Skip to main content

Κόντρα σε όσα αισθάνεσαι ή όσα σου λέει, είναι ώρα να μάθεις αν είναι μαζί σου επειδή πραγματικά το θέλει!

«Love is blind», υποστηρίζει το γνωστό άσμα και η αλήθεια είναι ότι ο έρωτας αποτελεί μια εντελώς υποκειμενική υπόθεση. Τι συμβαίνει όμως αν εδώ και καιρό, αισθάνεσαι πως ο καλός σου σε βάζει συχνά στη διαδικασία να αναρωτιέσαι για την σχέση σας, απορείς για τα συναισθήματα του και σαν να μην έφταναν αυτά, τελικά αρνείται και αποφεύγει να μιλήσετε για το μέλλον της σχέσης σας;

Παρακάτω σου παραθέτω μια λίστα με 10 σημάδια που αποδεικνύουν πως πράγματι ‘κάτι δεν πάει καλά’ μεταξύ σας και ίσως είναι καιρός να εξετάσετε το σενάριο της λήξης αυτής της σχέσης.

Σε τελική ανάλυση, ποιο είναι το νόημα να είσαι με κάποιον αν δεν σου προσφέρει αληθινά συναισθήματα;

Δεν μοιράζεστε τις ίδιες απόψεις για την δημιουργία οικογένειας

Είναι σημαντικό οι δυο σας να συμφωνείτε σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, αν δεν συμβαίνει τότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ιδιαίτερη τριβή και αντιπαράθεση και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την σχέση σας. Και για πάρα πολλά ζευγάρια, μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο να ανακτηθεί.

Η σχέση σας δεν βασίζεται σε ένα αξιόπιστο σύστημα

Οι δυό σας δεν έχετε καταφέρει να ορίσετε τους ρόλους σας μέσα στη σχέση όπως θα θέλατε και έτσι φαίνεται συνήθως να διαφωνείτε για οτιδήποτε αφορά την μεταξύ σας συμβίωση. Αν αναρωτιέσαι αν αυτό είναι ένα ζήτημα που χρήζει προσοχή, η απάντηση είναι πως ναι και μάλιστα είναι βασικό ζήτημα καθώς με αυτόν τον τρόπο ταρακουνιέται η χημεία και κατ’επέκταση η επικοινωνία σας.

Δεν μιλάτε πλέον για νέα πράγματα

Σε αυτό το σημείο της σχέσης σας ίσως να παρατηρείς πως δεν καταφέρνετε να κάνετε από κοινού ποιοτικές συζητήσεις. Όταν συνομιλείτε συνήθως αυτό συμβαίνει μηχανικά και αυτή η κατάσταση παρατηρείται να επαναλαμβάνεται καθημερινά. Αν κάτι θα πρέπει να σε ανησυχήσει εδώ είναι το γεγονός ότι για κάποιο λόγο δεν θέλετε ή δεν μπορείτε πλέον να συνδεθείτε μέσω της λεκτικής επικοινωνίας σας και κατ’ επέκταση  συναισθηματικά.

Δεν μοιράζεστε τις ίδιες αξίες

Αν και στις περισσότερες σχέσεις (ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια) παρατηρείται πως είναι εντάξει να διαφωνούν τα ζευγάρια σε αυτό το ζήτημα, έχοντας υποσυνείδητα ή και συνειδητά την πεποίθηση πως τα ‘ετερώνυμα έλκονται’, επί της ουσίας όταν οι θεμελιώδεις αρχές σας δεν ευθυγραμμίζονται μπορεί πραγματικά να αποβεί μοιραία η διάλυση της σχέσης σας. Διότι ωραίο το να διαφωνούμε μερικές φορές αλλά η ερώτηση εδώ είναι για ‘πόσο’ και τελικά για ‘ποια’  ζητήματα;

Δεν κάνετε κοινά σχέδια για το μέλλον σας

Όταν τα μελλοντικά σας σχέδια δεν φαίνεται να ακολουθούν μια κοινή πορεία και τελικά δεν συμπίπτουν, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να φανταστείτε το ‘αύριο’ μαζί. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό εάν κάποιος από τους δυο σας υποχωρήσει, να καταλήξει τελικά η σχέση σας στην απόλυτη κατάρρευση.

  1. Αποφεύγετε να έχετε συγκεκριμένα επιχειρήματα

Τα πιο ενεργά ζευγάρια δεν είναι εκείνα που δεν έχουν επιχειρήματα. Τα πιο ενεργά ζευγάρια είναι εκείνα που μπορούν να φέρουν εις πέρας την οποιαδήποτε δύσκολη ή άβολη συνομιλία και να εξακολουθούν να βγαίνουν και οι δύο νικητές. Ωστόσο, αν μονίμως αποφεύγεις την μεταξύ σας συζήτηση αυτό σηματοδοτεί την ανασφάλεια που αισθάνεσαι συνολικά για αυτή σου την σχέση.

Λέτε ψέματα ο ένας στον άλλο

Δεν είστε ειλικρινής ο ένας με τον άλλο. Αποφεύγεται να αποκαλύψετε όλη την αλήθεια σας και αν η αλήθεια σας καταφέρει να καλυφθεί αντί να νιώθετε ενοχές, το αντιμετωπίζεται τελικά ως μια νίκη. Αυτό ασφαλώς δεν αποτελεί ένδειξη μιας υγιής πρακτικής επικοινωνίας και αργά ή γρήγορα θα σηματοδοτήσει την έναρξη και άλλων προβλημάτων μέσα στη σχέση σας.

Κρατάτε ο ένας τον άλλον μακριά από τα όνειρα του

Δεν θα πρέπει ποτέ να εγκαταλείπετε τους στόχους και τα όνειρα σας για να είστε με κάποιον. Ο σύντροφος σου οφείλει να είναι ο νούμερο ένα υποστηρικτής στην αναζήτηση των ιδεών και εν συνεχεία της ευτυχίας σου.

Νιώθεις ψυχολογικά χειρότερα από ότι πριν βρεθείς σε αυτή την σχέση

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση με τον κατάλληλο άνθρωπο τότε αντικειμενικά αυτός ο άνθρωπος θα καταφέρει να αναδείξει τον καλύτερο εαυτό σου. Το να είσαι με έναν άνθρωπο που έχεις επιλέξει λοιπόν, αυτομάτως σημαίνει πως σε ωθεί να γίνεσαι μέρα με την ημέρα καλύτερος. Αν ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε το πρόσωπο αυτό μάλλον δεν είναι το καταλληλότερο για εσένα.

Δεν νιώθεις χαρούμενη

Και φυσικά όταν δεν νιώθεις χαρούμενη μαζί του, τότε γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα πως με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχεις λόγο να συνεχίσεις να βρίσκεσαι μαζί. Όταν νιώθουμε ερωτευμένοι και ότι μας αγαπάνε έμπρακτα είναι σχεδόν αδύνατο να νιώθουμε τις περισσότερες φορές δυστυχισμένοι.

Η ευτυχία λοιπόν οφείλει να αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη πτυχή της ύπαρξης μας μέσα στην σχέση την οποία βρισκόμαστε. Και αν διαφωνείς, σειρά έχει να αναρωτηθείς το γιατί.

Και να θυμάσαι,  σε ένα  ζευγάρι, ο ένας τουλάχιστον θα πρέπει να είναι αληθινός. Κατά προτίμηση, ο άλλος!

featured photo:@ohmyterv