Τελικά όντως τα αντίθετα έλκονται;

Category:

Τελικά πόσο αλήθεια είναι ότι τα αντίθετα έλκονται;

Κι ενώ κάτι τέτοιο ισχύει στην επιστήμη και στα μαγνητικά πεδία, ίσως τελικά τα αντίθετα να μην έλκονται και τόσο πολύ στην αληθινή ζωή του dating.

Κι ενώ αυτός ο μύθος τροφοδοτούνταν στις ταινίες, τις σειρές και τα τραγούδια, ίσως τελικά στην πραγματικότητα να είναι απλά ένας μύθος και τίποτα περισσότερο, που ίσως σε βάλει σε μπελάδες στα ερωτικά σου.

Μύθος vs Πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι ότι παλιά μπορεί να σε εξιτάριζε πολύ αυτό το κακό παιδί, που θα σε έβγαζε από τον ίσιο δρόμο, από το προσεκτικά κι αυστηρά σχεδιασμένο μέλλον σου και θα σε έσπρωχνε στον δρόμο της ακολασίας. Αλλά αυτά παλιά.

Σήμερα δεν υπάρχει σωστό και λάθος στις σχέσεις και στο πώς νιώθει κανείς. Γιατί σήμερα υπάρχει ανοχή στο διαφορετικό και σεβασμός ακόμα και σε αυτό που δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Πολύ περισσότερο δε στην αγάπη, όπου όλοι απελευθερωμένοι πλέον από τα τα ταμπού και τα πρέπει, αναζητούμε τον έρωτα.

Αλλά ας επικεντρωθούμε στην ουσία αυτού του ετεροχρονισμένου μύθου. Τα αντίθετα όντως μπορεί να έλκονται. Και είναι λογικό, αφού ο ένας αναγνωρίζει στον άλλον στοιχεία, που θα ήθελε να έχει αλλά δεν. Η διαφορά χαρακτήρων δηλαδή, αυτές οι ακραίες μερικές φορές αντιθέσεις, μας κάνουν να βλέπουμε τον άλλο συναρπαστικό και μυστηριώδη και απόλυτα ερωτεύσιμο.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πραγματικότητα. Γιατί στην πραγματική ζωή αυτή η εκ διαμέτρου διαφορά χαρακτήρων είναι πάρα πολύ πιθανό να μην είναι λειτουργική. Σκέψου απλά ότι, τα θέλω δύο τέτοιων αντίθετων χαρακτήρων μπορεί να είναι τόσο διαφορετικά, που να μην υπάρχει κοινό έδαφος.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι καλύτερες παραλίες της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς μόνη ή με τον σύντροφό σου

Η λύση

Μια τέτοια λοιπόν, σχέση μπορεί πραγματικά να σε δυσκολέψει και να σε πληγώσει. Γιατί αυτή η αντίθεση μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμη στην καθημερινότητα. Έπειτα, όλος αυτός ο ενθουσιασμός, για όλα αυτά τα παράξενα κι εκ διαμέτρου αντίθετα από σένα στοιχεία, κάποτε θα ξεφουσκώσει και τότε εσύ μπορεί να αντικρίσεις απέναντι σου έναν ξένο.

Επειδή όμως, δεν θέλουμε να είμαστε απόλυτοι κι επειδή με τίποτα δεν θέλουμε να σου χαλάσουμε τον έρωτά σου, παρακάτω σου παραθέτουμε κάποιες λύσεις σε περίπτωση που βρεθείς σε μια τέτοια φάση.

Αρχικά, πρέπει να παραδεχτείτε και οι δύο ότι είστε τελείως διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτή η παραδοχή θα είναι το πρώτο βήμα για να δουλέψετε τις διαφορές και τις αντιθέσεις σας. Θα πρέπει να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις, να δείχνετε κατανόηση και να διαθέτετε άπειρη υπομονή.

Πρέπει να διαβάσεις  Οι καλύτερες παραλίες της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς μόνη ή με τον σύντροφό σου

Από την άλλη, η όλη αυτή ιστορία μπορεί να σας κάνει πιο ευέλικτους σαν ανθρώπους, να σας αλλάξει και να σας ανοίξει νέους ορίζοντες. Αρκεί να είστε ανοικτοί κι ευέλικτοι και να δέχεστε ότι μπορείτε να διαφωνείτε, ότι μπορείτε να έχετε διαφορετικά γούστα, αλλά κι ότι μπορείτε να τα συμφιλιώνετε, γιατί αγαπιέστε.

Μπορεί λοιπόν, τα ετερώνυμα να έλκονται, αλλά πρέπει και να μάθουν να συμβιβάζονται, αν θέλουν να συνεχίσουν να έλκονται. Υπομονή λοιπόν, και αγάπη για εσάς τους ρομαντικούς.

Cobwebbing: Η τεχνική που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

Πώς μια πρακτική καθαριότητας μπορεί να σου μάθει πολλά για το πώς να διαχειρίζεσαι τις σχέσεις στη ζωή σου Τι σχέση μπορεί να έχει το...

Γιατί μια σχέση μπορεί και να μην μπορεί να κρατήσει για πάντα

Μερικές σχέσεις δεν ήταν γραφτό να κρατήσουν κι εσύ πρέπει να είσαι οκ με αυτό. Μόλις χώρισες και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχεις...

Τελικά είναι ασφαλές το σεξ στο νερό;

Η φαντασίωση μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Το σεξ στη θάλασσα, στην πισίνα, σε μια λίμνη και γενικά, όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο είναι μια...

Ετοιμάζεσαι για ραντεβού; Άφησε τους φίλους σου στο σπίτι

Οι dating experts συστήνουν να αφήσεις κατά μέρος τις συμβουλές των φίλων όταν πρόκειται για τα ερωτικά σου - Δες γιατί: Οι νέες γνωριμίες, τα...

5 σκληρές αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Το μονοπάτι της αγάπης δεν είναι αποκλειστικά στρωμένο με ροδοπέταλα. Μια ολόκληρη κοινωνία εκεί έξω στήνεται γύρω από την ιδέα ότι πρέπει να σου βρει...

Γιατί πρέπει να λες πιο συχνά ευχαριστώ στ@ν σύντροφό σου

Γιατί το "ευχαριστώ" δεν είναι μια λέξη αυτονόητη. Μια σχέση όταν έχει γερές βάσεις, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όταν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, εμπιστοσύνη, κατανόηση,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]