Skip to main content

Όποιος σ’ αγαπάει δεν φεύγει. Δεν απομακρύνεται, δεν πετάει τις ευθύνες πάνω σου. Αυτός που σ’ αγαπάει μένει και προσπαθεί. (Να μπει στη λίστα με τις φωτεινές επιγραφές που έχω προτείνει παρακαλώ).

Πράγματα που μου υπενθύμιζαν οι φίλες μου σε διάφορους διακρύβρεχτους χωρισμούς. Πράγματα που μέσα σου ξέρεις κι εσύ κι εσύ αλλά έχεις την ανάγκη να πιστέψεις σ’ αυτό το αλλά.

Να φανταστείς ότι αυτήν την φορά θα είναι αλλιώς

Αυτή θα είναι η τυχερή σας φορά. Θα προσπεράσετε όλα τα εμπόδια που σας χωρίζουν. Θα λύσετε όλα σας τα προβλήματα και το στορυ σας θα έχει happy end. Να πάμε να ραφτούμε δηλαδή όχι αστεία.

Κάθε φορά όμως τα πράγματα καταλήγουν στην ίδια πλέον γνώριμη τροπή. Κάτι γίνεται και η χιλιοστή προσπάθεια καταρρέει. Εσύ πάλι πέφτεις από καναπέ σε καναπέ (τα πλακάκια του μπάνιου σε βαρέθηκαν) και κλαις το δίχως άλλο.

Ξεκινάς να τον διαγράφεις από τη ζωή σου. Να παίρνεις τα πάνω σου, να κάνεις σχέδια και μόλις σκάσει το πρώτο χαμόγελο. Θα εμφανιστεί. Μόλις οι φίλες σου σταματήσουν το ντάντεμα και το κράξιμο και τα κρασιά και πατήσεις γερά στο στέρεο έδαφος της πραγματικότητας. Τότε ακριβώς θα γυρίσει και πάλι.

Να σου πω κάτι; Φύγε εσύ. Πάνε για τσιγάρα, για ντόνατς, εθελόντρια στους γιατρούς χωρίς σύνορα. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Αλλά μη γυρίσεις πίσω ή έστω μην ανοίξεις και πάλι την πόρτα (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

Γιατί Δε σ’ αγαπάει πως να στο πω αλλιώς.

Αν σ’ αγαπούσε :

Δε θα έφευγε ποτέ.

Θα είχε μείνει και θα περνούσατε μαζί κάθε δυσκολία. Γιατί αυτό που θα σας ένωνε θα ήταν μεγαλύτερο από οποιοδήποτε πρόβλημα.

Δε θα επέτρεπε στον εαυτό του να περνάς τόση στενοχώρια

Μόνη σου. Γιατί στον έρωτα όλα μόνη σου τα περνάς. Είναι ο καθένας για τον εαυτό του. Στην αγάπη όμως είστε δύο. Και αν λες πως αγαπάς δεν ταλαιπωρείς τον άλλον. Τον θες χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Θα έβρισκε μια λύση

Δεν υπάρχουν ούτε αποστάσεις ούτε εμπόδια όταν αγαπάς πραγματικά.

Δε θα αμφέβαλλες στιγμή γι΄ αυτόν

Όμως εσύ μέσα σου ακόμα και τώρα που γύρισε αμφιβάλλεις. Δεν ξέρεις αν πρέπει να τον δεχτείς όσο κι αν η καρδιά σου έχει άλλη γνώμη. Θέλεις να πιστέψεις στο όνειρο αλλά το ζεις μισό.

Δε θα είχες κανένα δίλημμα

Ενώ τώρα έχεις. Μέσα σου εκτός από τις αμφιβολίες έχει και το εσωτερικό δίλημμα. Να ξαναρισκάρεις  πίσω δε κάτι που διαλύθηκε ή να συνεχίσεις  μπροστά.  Δυστυχώς όλοι ξέρουμε την απάντηση.

Δε θα φοβόσουν να μιλήσεις για αυτό το comeback

Ίσα ίσα θα έβγαινες με πανό στους δρόμους. Θα έπαιρνες φίλους και γνωστούς, θα κερνούσες τις κολλητές από τη χαρά σου. Τώρα απλά σωπαίνεις. Γιατί πως να πεις πως γύρισες πίσω σ αυτόν που σε σακάτεψε, που σε άδειασε.

Και τελικά γιατί γύρισε ;

Γύρισε γιατί ξέρει πως εσύ θα είσαι πάντα εδώ

Γιατί αυτό για το οποίο έφυγε δεν του βγήκε και θυμήθηκε ότι μαζί σου ένιωθε καλά. Ακόμα και αν δε σου φέρθηκε καλά.

Γύρισε γιατί είδε πως πλέον μπορείς και χωρίς αυτόν. Και αυτό του τάραξε τον εγωισμό.

Έκανες πράξη το «ναι περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά.» Και το πήρε γραμμή, το μυρίστηκε. Γιατί μάτια μου όλοι θέλουν να είσαι καλά, αλλά ποτέ καλύτερα απ’ αυτούς.

Γύρισε γιατί κατάλαβε πως εσύ τον αγάπησες περισσότερο

Έλα οκ θα βάλω τα κλάματα. Ο Βασιλάκης Καΐλας της καρδιάς μας. Όλοι οι άνθρωποι όταν βρουν τα ζόρια καταλαβαίνουν και ποιους αδίκησαν και ποιοι τους νοιάστηκαν πραγματικά. Αλλά συνήθως η ώρα αυτή είναι πάντα πολύ αργά για σένα. Είναι γιατί το θέμα δεν είναι να μετρήσει τι αποδείχτηκαν οι άλλες για να καταλάβει τι αξίζεις. Αλλά να μη χρειαστεί να συγκρίνει ποτέ. Να καταλάβει ότι αυτό που έχει είναι ήδη σπάνιο και μοναδικό.

Γιατί μοναδικοί είμαστε όλοι μας. Και αξίζουμε αυτό το ένα που θα έρθει και θα κουμπώσει σα να υπήρχε από πάντα. Όταν λοιπόν θα βρεις αυτόν το έναν που θα σ’ αγαπάει θα το καταλάβεις από την αρχή.

Η αγάπη είναι σαν τις κόπιτσες στο καινούργιο σου φόρεμα. Πρέπει να εφάπτεται από την αρχή. Αν είναι να κόψεις, να ράψεις και, και… άφησέ το και πάρε άλλο.