Skip to main content

Ποιος είπε πως ο χρόνος σκοτώνει την ερωτική μας ζωή;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά, πόσο μάλλον αν βρίσκεσαι σε μια σχέση που μετράει χρόνια. Η κοινή γνώμη δηλώνει πως όσο περνάει ο καιρός μέσα σε μια σχέση, περνά και η μπογιά του έρωτα μας για αυτήν. Εσύ αλήθεια, συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Είτε ταυτίζεσαι, είτε όχι είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ο λόγος για τον οποίο το σεξ απουσιάζει πολλές φορές από την καθημερινότητα μας είναι γιατί από ένα σημείο και μετά εμείς οι ίδιοι σβήνουμε την ερωτική του σπίθα. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, επειδή δεν προσπαθούμε όσο θα προσπαθούσαμε πριν καιρό για να την κρατήσουμε ‘’αναμμένη’’. Εκεί κρίνεται και η επιτυχία της οποιαδήποτε σχέσης όμως, στην επιμονή και τη θέληση. Σε άλλα νέα και στο ζητούμενο της υπόθεσης, υπάρχει λύση! Η φλόγα μπορεί να παραμείνει ζωντανή ή και να ξανά ανάψει. Οπότε δώσε βάση και βάλε σε πρώτο πλάνο τα παρακάτω 4 βήματα.

Μη δένεις τον ‘’γάιδαρο’’ σου

Το ότι γνωρίζεστε εδώ και καιρό δεν σημαίνει πως θα πρέπει και να επαναπαύεστε. Αλήθεια πες μας, όταν ξεκίνησες αυτή τη σχέση η περιέργεια και η περιπέτεια δεν αποτελούσε και για τους δυο σας μια αναγκαία επιλογή; Στοιχηματίζουμε πως ναι. Τι σας συνέβη λοιπόν στη πορεία; Ξεχάσατε; Aφεθήκατε; Είπατε πως δεν τρέχει και κάτι αν δεν κάνετε σεξ για μια μέρα και τελικά αυτή η μέρα έγιναν μήνες; Μάλλον αφήσατε την τύχη του κρεβατιού σας στη μοίρα του. Δεν σου έμαθαν όμως στο σχολείο πως η επανάληψη είναι η μήτηρ πάσης μαθήσεως; Είναι ώρα να ξανά μπείτε στο μονοπάτι της περιπέτειας! Πειραματιστείτε από την αρχή ή και από το τέλος! Κάντε όλα εκείνα τα ωραία που θυμίζουν τις χρυσές – καλές εποχές σας. Και που ξέρεις; Ίσως και να εντοπίσετε αρκετά ανεξερεύνητα σημεία.

Τα ορεκτικά ανοίγουν την όρεξη

Guess what, το ίδιο και τα προκαταρκτικά! Αφού τα ξέρεις, εμείς θα σου τα λέμε; Και επειδή λατρεύουμε τις παροιμίες, έχε υπόψιν σου πως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Με άλλα λόγια, η διάθεση σας πριν προηγηθεί η κλασική ιεροτελεστία της σωματικής σας επαφής, παίζει τεράστιο ρόλο να είναι ανεβασμένη. Λίγο sexting, ένα τηλεφώνημα μια αναπάντεχη στιγμή, μια έκπληξη από το πουθενά, ακόμα και ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα είναι μερικά από τα παραδείγματα που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις το ενδιαφέρον του/της συντρόφου σου για σένα. Εφάρμοσε τα λοιπόν, κι αν δεν ανέβει η Ψυχολογία σας, να μη μας λένε Couplegoals!

Zήσε τη στιγμή

Τι θα πει μας τα είπαν κι άλλοι; Αλλού το πάμε εδώ. Το πάμε στο άγχος, τις ευθύνες, τα ξυπνητήρια, τους γρήγορους ρυθμούς, την απόγνωση και φυσικά το εσωτερικό χάος. Θέλεις και άλλα; Το πάμε εκεί που αποφεύγουν όλες οι καλά ‘δουλεμένες’ σχέσεις να καταλήξουν, κι ας αποφασίζει διαφορετικά η καθημερινότητα για εκείνους. Είναι γεγονός πως μερικές φορές όσο κι αν θέλουμε να κάνουμε σεξ, σωματικά και νοητικά απλά δεν γίνεται. Guess what όμως για 2η και τελευταία φορά: ‘Oλα γίνονται! Όλα, αρκεί η επιθυμία να παραμένει ζωντανή! Ναι, ακόμα και εκείνες τις δύσκολες Δευτέρες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να πατήσετε από κοινού ένα εγκεφαλικό ‘’pause’’ στους καθημερινούς προβληματισμούς και ένα ακόμα πιο θορυβώδες ‘’play’’ στη σεξουαλική σας απόλαυση. ‘Aλλωστε, τα προβλήματα και οι προβληματισμοί θα υπάρχουν και αύριο, το ζήτημα είναι τι κάνετε στο σήμερα όμως!

Η ‘μέρα’ του μέλιτος

Μη γελάς, σε βλέπουμε. Αντιθέτως, θα πρέπει να χαίρεσαι γι‘ αυτό που θα σου πούμε. Λοιπόν κρατάς μυστικό; O μήνας του μέλιτος μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσα σε μια μέρα ή και σε ένα Σαββατοκύριακο. Με ότι βολεύεστε και φυσικά αν υπάρχει η πολυτέλεια του ελεύθερου χρόνου, τότε ακόμα καλύτερα και για τους δυο σας.

Τι; Νόμιζες πως επειδή η σχέση σας έχει πάρει βραβείο μακροχρόνιας αντοχής και ανοχής, αυτό αναιρεί και το δικαίωμα σας να ξανά ζήσετε τον έρωτα σας σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι; Μην ακούς τους κακοπροαίρετους, αντιθέτως να νιώθεις ευγνώμων! Τώρα, αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσεις τη ‘μέρα’ του μέλιτος, εμείς σου προτείνουμε ένα ταξίδι εκτός πόλης (φυσικά μετά την πανδημία) ή μια διανυκτέρευση στο αγαπημένο σας ξενοδοχείο. Όπως και να έχει, αυτό θα το αποφασίσετε εσείς, αρκεί να μας υποσχεθείς πως θα αφοσιωθείτε ο ένας στον άλλο. Και ύστερα ελπίζουμε να διαπιστώσετε από κοινού πως το σεξ στη μακροχρόνια σχέση είναι ‘ευλογία’ και όχι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ‘καταριέστε’ την ώρα και την στιγμή που σας συνέβη.

Γιατί μπορεί ο χρόνος να κάνει την αγάπη να περνάει, αν αντιστρέψεις τις λέξεις όμως, τότε κάλλιστα θα μπορούσες να πεις πως και η αγάπη κάνει τον χρόνο να περνάει.  Εσύ επιλέγεις την οπτική που σε αντιπροσωπεύει καλύτερα, φρόντισε μόνο μη χαθείς στη μετάφραση!

Όσο για εμάς, θα σου ευχηθούμε καλή απόλαυση και μας ευχαριστείς αργότερα!