Skip to main content

Άσπρο – Μαύρο, Γιν και Γιαν, Ύλη – Συναισθήματα, Θηλυκό και Αρσενικό. Ο κόσμος μοιάζει να κινείται σε δυάδες που μάχονται ενώ ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνονται.

Απιστία. Ακόμα και αν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια πρόκειται για ένα φαινόμενο υπαρκτό πιο συχνό μάλιστα από όσο οι περισσότεροι πιστεύουν.

Πως φαίνεται όμως μέσα από τα μάτια του άντρα και της γυναίκας;

Το μόνο σημείο στο οποίο τα δύο φύλα φαίνονται να συμφωνούν είναι οι ενοχές που έρχονται ως αποτέλεσμα μίας πράξης την οποία και οι δύο φαίνεται ότι κατακρίνουν ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τη διαπράττουν. Μοιάζει περίεργο ωστόσο αν και σε ποσοστό 78% για τους άντρες και 84% για τις γυναίκες η απιστία θεωρείτε ανεπίτρεπτη το φαινόμενο παίρνει ολοένα και περισσότερο ανοδική πορεία.

Διάβασε το άρθρο: Η απιστία στον γάμο

Η οπτική ωστόσο μέσα από την οποία τη βλέπουν δεν διαφέρει από την κεντρική ιδιότητα που χαρακτηρίζει κάθε φύλο. Ύλη για το αρσενικό. Συναίσθημα για το θηλυκό. Οι άντρες απιστούν για την επιβεβαίωση της αρρενωπότητάς τους. Οι γυναίκες για συναισθηματικούς λόγους. Οι άντρες θεωρούν τη σεξουαλική απιστία περισσότερο σημαντική. Για τις γυναίκες από την άλλη η συναισθηματική προδοσία είναι το σοβαρότερο ατόπημα. Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν ότι ακόμα και μία απιστία που δεν περιλαμβάνει sex είναι καταστροφική, τα κίνητρα της απιστίας για κάθε φίλο είναι αρκετά ξεκάθαρα.

Ποιος απιστεί περισσότερο; Οι άντρες. Οι γυναίκες ωστόσο είναι πολύ πιο πιθανό να διαλύσουν το γάμο εξαιτίας μίας απιστίας – είπαμε στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι γυναίκες εμπλέκονται συναισθηματικά.

Διάβασε το άρθρο: Ανάλυση της ανδρικής απιστίας

Μία άλλη διαφορά θα μπορούσε να έχει τίτλο γάμος και απιστία. Έτσι φαίνεται ότι οι άντρες γίνονται άπιστοι όντας καλά μέσα στο γάμο τους. Αντίθετα οι γυναίκες απιστούν στην πλειονότητά τους ακριβώς γιατί ο γάμος τους έχει προβλήματα και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Το γεγονός αυτό σαφώς συνηγορεί στο ότι μία γυναίκα που οδηγείται στην απιστία είναι πιο πιθανό να διαλύσει το γάμο της.