Skip to main content

Κανένας δεν είπε ότι μια σχέση εξ αποστάσεων είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ούτε όμως μία παραδοσιακή σχέση είναι.

Σύμφωνοι. Έχει τις ιδιαίτερες δυσκολίες που δημιουργεί το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έχει όση φυσική επαφή θα  ήθελε. Έχει ωστόσο και κάποια πλεονεκτήματα. Τουλάχιστον κάτω από ορισμένες συνθήκες.

Μια σχέση από απόσταση είναι δυνατόν να λειτουργήσει. Αν και οι δύο το θέλουν.

Για να γίνει ωστόσο αυτό απαιτεί και από τους δύο κάποια πράγματα. Κάποια ιδιαίτερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για να κάνουν αυτή την σχέση να πετύχει.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε κάποια από αυτά.

  1. Η υπερβολική επικοινωνία θα πρέπει να αποφεύγεται

Η επικοινωνία φυσικά και είναι σημαντική σε μία σχέση από απόσταση. Κρύβει ωστόσο και κινδύνους που θα πρέπει να αποφύγετε.

Θα πρέπει πάντα να έχετε ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι σε σχέση με την επικοινωνία το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα. Είναι η ποιότητα. Κι αυτή δεν την πετυχαίνει κανείς με το να είναι τη μισή μέρα στο τηλέφωνο ή μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή

  1. Δείτε την ως μια ευκαιρία να δυναμώσετε τη σχέση σας

Πολλά είναι αυτά που λειτουργούν ή δεν λειτουργούν ανάλογα με τον τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε. Η σχέση από απόσταση είναι ένα από αυτά. Δεν έχει νόημα να σκέφτεστε πόσο πολύ σας λείπει ο σύντροφός σας. Δείτε την απόσταση σαν ένα τρόπο να δυναμώσετε τη σχέση σας.

Σε τελική ανάλυση αν αυτή επιβιώσει, είναι βέβαιο ότι θα βγει πιο δυνατή.

  1. Ξεκαθαρίστε τις προσδοκίες και τους κανόνες της σχέσης

Ένα μεγάλο ζήτημα που καθορίζει πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει μια σχέση από απόσταση είναι το κατά πόσο και οι δύο μοιράζεστε τις ίδιες προσδοκίες από αυτή. Αλλιώς υπάρχουν παρεξηγήσει καθώς ο ένας Από του δύο μπορεί να γίνει περισσότερο κτητικός.

Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες της σχέσης. Πρέπει για παράδειγμα να είναι ξεκάθαρο αν αυτή είναι αποκλειστική ή όχι.

  1. Βρείτε δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί

Κι όμως υπάρχουν δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Παρακολουθείστε την ίδια στιγμή μία ταινία. Περιηγηθείτε στις ίδιες σελίδες. Πηγαίνετε για ένα καφέ την ίδια ώρα μιλώντας στο τηλέφωνο. Ακόμα καλύτερα αν έχετε τη δυνατότητα video κλήσης.

  1. Προγραμματίστε επισκέψεις

Ήρθε η ώρα να βρεθείτε μαζί. Οι δυο σας στο ίδιο τόπο. Στον ίδιο χρόνο. Κι αν κάποιες φορές σας στενάχωρή το ότι είσαστε μακριά σκεφτείτε ότι τελικά μπορεί και να άξιζε όλη αυτή η αναμονή.

Οι στιγμές που βρίσκεστε μαζί είναι το ομορφότερο κομμάτι. Και θα πρέπει να το ζείτε όποτε σας δίνετε η δυνατότητα.

Διάβασε το άρθρο:  Σχέση από απόσταση. Οδηγός επιβίωσης