Skip to main content

Συνήθως οι νεόνυμφοι αντιμετωπίζουν τον πρώτο χρόνο του γάμου τους σαν παρατεταμένο μήνα του μέλιτος. Το ζευγάρι είναι τόσο ερωτευμένο που όλα φαίνονται να είναι τέλεια. Δεν υπάρχουν ακόμη τα σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται κάποια στιγμή μέσα στους γάμους και έτσι είναι σαν αυτός ο γάμος να ήταν η σωστή επιλογή και τίποτα δεν μπορεί να κόψει την ευτυχία του ζευγαριού.

Ωστόσο, ακριβώς επειδή όλα φαίνονται ρόδινα, οι άνθρωποι στον πρώτο χρόνο τείνουν να μη δίνουν σημασία σε πράγματα που φαίνονται ασήμαντα. Το θέμα είναι ότι, εν καιρώ, αυτά τα μικρά, ασήμαντα θα μαζευτούν και θα γίνουν μεγάλα και σημαντικά. Για αυτό θέλει προσοχή στο πως θα λειτουργήσει το ζευγάρι μέσα σε αυτό το διάστημα. Αν ανησυχείς λοιπόν και εσύ για το τι μπορεί να πάει στραβά σου έχουμε μερικές λύσεις που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τους μπελάδες.

Σταματάτε να έχετε κοινωνικές επαφές εκτός γάμου

Πλέον έχετε το σπίτι και τον άνθρωπό σας να περιμένει εκεί. Όπως είπαμε και πριν, σε αυτό το αρχικό διάστημα του γάμου σας όλα φαίνονται υπέροχα και εσείς περνάτε τέλεια μαζί. Αυτή η κατάσταση μπορεί να σας καλύπτει τις ανάγκες για κοινωνικές συναναστροφές με φίλους και συγγενείς.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει μία παγίδα που πρέπει να προσέξετε. Αν είστε συνεχώς μαζί, κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα χρειάζεται ο καθένας τον χρόνο του και τον χώρο του. Ξαφνικά κάποιος από τους δύο θα θέλει να βλέπει την παρέα του πιο συχνά και κάπως αυτό θα δημιουργήσει απόσταση στη σχέση, διότι θα είναι διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό είναι το φυσιολογικό. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, εκτός από τη σχέση του, τους φίλους και την οικογένειά του. Φροντίστε λοιπόν να μη χάσετε τις κοινωνικές επαφές σας επειδή παντρευτήκατε.

Αποφεύγετε τα προβλήματά σας με το σεξ

Προκύπτει μία διαφωνία αλλά αδυνατείτε να τη λύσετε και καταλήγετε στο κρεβάτι μετά από έναν καυγά. Μετά το σεξ όλα είναι όμορφα και υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το πρόβλημα λύθηκε γιατί συνεχίζετε να θέλετε ο ένας τον άλλον. Αυτή η πρακτική μακροπρόθεσμα όμως, θα σας οδηγήσει σε αδιέξοδα. Κάποια στιγμή, που ο τόσος έρωτας και το πάθος δεν θα είναι τόσο έντονα, θα κληθείτε να λύσετε τις διαφορές σας σε πραγματικό επίπεδο και όχι σε σεξουαλικό. Αν αυτή είναι μία πρακτική που δεν ακολουθείτε εξ’ αρχής στον γάμο σας, τότε μπορούν να μαζευτούν πολλά άλυτα προβλήματα στο μέλλον.

Δεν ακολουθείτε πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού

Εδώ μιλάμε για τα ζευγάρια τα οποία συνειδητά έχουν αποφασίσει να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού. Ο καθένας έχει συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνει αλλά κάποιος -ή και οι δύο- δεν τα κάνει. Εκεί μπορεί να προκύψουν πολλά θέματα διότι αυτή είναι μία πράξη που δείχνει ασέβεια τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στο ταίρι του. Αν μία τέτοια συμπεριφορά υπάρχει από τον πρώτο χρόνο ενός γάμου τότε δεν πρόκειται να αλλάξει αργότερα.

Μη βάζετε τα συναισθήματά σας κάτω από το χαλί

Δεν μοιράζεστε αυτά που νιώθετε είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Αυτό πάλι έχει σαν αποτέλεσμα να μην επικοινωνείτε ουσιαστικά και κατ’ επέκταση να δημιουργείτε κενό ανάμεσά σας. Μιλήστε για αυτά που σας προβληματίζουν και εκφράστε ό,τι σας κάνει χαρούμενους. Έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταλάβετε ο ένας τον άλλον και να αναπτύξετε μία υγιή και λειτουργική σχέση.

featured photo: https://elements.envato.com/ javi_indy