Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση

Όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο, ένα από τα πράγματα που κάνουν μια νέα σχέση τόσο συναρπαστική είναι και η αβεβαιότητα που την συνοδεύει.

Αυτό το συναίσθημα ότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις από κάποιον άρα δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις πώς θα καταλήξεις να νιώθεις για αυτό το άτομο. Ξεκινάς διστακτικά χωρίς πάρα πολλές προσδοκίες αλλά καθώς το ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο, βρίσκεσαι πραγματικά ερωτευμένη και τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα.

Ωστόσο, μια σημαντική πτυχή των σχέσεων είναι η εγγύτητα ανάμεσα στους συντρόφους. Όταν λέμε εγγύτητα αναφερόμαστε και στο συναισθηματικό κομμάτι αλλά και στην φυσική εγγύτητα. Στην επαφή. Δυστυχώς όμως, η φυσική εγγύτητα για τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση αποτελεί πολυτέλεια.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις βρεθεί σε αυτήν την θέση και ερωτεύτηκες κάποιον που δεν μπορεί όμως να είναι κοντά σου για κάποια χρονικά διαστήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορείς να επιβιώσεις σε μια σχέση από απόσταση εάν πραγματικά το θέλεις. Πρέπει όμως από την αρχή να έχετε και οι δύο μια ρεαλιστική εικόνα για το τί να περιμένετε.

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζεις προτού μπεις σε μια σχέση από απόσταση.

Διαφορά ώρας

Ξεκινάμε από τα δύσκολα. Όταν το να επικοινωνείς με τον άλλον δεν είναι απλά θέμα θέλησης. Είναι ένα πρακτικά δύσκολο κομμάτι. Ειδικά όταν μπαίνει στην μέση η διαφορά ώρας. Και εδώ δεν μπορείς να πεις ”δεν μου αρέσει η ρουτίνα”. Θα πρέπει να θεσπίσετε ένα πρόγραμμα που να λειτουργεί και για τους δυο σας εάν θέλετε να μην χαθεί η επαφή.

Σου φαίνεται τόσο αυτονόητο αλλά δεν είναι. Η εμπιστοσύνη που δείχνετε ο ένας στον άλλον θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο για να σας κρατήσει μαζί. Και ναι, θα κλονιστεί πολλές φορές. 

Θα έχεις πολλές αμφιβολίες

Όσο ερωτευμένη και να είσαι θέλοντας να το ζήσεις στο έπακρο, θα έχεις πολλές αμφιβολίες. Τόσο στην αρχή όσο και κατά την διάρκεια της σχέσης σου. Αξίζει η ταλαιπωρία; Μπορώ να ανταπεξέλθω; Και είναι απολύτως φυσιολογικό. Συμβαίνει ακόμη και στις ισχυρότερες σχέσεις εκεί έξω. Μέσα σου ξέρεις όμως την αλήθεια.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς Να Τον Ερεθίσω Από Απόσταση; Οι Τακτικές Που Θα Τον Ανάψουν Και… Θα Καεί!

Πλάνο για τα μελλοντικά σας σχέδια

Αυτός είναι ο τελικός στόχος ούτως ή άλλως. Είναι δύσκολο να έχεις μια σχέση από απόσταση που απλά να προχωράει, χωρίς προοπτική να βρεθείτε κάποια στιγμή στο ίδιο μέρος. Εάν φυσικά το θέλετε και οι δύο να είστε μαζί, θα πρέπει σε κάποια στιγμή της σχέσης σας να φτιάξετε ένα πλάνο για να ζήσετε κοντά!

Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]