Skip to main content

Λένε ότι θα έπρεπε να μπορείς να μοιράζεσαι τα πάντα με τον αγαπημένο σου. Και ναι, αυτό είναι αλήθεια κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που απλά δεν πρέπει να πεις ποτέ στον άντρα σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τη σχέση σου, ή το ραντεβού σου.

Ας δούμε, λοιπόν, τι δεν πρέπει να κάνεις στη σχέση σου αφού συνήθως ξενερώνουν τους άντρες.

Αναφέρεις τους πρώην σου

Συνήθως όταν γνωρίζεις κάποιον, θέλεις να πάρεις μια ιδέα του παρελθόντος του. Όταν όμως βγαίνεις ραντεβού όμως θα πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία τη συζήτηση γύρω από τους πρώην σου (και ενίοτε και τις δικές του).

Το να θέλεις να μάθεις κάθε τι για τις πρώην του είναι μεγάλο ξενέρωμα.

Δείχνει ότι ζηλεύεις, είσαι ανασφαλής και την κάνεις να φαίνεται σαν απειλή. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι ερωτήσεις του στυλ “τη σκέφτεσαι ακόμα?”, ή “σου αρέσω περισσότερο από αυτήν?”. Αν αποφύγεις αυτού του είδους τις ερωτήσεις και να επικεντρωθείς στη δική σας σχέση, θα συνειδητοποιήσεις ότι θα είσαι πιο ευτυχισμένη χωρίς το φάντασμα των πρώην να πλανάται πάνω από τη σχέση σου.

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι πλέον βρίσκεται μαζί σου επειδή θέλει εσένα, γι’ αυτό άσε στην άκρη το παρελθόν!

Το ίδιο συμβαίνει και με τους δικούς σου πρώην. Ποτέ μη συγκρίνεις τον άντρα σου με τους πρώην σου. Δεν θέλει να ξέρει ότι τους σκέφτεσαι ακόμα, ή τον συγκρίνεις με αυτούς έτσι ώστε να προσπαθήσει να τους φτάσει. Ακόμα και το να πεις πως είναι πολύ καλύτερος από κάποιον πρώην σου μαρτυράει κάποια πικρία για παλαιότερη σχέση.

Χρησιμοποιείς αμυντικά επικοινωνιακά όπλα

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεις πολύ καλά πως η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε μια σχέση. Υπάρχουν όμως μερικές φράσεις που θα πρέπει να αποφύγεις, καθώς θα τον βάλουν σε αμυντική στάση. Η πρώτη και σημαντικότερη φράση είναι το “Πρέπει να μιλήσουμε“. Κάτι τέτοιο χτυπάει καμπανάκια όπως νομίζεις.
Μπορεί να θέλεις να μιλήσετε, αλλά δε χρειάζεται να τον προειδοποιείς ότι πρέπει να μιλήσετε. Όταν το λες αυτό, του δημιουργείς αυτόματα κάποιες ανασφάλειες και τον κάνεις να συζητήσει έχοντας αμυντική στάση. Αντιθέτως, αν όντως θέλεις να μιλήσετε για κάτι περίμενε μέχρι την κατάλληλη στιγμή και να το αναφέρεις έτσι ώστε να μην υπάρχει αντιπαράθεση.

Στη συνέχεια έχουμε την κλασική φράση “δεν έχω τίποτα, καλά είμαι”.

Όταν κάτι δεν είναι καλά απέφυγε αυτή τη φράση. Δε σε βοηθάει καθόλου και τον κάνεις να αισθάνεται άχρηστος. Αν σε ρωτήσει τι συμβαίνει, πες του το!
Τέλος, η φράσεις “καλά μου τα ‘λεγε η μάνα μου για ‘σένα“, “είχανε δίκιο οι φίλες μου” κτλ, τον βάζουν σε αμυντική στάση και τον κάνουν να νιώθει ότι δεν είναι αρκετά καλός για τους άλλους. Τον κάνουν να πιστεύει πως οι γύρω του έχουν χαμηλές απαιτήσεις από αυτόν και του χτυπάνε την αυτοεκτίμηση.

Το αποτέλεσμα? Θα θέλει να σε χωρίσει φυσικά.

Αποκαλύπτεις τις ανασφάλειές σου

Όλοι μας έχουμε ανασφάλειες και πολύ συχνά επικεντρώνονται στην εμφάνισή μας και αν μας αγαπάει ο σύντροφός μας. “Είμαι χοντρή”, “δε μου αρέσουν τα πόδια μου”, “θα ήθελα να είχα μεγαλύτερο στήθος”.

Θυμήσου, ο σύντροφός σου σε θέλει όπως είσαι.

Δεν θα ήταν μαζί σου αλλιώς. Όταν όμως ακούει δηλώσεις όπως οι παραπάνω, τότε αυτόματα γίνεσαι λιγότερο ελκυστική στα μάτια του. Θυμήσου πως οι άντρες ελκύονται από γυναίκες με υψηλή αυτοπεποίθηση.
Η άλλη ενοχλητική ανασφάλεια των γυναικών είναι όταν σχολιάζουν τις άλλες γυναίκες. Για παράδειγμα “πιστεύεις πως είναι όμορφη?”. Θέλεις όντως ο σύντροφός σου να σου απαντήσει κάτι τέτοιο? Γιατί πολύ πιθανόν να μη σου αρέσει η απάντησή του. Αν πιστεύεις ότι είναι όμορφη, τότε είναι όμορφη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι του αρέσεις λιγότερο, ή της δίνεις περισσότερη σημασία. Κράτα ψηλά την αυτοπεποίθησή σου και επικεντρώσου στα θετικά σου, αντί για τα αρνητικά σου.

Κάνεις ευνουχιστικά σχόλια

Αν κάτι πρέπει να αποφύγεις, είναι τα σχόλια που κάνουν το σύντροφό σου να αισθάνεται λιγότερο άντρας. Για παράδειγμα “είσαι τόσο γλυκός”. Οι άντρες θέλουν να αισθάνονται πιο σκληροί, οπότε αντικατέστησε τη λέξη αυτή με το “σεξι”, “όμορφος” ή “υπέροχος”. Θυμήσου, οι άντρες έχουν την ανάγκη να νιώθουν ότι προσφέρουν στη γυναίκα τους και όταν λες ότι θα το κάνεις μόνη σου, ή θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα του δημιουργείς πρόβλημα.

Οπότε, αν θέλει να σε βοηθήσει άφησέ τον.

Ακόμα και αν χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου άλλου, πρέπει να δείχνεις ότι πιστεύεις στις ικανότητές του.
Η επόμενη φράση που θα πρέπει να αποφύγεις είναι το “γίνε άντρας επιτέλους”. Υποδεικνύεις ότι δεν είναι αρκετά άντρας για εσένα. Μπορεί να μην είναι και ο πιο σκληρός όλων, αλλά δε χρειάζεται να του το υπενθυμίζεις συνεχώς.

Κουτσομπολιό και Γκρίνια

Οι άντρες δε θέλουν να σε ακούνε να παραπονιέσαι και να κουτσομπολεύεις άλλες γυναίκες ή άντρες.

Η γκρίνια και το κουτσομπολιό είναι μέγιστο ξενέρωμα για τους άντρες.

Θέλει να βλέπει από εσένα ότι είσαι μια γυναίκα που δεν ασχολείται με μικρότητες και δράματα. Όταν σε ακούει να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι του δίνεις την εντύπωση πως είσαι “σκύλα”. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θέλεις να γκρινιάξεις και να κουτσομπολέψεις καλύτερα να το αναφέρεις σε μια από τις φίλες σου.
Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη γίνει όταν πρωτογνωρίζεις κάποιον. Δεν έχετε την οικειότητα να του παραπονεθείς για τους φίλους σου ή καταστάσεις που σε ενοχλούν. Αυτό που θέλει ο άλλος είναι να σε γνωρίσει και με το να του δώσεις την εντύπωση ότι είσαι η μεγαλύτερη κατίνα του χωριού, σίγουρα δε σε βοηθάει καθόλου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ! Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα