Και όμως, κάποιες σχέσεις από απόσταση έχουν happy ending

Δεν ξεκινάνε όλοι μια νέα σχέση με τις ίδιες προσδοκίες. Μερικοί άνθρωποι θέλουν απλώς να εξερευνήσουν τον κόσμο και να περάσουν καλά με τους ανθρώπους που συναντούν, εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Χωρίς σκέψεις για μια μακροχρόνια σχέση.

Ανεξάρτητα από το τι θέλεις από μια νέα σχέση γενικότερα, το να έχεις μια σχέση από απόσταση είναι δική σου επιλογή. Όπως και να ξεκίνησε αυτή η σχέση, ακόμα και εάν κανείς από τους δυο σας δεν το περίμενε να εξελιχθεί και να διαρκέσει, το ότι υπάρχει ακόμα αυτή η σχέση είναι δική σου επιλογή.

Και μάλιστα, μια επιλογή η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη. Όπως και να το κάνουμε μια σχέση χωρίς να σας τρώνε οι αποστάσεις, έχει άλλα προνόμια. Για αυτό και οι περισσότερες σχέσεις από απόσταση δεν έχουν ευτυχή κατάληξη.

Και όμως, όσο περίεργο και εάν σου φαίνεται, κάποιες σχέσεις από απόσταση έχουν happy ending. Και εάν αναρωτιέσαι το πώς και το γιατί, συνέχισε να διαβάζεις.

Αναπτύσσεται μια καλύτερη επικοινωνία.

Η επικοινωνία είναι βασική σε κάθε σχέση. Είναι το κλειδί. Έτσι και η καλή επικοινωνία είναι αυτό που διατηρεί τη σχέση ζωντανή ανάμεσα στις επισκέψεις.
Όταν έχεις σχέση από απόσταση μαθαίνεις να επικοινωνείς πολύ καλύτερα και σε πολύ μικρότερο διάστημα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη σχέση. Γιατί; Γιατί πολύ απλά εάν δεν το κάνεις η σχέση θα διαλυθεί.
Όσο καλύτερη είναι η επικοινωνία, τόσο πιο υγιής είναι η σχέση. Άγραφος Κανόνας.

Εδώ το κάθε δευτερόλεπτο μετράει

Εδώ δεν υπάρχει χώρος, ούτε φυσικά χρόνος, για εγωισμό, για μικρο-τσακωμούς χωρίς λόγο και αιτία, για πείσματα και νάζια. Εδώ ο χρόνος που έχεις με τον άλλον τετ-α-τετ είναι περιορισμένος. Και οφείλεις να μην τον σπαταλάς σε ανούσια πράγματα.
Εδώ μαθαίνεις να ζεις κάθε λεπτό της σχέσης σου, του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Χωρίς πολλές σκέψεις και δικαιολογίες. Εδώ ή θες να είσαι με τον άλλον 100% ή απλά αντίο.

Εμπιστοσύνη ή τίποτα

Η εμπιστοσύνη σε κάποιες σχέσεις αργεί πολύ να έρθει. Στην αρχή μια σχέσης υπάρχει συνήθως η ζήλια, ακόμα και εάν είναι για να γίνει πιο “παιχνιδιάρικη” η σχέση. Αλλά στις σχέσεις από απόσταση αυτό δεν παίζει.

Πρέπει να διαβάσεις  Mια συνταγή αυτοκαταστροφής: Εγώ και εσύ

Εάν θες να έχεις happy ending μια τέτοια σχέση απλά δέχεσαι ότι θα πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον που ίσως θα βλέπεις μια φορά το τρίμηνο. Γιατί έτσι είναι. Αλλιώς, μην τα ξαναλέμε, αντίο!

Πρέπει να διαβάσεις  6 tips για να ρίξεις τους τόνους μετά από έναν καυγά
featured photo: ©pexels/@Helena Lopes
Dimitra Stergiou
Dimitra Stergiou
Πίνει πολύ καφέ, κάνει βόλτες στη θάλασσα, διαβάζει βιβλία και βλέπει σειρές. Κάπου ενδιάμεσα προσπαθεί να βολέψει τη δουλειά της.

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]