Θέτοντας τα όρια του πρώτου ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού είναι καθαρά «αναγνωριστικό» ή μπορεί να καταλήξει και στο κρεβάτι; Δες πως μπαίνουν τα όρια και γιατί πρέπει να μην τα ξεπερνάς πάντα.

Μερικοί άντρες στοχεύουν το σεξ στο πρώτο ραντεβού. Το ίδιο και κάποιες γυναίκες, για να μην χρειαστεί να κάνουν δεύτερο με το ίδιο πρόσωπο αν δεν μείνουν ικανοποιημένες.

Τα δύο φύλα δεν διαφέρουν και τόσο, μιας και οι διάφορες φάσεις της ζωής τους τα οδηγεί στο να έχουν ίδιες ανάγκες κάποιες φορές.

Στο πρώτο ραντεβού όμως δεν γνωρίζεις την «κρυφή ατζέντα» της άλλης πλευράς και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γνωρίζεις πώς να θέσεις, αλλά και ν’ ακολουθήσεις τα όρια.

Τι είναι τα όρια;

Μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστα η λέξη «όρια», όμως είναι αναγκαία για να γνωρίζεις το πόσο μπορεί να προχωρήσει κάτι.

Τα όρια στο 90% των περιπτώσεων μπαίνουν από τις γυναίκες, όμως αυτό δε σημαίνει πως οι άντρες δεν τα επιζητούν και αυτοί.

Είναι αυτά που δείχνουν το κοινωνικά αποδεκτό και μαρτυρούν πράγματα για το άλλο άτομο.

Από αυτά περιγράφεις ένα άτομο ως τολμηρό ή συντηρητικό και ανοίγεσαι ή αναδιπλώνεσαι κατά την επαφή μαζί του.

Θα πρέπει να θυμάσαι πως τα όρια δεν είναι ίδια κάθε φορά. Αλλάζουν και αυτά ανάλογα τον άνθρωπο και τις ανάγκες.

Έτσι είναι πιθανό σε ένα πρώτο ραντεβού να μην υπάρξει καν φιλί, ενώ σε άλλο τα πράγματα να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο.

Διαχωρίζοντας όρια – απόρριψη

Ένα συχνό πρόβλημα, για τους άντρες κυρίως, είναι η παρουσία πολλών ορίων τα οποία μεταφράζονται ως απόρριψη.

Λανθασμένα η άρνηση ενός φιλιού, η σωματική επαφή ή ο περισσότερος χρόνος μεταφράζονται ως αδιαφορία.

Πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες, κάνουν ένα πρώτο ραντεβού μετά από αρκετό καιρό που ήταν σε σχέση ή είχαν μία τραυματική εμπειρία με προηγούμενο άτομο.

Πρέπει να διαβάσεις  ΣΜΝ και νέες σχέσεις

Αυτό λοιπόν, σημαίνει πως έχουν πολύ αμηχανία και δεν νιώθουν άνετα να προχωρήσουν τόσο γρήγορα με κάποιο νέο πρόσωπο.

Η πίεση λοιπόν ή το να δείξεις εμφανώς πως σταδιακά χάνεις το ενδιαφέρον σου θα τους δημιουργήσει πολύ περισσότερο άγχος.

Στο πρώτο ραντεβού τα όρια μπορεί να είναι πολλά, αλλά δε σημαίνει πως θα ακολουθήσουν και στο δεύτερο.

Είναι σημαντικό λοιπόν να τα σεβαστείς, να μάθεις γι’ αυτά και να προχωρήσεις κατάλληλα.

Μην καταπιεστείς

Όπως είπαμε τα όρια της άλλης πλευράς είναι σεβαστά και αποδεκτά, στο πρώτο ραντεβού μιας και δεν υπάρχουν απαιτήσεις.

Εδώ όμως μπαίνουν και οι επιθυμίες σου. Το να ζητάς ή να περιμένεις σεξ από το πρώτο ραντεβού δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, εκτός και αν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα από την αρχή πως αυτό θέλετε.

Στα περισσότερα πρώτα ραντεβού όμως το πράγμα δεν πάει εκεί, αλλά σε κάτι διαφορετικό.

Το ερώτημα είναι εσύ αν είσαι στο ίδιο μήκος κύματος και αν είσαι διατεθειμένος ν’ ακολουθήσεις τις επιθυμίες του άλλου.

Το δεύτερο ραντεβού είναι η επιβεβαίωση πως στο πρώτο είδες κάτι το ενδιαφέρον.

Είναι σημαντικό να βγαίνεις και ν’ απολαμβάνεις τον χρόνο χωρίς να καταπιέζεσαι και να δέχεσαι την έμμεση απειλή πως αν ξεπεράσεις ένα όριο είσαι τοξικός άνθρωπος ή εκτός τόπου και χρόνου.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως τα όρια στο πρώτο ραντεβού είναι ένα πολύ καλό φίλτρο που προστατεύει από την κακοποίηση, τις μελλοντικές κακές αναμνήσεις, όμως θα πρέπει να υπάρχουν υπό φυσιολογικά πλαίσια και να μην γίνονται βάρος για τον απέναντι άνθρωπο.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί πρέπει να σταματήσεις να κλαις γι’ αυτόν που δεν ενδιαφέρεται

Έτσι φρόντισε να τα ακολουθήσεις, όμως αν νιώσεις πως έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που δεν σου ταιριάζει, φρόντισε μέσα σου να ξεκαθαρίσεις το τι νιώθεις και να έχεις το θάρρος να αρνηθείς την επόμενη του πρόταση.

Αυτό ας είναι το δικό σου όριο.

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Related Posts

περισσότερο

  Αυτός είναι ο τύπος άντρα που ψάχνεις σύμφωνα με το ζώδιο σου

  Κάθε ζώδιο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και φυσικά αυτά επηρεάζουν και την επιλογή που κάνουμε στα εν δυνάμει ταίρια μας. Ο τύπος άντρα...

  Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις μια σχέση από απόσταση

  Όσο και εάν σου φαίνεται περίεργο, ένα από τα πράγματα που κάνουν μια νέα σχέση τόσο συναρπαστική είναι και η αβεβαιότητα που την συνοδεύει. Αυτό...

  Αν θέλεις να είσαι το άτομο που δεν θα ξεχάσει μην παίξεις το παιχνίδι του

  Το παρασκήνιο του dating πλέον έχει γίνει πιο περίπλοκο από ποτέ και είναι γεμάτο με χειριστικές κινήσεις και σκωτσέζικα ντους. Αυτό συμβαίνει από τη μεριά...

  Λόγοι για τους οποίους έχεις δεύτερες σκέψεις στο να κάνεις το επόμενο βήμα με τη σχέση σου

  Έχεις γνωρίσει κάποιον και αμέσως ένιωσες τη χημεία ανάμεσά σας. Βγήκατε μερικές φορές και καταλήξατε σε σχέση. Τελικά φτάσατε στο σημείο να σκέφτεστε ότι θα...

  4 σημάδια ότι λείπεις ακόμα στον πρώην σου

  Το να ψάχνεις για σημάδια ότι λείπεις στον πρώην σου, είναι εντάξει. Είναι εντάξει να παραδεχτείς ότι είσαι περίεργη τι κάνει ο πρώην φίλος...

  10 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δείξεις σε κάποιον ότι σε χάνει

  Στην πραγματικότητα δεν ξέρω αν πρέπει να σου πω τι να κάνεις για να δείξεις σε κάποιον ότι σε χάνει ή απλά αν πρέπει...
  Mini Cart 0

  Το καλάθι είναι άδειο.

  Wishlist 0
  Continue Shopping
  [index]
  [index]