Skip to main content

Πόσες φορές σκέφτηκες «πώς να αποκτήσω αυτοπεποίθηση» γιατί ένιωσες κάποια στιγμή πως έχασες τον έλεγχο της ζωής σου;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξέρεις. Η ψυχολογία μίας γυναίκας είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια, ώστε να πετυχαίνει όσα θέλει και να έχεις μία ισορροπημένη ζωή.

Χιλιάδες γυναίκες κάνουν λάθος επιλογές στις σχέσεις τους, χωρίζουν ή δεν μπορούν να πάρουν μία σοβαρή επαγγελματική απόφαση για τον λόγο πως δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Έγραψα έναν σύντομο οδηγό που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ψυχολογία σου και να ξαναβρείς την χαμένη σου αυτοπεποίθηση μέσα σε ένα μήνα.

Πρώτη βδομάδα

Το «πώς να έχω αυτοπεποίθηση» είναι το πρώτο πράγμα που σταματάς να σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεσαι να προβληματίζεσαι με αυτό. Πήρες μία απόφαση και τώρα θα την ακολουθήσεις. Ξεκινάς κάτι νέο, άρα δεν χρειάζεσαι προβληματισμούς, αλλά πράξεις. Η πρώτη εβδομάδα είναι η πιο δύσκολη γιατί έρχονται οι μεγάλες αλλαγές.

 • Αρχικά άλλαξε την διατροφή σου. Βάλε πολλά φρούτα και λαχανικά, είναι τα φυσικά αντικαταθλιπτικά και τα ελιξίρια για να είσαι όμορφη, ενυδατωμένη και να έχεις δυνατό οργανισμό.

 • Κόψε τα γλυκά. Τα γλυκά είναι το ασυνείδητο κομμάτι που έχουμε μάθει να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας ή να τον παρηγορούμε. Κόψε τα μαχαίρι, δεν τα χρειάζεσαι, είναι η προσωπική άσκηση ενδυνάμωσης.

 • Ξεκίνα δραστηριότητες. Αυτό που θέλω είναι να βγαίνεις από το σπίτι, όσο πιο πολύ μπορείς. Θέλω να είσαι χαρούμενη και δυναμική. Γράψου στο γυμναστήριο, στο τένις ή βρες κάτι που πραγματικά σου αρέσει.

Δεύτερη εβδομάδα

Η εβδομάδα της υπομονής. Έτσι θα την χαρακτήριζα. Εδώ θα καταλάβεις πως κάτι αλλάζει, όσο και να σκέφτεσαι από μέσα σου «δεν έχω αυτοπεποίθηση». Οι αλλαγές έρχονται, όμως εσύ πρέπει να συνεχίσεις.

 • Κάνε αλλαγές στη διακόσμηση. Άλλαξε τον εσωτερικό σου χώρο. Αγόρασε φτηνά στολίδια ή λαμπάκια, άνοιξε τις κουρτίνες και προσπάθησε να δεις αν κάποια έπιπλα μπορούν να μπουν σε άλλη θέση. Ο χώρος σου αλλάζει, όπως και η ψυχολογία σου.

 • Κάνε νέες γνωριμίες. Από τις δραστηριότητες σου ή βγαίνοντας δείξε πως είσαι ένας ανοιχτός άνθρωπος. Φρόντισε να πας για έναν καφέ ή ποτό και να περάσεις καλά. Ο κοινωνικός κύκλος είναι σημαντικός.

 • Ξέκοψε τους τοξικούς ανθρώπους. Ξέρω πως κάποιες φιλίες ή σχέσεις είναι σημαντικές, αλλά αν σου κάνουν παραπάνω κακό απ’ ότι καλό, θα πρέπει να τις διακόψεις.

Τρίτη Εβδομάδα

Μία από τις δυσκολότερες βδομάδες. Οι αλλαγές έχουν έρθει και θα έρθουν κι άλλες, όμως είσαι σε ένα κρίσιμο σημείο πεις πως θες να γυρίσεις στα παλιά. Μείνε δυνατή και προχώρα, δεν απέχεις πολύ.

 • Δούλεψε σκληρότερα. Το να εργαστείς σκληρότερα δεν είναι μόνο για να πας πιο πάνω στη δουλειά σου. Είναι για να δεις πόσα μπορείς να καταφέρεις και να συνεχίσεις τον προσωπικό σου αγώνα.

 • Κάνε sex χωρίς ενοχές. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο πολλές φορές. Δεν μπορείς να στερείς στον εαυτό σου μόνο πράγματα, πρέπει να απολαμβάνεις παράλληλα. Πες ναι σε κάποια πρόταση για sex ή επιδίωξε το, με αυτόν που σε ενδιαφέρει.

 • Μην απαντήσεις σε μηνύματα που σε πληγώνουν. Η τρίτη εβδομάδα είναι αυτή που βάζει πολλές γυναίκες σε σκέψεις αν θα πρέπει να τα ξαναβρούν με τον πρώην σύντροφο τους ή τις τοξικές φίλες. Μην ενδώσεις σε αυτούς τους πειρασμούς!

Τέταρτη εβδομάδα

Βλέπεις πως έχεις αναγεννηθεί και πως είσαι κάποια άλλη. Αυτή ήσουν τόσο καιρό αλλά οι καταστάσεις σε κρατούσαν κάτω. Φτάνεις στο τέλος, η αυτοπεποίθηση σου έχει σχεδόν επιστρέψει, όμως είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσεις λίγο πριν το τέρμα.

 • Μην πεις κουράστηκα. Αν νιώθεις κούραση είναι φυσικό. Οι εσωτερικές αλλαγές χρειάζονται μεγάλη δύναμη. Κάτι νέο δεν γεννιέται χωρίς μάχη και εσύ πρέπει να συνεχίσεις να πολεμάς.

 • Νιώσε την αύρα σου. Είναι κάτι που το κάνουν οι δυνατοί άνθρωποι. Αν ξεκίνησες να νιώθεις διαφορετικά είναι γιατί η αύρα σου λάμπει και είσαι δυνατότερη. Νιώσε όλα όσα βρίσκονται μέσα σου. Νιώσε την προσωπική σου επιτυχία και όλα όσα καταφέρνεις.

Συνέχισε την αυτοβελτίωση. Δεν θα πρέπει να πεις αφήνω τους νέους μου τρόπους. Θα πρέπει να συνεχίσεις την σωστή διατροφή, τις νέες κοινωνικές επαφές, την σωματική άσκηση, το να κάνεις sex χωρίς ενοχές και το να είσαι χαρούμενη.