Η λογική του no-contact-rule βασίζεται στην άποψη πολλών ανθρώπων ότι εάν δεν επικοινωνείς με κάποιον του λείπεις περισσότερο και έτσι κρατάς την σχέση ζωντανή. Είναι μια θεωρία που βασίζεται κυρίως στο μυστήριο που υπάρχει όταν δεν ξέρεις ακριβώς τι συμβαίνει στην ζωή του άλλου, τι τον έχει ενοχλήσει σε εσένα, τι σκέφτεται. Πολλοί επίσης θεωρούν ότι ο κανόνας αυτός βοηθάει και στις σχέσεις από απόσταση.
Τελικά βοηθάει αυτός ο κανόνας στην σωστή λειτουργία των σχέσεων;
Μάλλον όχι θα πούμε εμείς. Όπως πρέπει να γίνεται σε όλες τις σχέσεις έτσι και στις ερωτικές θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Ειλικρινής και ανοιχτή. Όταν κρατάς τα συναισθήματά σου για τον εαυτό σου δεν αφήνεις τους άλλους να γνωρίζουν τι νιώθεις. Ειδικά οι σχέσεις από απόσταση είναι ήδη εύκολο να σπάσουν. Ζητήματα εμπιστοσύνης προκύπτουν πολύ εύκολα και συχνά. Και αν σε όλο αυτό προσθέσεις και αυτόν τον κανόνα της μη επαφής, αποχαιρέτα την σχέση σου. Επομένως, αντί να πηγαίνεις στον κανόνα “Χωρίς επαφή”, δοκιμάστε να ακολουθήσεις τον κανόνα “ας το συζητήσουμε”.
Οι ανασφάλειες στην σχέση οφείλονται τις περισσότερες φορές στην έλλειψη επικοινωνίας. Όταν σταματάς να συζητάς για τα προβλήματά σου, τις ευτυχισμένες στιγμές σου, τις εργάσιμες μέρες σου. Τότε φέρεσαι θα λέγαμε με κάπως άδικο τρόπο στην σχέση σου γιατί δεν είναι αυτή η αγάπη. Η αγάπη είναι να μοιραζόμαστε τα πάντα, το καλό και το κακό. Οι σχέσεις μεγάλων αποστάσεων, όπως κάθε άλλη σχέση, απαιτούν πολλή (αν όχι περισσότερη) σκληρή δουλειά και εμπιστοσύνη για να μπορέσουν να περάσουν το τεστ της απόστασης. Είναι λογικό όταν κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου, όταν τσακώνεστε και το αφήνεις χωρίς να προσπαθήσεις να το λύσεις, να δημιουργείς μεγαλύτερη απόσταση στην ήδη υπάρχουσα.
Προσπάθησε να μην υπακούς σε κανόνες που έχουν βγάλει άλλοι. Εσύ ξέρεις καλύτερα τι λειτουργεί για την σχέση σου και για τον σύντροφό σου. Εσύ έχεις όλη την γνώση να κάνεις μια σχέση από απόσταση να λειτουργήσει, εάν το θέλεις πραγματικά.