Τα πιο κοινά προβλήματα των σχέσεων και πως να τα αντιμετωπίσεις

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζεις με τον σύντροφό σου οι παρεξηγήσεις και οι διαμάχες είναι πάντα αναπόφευκτες. Τα περισσότερα ζευγάρια, αν όχι όλα, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινά. Μπορεί να σας δείχνουν πως έχετε ακόμα πολλά να ανακαλύψετε ο ένας για τον άλλον και να είναι αυτή η ευκαιρία για να κάνετε τη σχέση ισχυρότερη, υγιέστερη και πιο ευτυχισμένη.

Εάν θέλετε πραγματικά και οι δύο να κάνετε τη σχέση σας να λειτουργήσει, κανένα πρόβλημα δεν είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να την καταστρέψει. Για αυτό και ακολουθούν τα τέσσερα πιο κοινά προβλήματα σχέσεων και οι τρόποι για να τα αντιμετωπίσετε.

Προβλήματα επικοινωνίας

Σε κάθε είδους σχέση η επικοινωνία είναι το κλειδί της επιτυχίας. Τα πιο σημαντικά προβλήματα σε μια σχέση ξεκινάνε από την έλλειψη επικοινωνίας. Τα περισσότερα ζευγάρια τσακώνονται επειδή ο ένας από τους δύο, ή και οι δύο, δεν επικοινωνούν με σαφήνεια. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως εάν δεν εκφράσεις 100% τις σκέψεις σου είναι πολύ δύσκολο ο άλλος να σε καταλάβει.

Υπάρχει μόνο μία λύση για τα προβλήματα επικοινωνίας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την ίδια την επικοινωνία. Αντί να κρατάς αυτά που νιώθεις μόνο για τον εαυτό σου, μίλα στον σύντροφό σου. Μόνο αυτός μπορεί να σε βοηθήσει όταν έχεις παράπονα ή είσαι απογοητευμένη από τη σχέση σας. Μην περιμένεις να συσσωρευτούν πολλά και μικρά πράγματα. Μίλα με τον σύντροφό σου, σε κάθε ευκαιρία.

Προβλήματα εμπιστοσύνης

Τις περισσότερες φορές που έχεις θέματα εμπιστοσύνης, εάν ο άλλος δεν σου έχει δώσει καμία αφορμή, είναι λόγω των εμπειριών σου από τις προηγούμενες σχέσεις. Και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο, εάν αφήσεις αυτά τα ζητήματα εμπιστοσύνης και τη ζήλεια σου να σε βασανίζουν θα μπουν εμπόδιο στην υγιή ανάπτυξη της τωρινής σου σχέσης. Μπορεί ακόμα και να καταλήξεις να χάσεις τον σύντροφό σου.

Δούλεψε με τον εαυτό για να δεις τι ακριβώς σου προκαλεί αυτήν την ανασφάλεια που σου προκαλεί την ανεξήγητη ζήλεια. Εμπιστεύσου τον σύντροφό σου και προσπάθησε να ζήσεις στο παρόν. Έτσι θα δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να γίνεις ευτυχισμένη, χωρίς επιφυλάξεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Σε ποιον δίνεις τελικά προτεραιότητα; Στο παιδί ή στον σύντροφό σου;

Έλλειψη κοινού χρόνου

Μία από τις βασικές διαμάχες μεταξύ των ζευγαριών είναι η έλλειψη κοινού χρόνου. Είναι λογικό από τη στιγμή που η καθημερινότητα όλων μας περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα, να μην δίνουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον σύντροφό μας. Αλλά εάν δεν το συνειδητοποιήσουμε θα φτάσει η στιγμή που θα είμαστε δύο ξένοι και θα μιλάμε μόνο τυπικά.

Δεν πρέπει να γίνει ο χρόνος όμως η αιτία να χωρίσεις με τον σύντροφό σου. Μην ξεχνάς πως το να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου είναι και αυτός ένας τρόπος να δείξεις πόσο πολύ τον εκτιμάς. Και οι δύο πρέπει να καταλάβετε πως το να περνάτε ουσιαστικό χρόνο μαζί, είναι μια προτεραιότητα για μια υγιή σχέση. Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένοι είστε, εάν θέλετε πραγματικά να διαρκέσει η σχέση σας, πρέπει να βρείτε να εισαγάγετε στην καθημερινότητα σας τον κοινό χρόνο.

Πρέπει να διαβάσεις  8 βασικοί κανόνες για να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση

Προβλήματα που προκαλούν τρίτοι

Μπορεί όταν ξεκινάς μια σχέση να έχεις στο μυαλό σου πως είστε μόνο οι δυο σας και δεν μπαίνει κανείς αναμεσά σας, πως κανείς δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα και άλλα πολλά. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε έναν οικογενειακό και κοινωνικό κύκλο. Αυτοί δημιουργούν το σύνολο των ανθρώπων που έχεις καθημερινή ή και πιο σπάνια επαφή, μιλάς, και σου λένε τη δική τους γνώμη. Κάποιες φορές χωρίς καν να τους ρωτήσεις. Πολλές φορές όλοι αυτοί οι άνθρωποι δημιουργούν προβλήματα στην σχέση μας. Ειδικά εάν έχουμε κάποιες ανασφάλειες για αυτήν.

Δεν πρέπει να ξεχνάς πως οι σχέσεις δημιουργούνται και αναπτύσσονται από δύο ανθρώπους. Εσένα και τον σύντροφό σου. Εσείς είστε η ομάδα που δουλεύει διαρκώς για αυτήν την σχέση. Μην αφήνεις άλλους να μπαίνουν ανάμεσά σας, κανείς δεν ξέρει άλλωστε τι πραγματικά συμβαίνει στη σχέση σας.

featured photo: @prozipix
Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

Tips για να βγεις ξανά ραντεβού μετά από χωρισμό

Μετά από τον χωρισμό σου ερωτεύτηκες ξανά και ήρθε η ώρα για να βγεις ραντεβού με εκείνον τον τύπο που θες να φτιάξεις ξανά...

Ποιο ζώδιο θα σε χωρίσει δύσκολα αλλά θα είναι οριστικό

Υπάρχουν αυτοί που θα σου πουν τέλος με την πρώτη δυσκολία κι αυτοί που θα το πουν δύσκολα. Σε ποιο ζώδιο να ανήκουν άραγε...

Τα 3 βασικά σημάδια πως έχεις “βολευτεί” στη σχέση σου

Είναι πάρα πολύ εύκολο για μια σχέση, ειδικά μακροχρόνια, να ρουτινιάσει. Χωρίς να λέμε πως υπάρχει κάτι λάθος στη ρουτίνα. Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τη...

Έρωτας στις καλοκαιρινές διακοπές

Το καλοκαιράκι είναι ήδη εδώ και όλες μας ετοιμαζόμαστε για αυτές τις πολυπόθητες διακοπές, ώστε να γεμίσουμε τις μπαταρίες για τη νέα σεζόν. Aν ανήκεις...

Ανάγκες να είστε όχι συνήθειες

Ίσως η πιο σοφή κουβέντα των τελευταίων ημερών. Ίσως ο καλύτερος στόχος στις σχέσεις σου για το 2021 το "κουτσουρεμένο". Να είμαστε ανάγκες, να...

Τι είδους πρώην είναι τα ζώδια της γης

Όλοι οι χωρισμοί είναι δύσκολοι. Ή οι περισσότεροι. Ειδικά εάν δεν ήταν δική σου απόφαση να χωρίσεις, σε πονάει πολύ. Πληγώνεσαι, ψάχνεις το γιατί,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]