Skip to main content

Σήμερα θα σε οδηγήσω μέσα από τα θολωμένα νερά των σχέσεων για να βρεις τον άντρα των ονείρων σου. Είτε έχει να κάνει με το πως να διατηρήσεις το ενδιαφέρον της σχέσης σου και να την ανεβάσεις επίπεδο, είτε να ανακαλύψεις αν ο άντρας που σου αρέσει είναι ο ένας και μοναδικός.

Θα σε βοηθήσω να καταλάβεις τι κάνεις λάθος και πως να το διορθώσεις.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το πιο βασικό ερώτημα που απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών: “Που θα βρω έναν άντρα? Να ψάξω στο διαδίκτυο, να ψάξω σε κοινές παρέες, στα μαγαζιά ή στα μπαρ? Μήπως χρειάζονται μάγια ή προσευχή για να βρω σύντροφο; Πού έχουν πάει όλοι οι καλοί άντρες?”

Η απάντηση είναι: Βρίσκονται παντού!

  • Πώς όμως ξεκινάς για να τους βρεις? Πολύ απλά, κάνεις πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα:
  • Δημιουργείς προφίλ σε ιστότοπο γνωριμιών,
  • Πηγαίνεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις,
  • Πηγαίνεις σε πάρτυ,
  • Βγαίνεις με τις παρέες σου,
  • Βρίσκεις καινούρια χόμπι και ενδιαφέροντα.

Πριν όμως μπεις σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να κάνεις το εξής. Θα πρέπει να σκεφτείς τι χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα θα ήθελες να έχει ο εν λόγω άντρας και να κινηθείς σε ανάλογους χώρους.

Για παράδειγμα, αν θέλεις να είναι καλλιτέχνης, θα πρέπει να τον αναζητήσεις σε εκθέσεις τέχνης, ζωγραφικής, χορού και όχι σε κάποιο μπαρ επειδή και μόνο είναι το καλύτερο μπαρ της πόλης. Αντίστοιχα, αν θέλεις να έχετε κοινά ενδιαφέροντα, θα πρέπει να τον αναζητήσεις σε δραστηριότητες και χόμπι που αρέσουν και σε ‘σένα.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, αφού βρούνε τον άντρα που τις ελκύει, είναι: “Τι κάνω τώρα? Πώς θα τον κάνω να με προσέξει; Πώς πρέπει να τον πλησιάσω? Τι πρέπει να κάνω για να μη στείλω λάθος μηνύματα?”

Η όλη κατάσταση είναι μέσα στο μυαλό σου.

Οι άντρες βρίσκονται σε μια διαρκή άγνοια. Μπορείς να γίνεις σεξουαλικά επιθετική και να του την πέσεις ευθέως και να μην το πάρει χαμπάρι αμέσως.
Το ερώτημά σου δεν θα έπρεπε να είναι “πώς θα τον κάνω να του αρέσω“, αλλά θα πρέπει να κινείσαι με το σκεπτικό ότι θα μιλήσεις σε έναν άντρα για να δεις αν είναι ενδιαφέρων και συναρπαστικός. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι αρέσει στους άντρες.

Η όλη διαδικασία γίνεται διασκεδαστική και λιγότερο αγχωτική. Προσπαθώντας να κάνεις κάποιον να του αρέσεις είναι σχεδόν αδύνατο, για να μην πω ακατόρθωτο. Δεν είναι διασκεδαστικό και καταλήγεις να κάνεις υπερβολική προσπάθεια, χάνοντας την ουσία.

Σκέψου ότι ξεκινάς μια συζήτηση με κάποιον που δεν υπάρχει σεξουαλική έλξη. Μαθαίνεις ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα γι’ αυτόν και συνεχίζεις τη συζήτηση σα να μη συμβαίνει τίποτα. Όταν όμως υπάρχει σεξουαλική έλξη, τότε αρχίζεις να σκέφτεσαι και να υπεραναλύεις την κατάσταση. Αναρωτιέσαι συνεχώς αν του αρέσεις, αν είσαι καλά ντυμένη, τι πρέπει να κάνεις για του αρέσεις κτλ.. Όλα λοιπόν ξεκινούν από το μυαλό σου. Μόνο όταν σταματήσεις αυτές τις σκέψεις θα μπορέσεις να δημιουργήσεις μια καλή επικοινωνία και σχέση.

Μια φορά είχα πιάσει συζήτηση με έναν τύπο σε ένα μπαρ. Μιλάγαμε για ώρες και περάσαμε υπέροχα. Όταν έφυγε, ο φίλος μου με ρώτησε αν ήξερα ποιος ήταν αυτός. Του είπα πως δεν είχα ιδέα. Μου είπε πως ήταν ένας πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής. Εγώ, μη ξέροντας ποιος είναι, μπόρεσα να κάνω μια πολύ καλή συζήτηση γιατί δε σκεφτόμουν πως να τον κάνω να με συμπαθήσει.

Ήμουν απλά ο εαυτός μου.

Το ίδιο συμβαίνει και με ένα άτομο που μας αρέσει. Γι’ αυτό, ξεφορτώσου αυτή τη νοοτροπία και διασκέδασε τη στιγμή. Σκέψου ότι υπάρχουν χιλιάδες άντρες για να γνωρίσεις εκεί έξω.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι το θέμα της αυτοπεποίθησης. Μια φορά θυμάμαι, με ρώτησε μια φίλη μου πως εμείς οι άντρες βλέπουμε τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση. Αυτό που μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά είναι ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σέξι από μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση. Πολλές φορές βλέπουμε ζευγάρια όπου ο ένας από τους δύο είναι αρκετά πιο άσχημος και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει.

Η διαφορά στο επίπεδο της ομορφιάς καλύπτεται από την αυτοπεποίθηση. Το θέμα είναι το εξής. Δεν έχει τόση σημασία το τι ήμαστε, αλλά το τι πιστεύουμε ότι είμαστε και πίστεψέ με, αυτό το καταλαβαίνουν οι άλλοι. Αν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξεις σε μια κακή σχέση.

Ποια όμως είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που ξενερώνουν έναν άντρα?

Όπως ανέφερα και πριν, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να  ξενερώσει απόλυτα τους άντρες είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αυτό μπορεί να εκφραστεί ως εξής:

  • Μιλάς άσχημα για άλλες κοπέλες πίσω από την πλάτη τους για να φανείς εσύ η καλή της υπόθεσης,
  • Τον θεωρείς ανώτερο από ‘σένα και νιώθεις τυχερή που σε διάλεξε,
  • Τον ρωτάς συνεχώς γιατί διάλεξε εσένα και όχι κάποια καλύτερη.

Όλα αυτά υποδεικνύουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και αποτελούν μέγιστο ξενέρωμα για έναν άντρα. Ο άντρας θέλει να σε βλέπει ως ίση και όχι ως κατώτερη. Θέλει να έχει κάποιον δίπλα του να πορεύεται μαζί και όχι κάτι να σέρνει από πίσω του. Διάβασε

Κάτι άλλο που μπορεί να καταστρέψει μια σχέση είναι το γεγονός ότι κουβαλάς ακόμα μαζί σου όλες εκείνες τις καταστροφικές συνήθειες και πεποιθήσεις από την παλιά σου σχέση.

Για παράδειγμα, μπορεί να ήσουν με κάποιον ο οποίος δε σε εκτιμούσε ιδιαίτερα και συμπεριφερόταν άσχημα. Όταν προχωρήσεις σε μια καινούρια σχέση, θεωρείς δεδομένο ότι θα συμβούν οι ίδιες καταστάσεις και δεν μπορείς να πιστέψεις το γεγονός ότι ο καινούριος σου άντρας σε θεωρεί ξεχωριστή και υπέροχη. Έτσι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να καταστρέψεις και αυτή τη σχέση, μόνο και μόνο επειδή σέρνεις στο μυαλό σου ανούσιες παρελθοντικές νοοτροπίες. Διάβασε: Τα λάθη του πρώτου ραντεβού και πως θα τα αποφύγεις.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν ένας άντρας δε φοβάται τη δέσμευση και θέλει να σε παντρευτεί?

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις έναν άλλο άντρα. Τι εννοώ με αυτό? Για παράδειγμα, όταν είχα σχέση με μια κοπέλα, ρωτούσα την καλύτερη μου φίλη για να μου “μεταφράσει” και να μου εξηγήσει κάποιες συμπεριφορές τις οποίες εγώ αδυνατούσα να καταλάβω. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ.

Συζήτα με κάποιο φίλο σου και ζήτα του να σου ερμηνεύσει κάποιες συμπεριφορές του συντρόφου σου που σου προκαλούν ερωτηματικά, καθώς και αν φοβάται τη δέσμευση ή και το γάμο.

Το επόμενο που μπορείς να κάνεις σε αυτό το θέμα είναι να αναφέρεις σχετικά παραδείγματα από γνωστούς σου στο θέμα της δέσμευσης και να του αποσπάς πληροφορίες για το πως νιώθει για το ζήτημα αυτό. Έτσι αποφεύγεις την κλισέ συζήτηση για το “που πάει η σχέση μας” και ταυτόχρονα μαθαίνεις αβίαστα αυτά που θέλεις να μάθεις για το σύντροφό σου.

Είναι πολύ σημαντικό, όταν πρωτοβγαίνεις με κάποιον να έχεις και άλλες επιλογές. Έτσι, το ένα και μοναδικό ραντεβού σου δεν θα απορροφήσει όλη σου την ενέργεια και θα ξεφύγεις από τη νοοτροπία του “Αν δε μου κάτσει αυτός θα μείνω μόνη για πάντα”, η οποία φυσικά ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου κατακόρυφα.

Πώς μπορείς να δείξεις στον άντρα με τον οποίο βγαίνεις ραντεβού ότι είσαι έτοιμη να δεσμευτείς χωρίς να τον τρομάξεις?

Για αρχή θα πρέπει να απαλλαγείς από το σκεπτικό του “Βγαίνω με κάποιον για να τον παντρευτώ“. Βγαίνεις με κάποιον για να τον γνωρίσεις και να δεις κατά πόσο ταιριάζετε. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μην πιέσεις καταστάσεις.

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι όταν βγαίνουμε με κάποιον πρώτο ραντεβού, στην πραγματικότητα βγαίνουμε με τον αντιπρόσωπό του. Τι εννοώ? Ποτέ δεν θα δεις τον αληθινό χαρακτήρα κάποιου με τον οποίο βγαίνεις τον πρώτο καιρό. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν μήνες, ώστε να τον γνωρίσεις καλύτερα και να δεις πως συμπεριφέρεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Για παράδειγμα, όταν χτυπάει το τηλέφωνό του αγνοεί τις κλήσεις, ή αποφεύγει να σε γνωρίσει στους φίλους και την οικογένεια του, ή δε σε καλεί ποτέ στο σπίτι του.

Όλα αυτά είναι σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να απομακρυνθείς.

Όταν σου αρέσει κάποιος και βγαίνεις μαζί του θα πρέπει να αναρωτηθείς κατά πόσο ταιριάζετε, να μάθεις τον χαρακτήρα του, τα ενδιαφέροντά του και να αφήσεις την κατάσταση να πορευτεί μόνη της. Αυτό που εν τέλει πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μια επικοινωνία και μια σύνδεση με τον άνθρωπο που θέλεις έτσι ώστε να δεθείτε και να κάνετε μια δυνατή σχέση. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να επεμβαίνεις στη ζωή του και να ελέγχεις ό,τι κάνει. Άφησέ τον ελεύθερο, γίνε η αγκαλιά που θα τον κάνει να χαλαρώνει από τις υποχρεώσεις και τα προβλήματά του και από κει και πέρα σου εγγυώμαι ότι όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Πολλές γυναίκες κατάφεραν να βρουν τον τέλειο άντρα για αυτές. Κατάφεραν να τον βρουν, να τον κατακτήσουν και να τον κρατήσουν! Πώς; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα