Skip to main content

Ο ιδανικός άντρας είναι διαφορετικός σε κάθε εποχή. Στο σήμερα ο πολύ σκληρός και αδιάφορος άντρας είναι παρελθόν. Γιατί επιτυχία οι συναισθηματικοί τύποι;

Όταν ακούς τη φράση «συναισθηματικός άντρας» λογικά θα σκέφτεσαι κάποιον που κλαίει εύκολα, θέλει αγκαλιές, φοβάται και γενικότερα έχει ενισχυμένα πολλά θηλυκά στοιχεία.

Όχι φίλε μου, το παραπάνω είναι στερεότυπο, μιας και συναισθηματικός άντρας μπορεί να είναι ο καθένας μας με τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα του.

Μιλά γι’ αυτά που νιώθει

Ο συναισθηματικός άντρας δεν φοράει συγκεκριμένα ρούχα, δεν δουλεύει μόνο σε έναν κλάδο και δεν είναι άτολμος στη ζωή του.

Μπορεί να είναι εργάτης, διευθυντής, καλλιτέχνης ή ακόμα και ένστολος.

Είναι ένας μοναδικός άνθρωπος που έχει συμβιβαστεί πως το να μιλάει ανοιχτά για τους φόβους, τις επιθυμίες, τις ελπίδες και να εκφράζεται εκεί που πρέπει και είναι αυτό που τον κάνει να νιώθει καλά.

Ένας συναισθηματικός άντρας, ακόμα και όταν είναι λυπημένος λάμπει στα μάτια μίας γυναίκας που είχε την τύχη να τον γνωρίσει και να καταλάβει για το πόσο σπάνιος είναι.

«Μα οι γυναίκες θέλουν έναν σκληρό τύπο;»

Λάθος, οι γυναίκες νομίζουν πως τον θέλουν.

Όσες τον βρίσκουν προσπαθούν να τον αλλάξουν γιατί δεν είναι ευχαριστημένες μαζί του.

Νιώθουν αδιαφορία, παραμέλησης και ψευτιά. Αντιθέτως ο συναισθηματικός άντρας είναι αυτός που δεν κρύβεται και τον κάνει πιο γοητευτικό απ’ όλους.

Καλό το μυστήριο και η φαντασία, όμως τι γίνεται όταν δεν υπάρχει ερμηνεία και κατανόηση;

Ο σκληρός άντρας των western και του film noir είναι νεκρός. Είναι απομεινάρι του 20ου αιώνα. Ο νέος άντρας με ευαισθησίες, δυνατά συναισθήματα και όρεξη για τη ζωή είναι το νέο ζητούμενο.

Μήπως είσαι κι εσύ;

Μπορεί να μην νιώθεις έτσι γιατί μεγάλωσες με την ιδέα πως είναι λάθος. Βαθιά μέσα σου όμως ξέρεις πως είσαι διαφορετικός και φοβάσαι να το παραδεχτείς.

Κρύβεσαι για να μην σε δουν να δακρύζεις, γιατί σκέφτηκες το πόσο σημαντική ήταν κάποια, γιατί ένιωσες συγκίνηση για μία σκηνή σε κάποια ταινία ή οτιδήποτε άλλο που θα αμφισβητούσε την αρρενωπότητα σου και την «κυριαρχία» σου ως αρσενικό;

Ξέρεις τι είναι όλα αυτά; Καταπίεση.

Πρέπει να γνωρίσεις τον εαυτό σου πριν εξελιχτείς και φτάσεις στο σημείο να μπορείς να δοθείς ολοκληρωτικά στο μεγαλύτερο συναίσθημα, την αγάπη.

Ο μόνος δρόμος για να το κάνεις είναι η αυτοβελτίωση μέσα από την προσωπική μελέτη και τη συζήτηση με κάποιον ειδικό.

Θα δεις πως ο άντρας που είσαι πραγματικά κρύβεται κάτω από κάποιον άλλον που η κοινωνία και οι γονείς του απαίτησαν να είναι.