Skip to main content

Στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν πρέπει να σου πω τι να κάνεις για να δείξεις σε κάποιον ότι σε χάνει ή απλά αν πρέπει να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις.

Τον συσχετισμό με την πόρτα κράτα τον μεταφορικά. Γιατί μπορεί να μην υπάρχει πόρτα ή απλά να μη μένετε μαζί. Αλλά και πάλι πάντα θα κερδίζει αυτό που εξηγείς/συζητάς και όχι αυτό που προσπαθείς να δείξεις.

Αν όμως το κάνεις κάν το σωστά:

Αλλάζοντας την εμφάνισή σου

Είτε αυτό σημαίνει πως αδιαφορείς για την εικόνα σου όταν είστε μαζί. Είτε νοιάζεσαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μόνο όταν βγαίνεις χωρίς εκείνον. Είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι απλά δεν κυνηγάς τον θαυμασμό, αλλά και πως τον περιμένεις από οποιοδήποτε άλλον πέρα από εκείνον.

Σταματώντας τη γκρίνια

Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν γκρινιάζει (έστω να πω πιο λάιτ παραπονιέται). Και αν υπάρχει δε γουστάρει και πολύ ή δε βλέπει και πολύ στα σοβαρά αυτόν που έχει απέναντί της. Όταν σταματάς λοιπόν να λες τα παράπονά σου ή έστω δυνατά τις επιθυμίες σου είναι δυνατό καμπανάκι εξόδου.

Αδιαφορώντας για το που είναι

Γύρισε από την προπόνηση, τη δουλειά, βγήκε, κοιμήθηκε νηστικός. Who cares? Αν θέλει ας πάρει αυτός. Και κάπως έτσι σταματάς να νοιάζεσαι ή έστω σταματάς να το δείχνεις. Γιατί κάποτε νοιάστηκες πολύ και τώρα κουράστηκες.

Δεν είναι πλέον προτεραιότητά σου

Ή και να είναι πλέον προτιμάς την απόδραση. Θα πας για μπύρες με τα παιδιά από το γραφείο και θα τον αφήσεις να αναρωτιέται γιατί παρήγγειλε κινέζικο για δύο νιώθοντας σίγουρος πως θα ”πιστολιάσεις” τους συναδέλφους σου.

Ξαφνικά θα υπάρχουν άνθρωποι στην καθημερινότητα σου που δεν θα γνωρίζει

Είτε είναι φίλοι είτε απλά γνωστοί. Θα είναι άνθρωποι που θα μιλάς γι’ αυτούς, θα περνάς χρόνο μαζί τους και αυτός δεν θα τους έχει γνωρίσει. Δε θα έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει την περιοχή του. Να φυλάξει τα νώτα του. Και αυτό αν το θέλεις είναι ένα plus σημάδι κινδύνου ότι σε χάνει.

Και νέες δραστηριότητες που σε κρατούν απασχολημένη

Οτιδήποτε καινούργιο αποτελεί απειλή. Καθώς επίσης και ο καταμερισμός του ελεύθερου χρόνου σου. Από εκεί που μετά βίας π.χ. προλάβαινες δυο μαθήματα πιλάτες τώρα κάνεις kangoo jumps και γράφτηκες και σε μαθήματα commercial dance. Εσύ που μετρούσες να τελειώσει η μέρα για να βρεθείς κοντά του τώρα έχεις ελεύθερο μόνο το ρεπό και τα Σάββατα κι αυτά με ερωτηματικό.

Διακοπές ή εκδρομές χωριστά

Δε σημαίνει απαραίτητα πως όποιοι κάνουν διακοπές χωριστά θέλουν να χωρίσουν. Αλλά όταν αυτό πέφτει στο τραπέζι σαν επιλογή, κλειδώνει χωρίς αλλά ή κάποιο παράλληλο σχέδιο που να έχει λίγο το «μαζί».

Μπαίνει στο «Διαβάστηκε» για αρκετή ώρα.

Και ακόμα χειρότερα η απάντηση είναι μονολεκτική. Ποια γυναίκα απαντάει μονολεκτικά σε μηνύματα; Να σας πω εγώ: καμία. Ούτε καν η αδερφή του.

Δεν κάνετε συχνά σεξ

Και το χειρότερο δεν προσποιείσαι καν ότι έχεις πονοκέφαλο.

Τέλος σταματούν τα υποκοριστικά και τα inside jokes

Βασικά αν φτάσεις μέχρι το 10 πρέπει να θεωρήσεις πως έχεις ήδη χωρίσει. Ναι, βουβά και μόνη σου. Καταδικάζοντας εκείνον κι αυτό που είχατε χωρίς καμία ευκαιρία.
Τα σημάδια μπορεί να γράφουν ιστορία αλλά είναι και πολλές ιστορίες που χάλασαν επειδή δεν υπήρχαν τα λόγια.

Κοινώς μίλα πριν να φύγεις. Ποτέ το αντίθετο!

φωτογραφία: Unsplash / @davidboca