Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση

Όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο, ένα από τα πράγματα που κάνουν μια νέα σχέση τόσο συναρπαστική είναι και η αβεβαιότητα που την συνοδεύει.

Αυτό το συναίσθημα ότι δεν ξέρεις τι να περιμένεις από κάποιον άρα δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις πώς θα καταλήξεις να νιώθεις για αυτό το άτομο. Ξεκινάς διστακτικά χωρίς πάρα πολλές προσδοκίες αλλά καθώς το ένα πράγμα οδηγεί στο άλλο, βρίσκεσαι πραγματικά ερωτευμένη και τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο περίπλοκα.

Ωστόσο, μια σημαντική πτυχή των σχέσεων είναι η εγγύτητα ανάμεσα στους συντρόφους. Όταν λέμε εγγύτητα αναφερόμαστε και στο συναισθηματικό κομμάτι αλλά και στην φυσική εγγύτητα. Στην επαφή. Δυστυχώς όμως, η φυσική εγγύτητα για τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση αποτελεί πολυτέλεια.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις βρεθεί σε αυτήν την θέση και ερωτεύτηκες κάποιον που δεν μπορεί όμως να είναι κοντά σου για κάποια χρονικά διαστήματα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορείς να επιβιώσεις σε μια σχέση από απόσταση εάν πραγματικά το θέλεις. Πρέπει όμως από την αρχή να έχετε και οι δύο μια ρεαλιστική εικόνα για το τί να περιμένετε.

Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζεις προτού μπεις σε μια σχέση από απόσταση.

Διαφορά ώρας

Ξεκινάμε από τα δύσκολα. Όταν το να επικοινωνείς με τον άλλον δεν είναι απλά θέμα θέλησης. Είναι ένα πρακτικά δύσκολο κομμάτι. Ειδικά όταν μπαίνει στην μέση η διαφορά ώρας. Και εδώ δεν μπορείς να πεις ”δεν μου αρέσει η ρουτίνα”. Θα πρέπει να θεσπίσετε ένα πρόγραμμα που να λειτουργεί και για τους δυο σας εάν θέλετε να μην χαθεί η επαφή.

Σου φαίνεται τόσο αυτονόητο αλλά δεν είναι. Η εμπιστοσύνη που δείχνετε ο ένας στον άλλον θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο για να σας κρατήσει μαζί. Και ναι, θα κλονιστεί πολλές φορές. 

Θα έχεις πολλές αμφιβολίες

Όσο ερωτευμένη και να είσαι θέλοντας να το ζήσεις στο έπακρο, θα έχεις πολλές αμφιβολίες. Τόσο στην αρχή όσο και κατά την διάρκεια της σχέσης σου. Αξίζει η ταλαιπωρία; Μπορώ να ανταπεξέλθω; Και είναι απολύτως φυσιολογικό. Συμβαίνει ακόμη και στις ισχυρότερες σχέσεις εκεί έξω. Μέσα σου ξέρεις όμως την αλήθεια.

Πρέπει να διαβάσεις  Πως θα κρατήσει μια σχέση από απόσταση

Πλάνο για τα μελλοντικά σας σχέδια

Αυτός είναι ο τελικός στόχος ούτως ή άλλως. Είναι δύσκολο να έχεις μια σχέση από απόσταση που απλά να προχωράει, χωρίς προοπτική να βρεθείτε κάποια στιγμή στο ίδιο μέρος. Εάν φυσικά το θέλετε και οι δύο να είστε μαζί, θα πρέπει σε κάποια στιγμή της σχέσης σας να φτιάξετε ένα πλάνο για να ζήσετε κοντά!

featured photo:Unsplash.com/@foxxmd
Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

Related Posts

περισσότερο

  Τι έμαθα για την αγάπη από το διαζύγιο των γονιών μου

  Το διαζύγιο στην παιδική ψυχολογία είναι σα να σπάει η δοκό ισορροπίας την ώρα που ετοιμάζεσαι για διπλό ροντάτ. Δεν ξέρεις ούτε πως θα...

  Είναι η συχνότητα και η χρονική διάρκεια των πράξεων δείκτες καλής σεξουαλικής ζωής;

  Σε μία κοινωνία όπου το σεξ είναι ακόμα ταμπού και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σχεδόν ανύπαρκτη είναι δύσκολο να μιλήσουμε ανοιχτά για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου....

  Αυτός είναι ο αέρας που πρέπει να αποπνέεις στο online flirting

  Στο online flirting τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι όταν το κάνεις από κοντά. Αυτό συμβαίνει διότι κόβονται όλες οι μη λεκτικές αντιδράσεις...

  Γιατί είναι ωραίο να βγαίνεις με αγόρια που έχουν αδελφές

  Κυκλοφορεί στον κόσμο του dating ένα ακρωνύμιο, το RWSE. Εάν είσαι και εσύ από αυτούς που δεν το γνωρίζουν μάθε πως σημαίνει Raised with...

  Ερωτικές Προβλέψεις Δεκεμβρίου 2020

    Μπορεί το lockdown να συνεχίζεται και η διάθεση όλων μας να έχει επηρεαστεί σημαντικά, αλλά ο τελευταίος μήνας του χρόνου, υπόσχεται να είναι γεμάτος...

  Τι απογοητεύει το κάθε ζώδιο στην προσωπική του ζωή

  Σε κάποια στάδια της ζωής μας αισθανόμαστε ότι στην προσωπική μας ζωή τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Νιώθουμε απογοητευμένοι, δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]