Τι φοβάσαι και δεν χωρίζεις;

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύ δύσκολες. Από την αρχή έως και το τέλος τους θέλουν δουλειά και πολύ μάλιστα.

Εκτός από την ίδια τη σχέση και ο χωρισμός μπορεί να γίνει πολύ επώδυνος, σαν ένας μικρός θάνατος.

Πολλές φορές, όμως, ο χωρισμός είναι και η καλύτερη λύση. Όταν δύο άνθρωποι αρχίσουν να μην τα πηγαίνουν καλά ή νιώθουν ότι έχει επέλθει ένα τέλμα στη σχέση τους, είναι προτιμότερο να παίρνουν χωριστούς δρόμους.

Τι φοβάσαι, λοιπόν, και δεν χωρίζεις;

Είναι απολύτως λογικό να φοβάσαι, τουλάχιστον στην αρχή. Μια σχέση δημιουργεί μια ασφάλεια και μια συνήθεια, από την οποία δύσκολα θέλουμε να βγούμε. Προτιμάμε δηλαδή να βολευτούμε παρά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να φύγουμε. Ακόμη κι αν αναγνωρίζουμε ότι κάτι δεν πάει καλά, συχνά φοβόμαστε να διαταράξουμε την ρουτίνα μας.

Προσπαθώντας όμως να διαφυλάξεις κάτι που πεθαίνει, κάνεις κακό στον εαυτό σου αλλά και στον σύντροφό σου. Αν θες να κρατήσεις μια σχέση με νύχια και με δόντια, πρέπει να κάνεις συζήτηση. Αν πλέον έχετε περάσει αυτό το στάδιο, ίσως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να προσπαθείς άλλο.

Είναι λογικό να μην θες να χάσεις αυτό που έχεις ή να φοβάσαι να μείνεις μόνη. Άλλωστε, η αλλαγή είναι μεγάλη και συχνά ψυχοφθόρα.

Όσο τρομακτική κι αν είναι όμως, μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Το να παραμένεις σε μια σχέση τελειωμένη, είτε από τη δική σου πλευρά είτε από την άλλη, είναι άσχημο. Αν πλέον έχεις «ξενερώσει» για πολλούς λόγους, ή αν δεν παίρνεις αυτό που θες και σου αξίζει, ήρθε ο καιρός να το σκεφτείς σοβαρά και να το συζητήσεις με τον εαυτό σου.

Πρέπει να διαβάσεις  Γιατί πρέπει να βάλεις στο «παιχνίδι» το παιχνίδι με τον σύντροφό σου

Στην ανάγκη, κάνε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά, αυτό πάντα βοηθάει

Γράψε τι θα ήθελες στη ζωή σου, τους στόχους και τα όνειρά σου και δες τι έχεις καταφέρει έως τώρα. Τι σου έχει προσφέρει αυτή η σχέση και αν μπορεί να σου δώσει κάτι περισσότερο. Υπάρχει επικοινωνία, ενδιαφέρον, ενθουσιασμός, σεβασμός και εκτίμηση; Αν όχι, ορίστε η απάντησή σου.

Όταν καταλήξεις σε κάποιο συμπέρασμα, πρέπει να κάνεις την άβολη συζήτηση με τον άλλον. Πες του ό,τι σκέφτεσαι και ό,τι νιώθεις και ζήτησέ του να κάνει το ίδιο. Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει καταλάβει και αυτός ότι δεν προχωράει πλέον το πράγμα. Αν όχι, προσπάθησε να του το κάνεις κατανοητό και ανακοίνωσε την απόφασή σου, χωρίς δράματα και καυγάδες.

Πρέπει να διαβάσεις  Αδιαφορία στη σχέση: 2+1 λόγοι που οι άνδρες «ξε-ερωτεύονται»

Μια σχέση σίγουρα αξίζει την προσπάθεια, ωστόσο, σκέψου ότι πάνω από όλα είναι ο εαυτός σου και η δική σου ψυχική υγεία. Αν ο χωρισμός σε απελευθερώσει, τότε πήρες την σωστή απόφαση.

featured photo: @twenty20photos

Konstantina Voulgareli
Konstantina Voulgareli
Η Κωνσταντίνα Βουλγαρέλη θέλει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, να δει και να μάθει τα πάντα. Λατρεύει το φαγητό, τη σοκολάτα και τον καφέ και δεν θα έλεγε όχι σε ένα κοκτέιλ και χορό με φίλες. Γράφει ό,τι σκέφτεται και ό,τι νιώθει.

Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Έχουμε χωρίσει 2 εβδομάδες και σύντομα έχει γιορτή. Η σχέση μας ήταν 3 χρόνια και είναι η 3η φορά που χωρίζουμε. Αυτός με χώριζε,...

Τι έμαθα ψάχνοντας για soulmate

Με μια φράση να αποσαφηνίζει και φέτος δυνατά την όποια ερωτική μας ζωή. "Εverybody in this town except us". Κοινώς για όλους υπάρχει κάτι...

Το κόκκινο χάπι είναι η λύση στο dating

Θα μπορούσε να είναι τίτλος από πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα του σεξ. Αλλά όχι το κόκκινο χάπι είναι μια νέα οπτική γωνία που προστάζει να...

3 πράγματα που θέλει ένας Τοξότης από τη σχέση του

Ο Τοξότης ερωτεύεται εύκολα και γρήγορα, αλλά τα συναισθήματά του είναι συχνά αναξιόπιστα. Ωστόσο, δεν είναι ότι ο Τοξότης είναι ανίκανος να έχει μια...

Θέλω να πάω παρακάτω τη γραπτή μας επικοινωνία. Τι να κάνω;

Μου αρέσει κάποιος, είναι 23 ετών και μένει αρκετά μακριά. Δεν μιλάμε έτσι όπως θέλω αλλά μου αρέσει πάρα πολύ. Πως μπορώ να τον...

Σύμφωνα με νέες έρευνες αυτές οι 3 κινήσεις εγγυώνται πιο απολαυστικό σεξ για τις γυναίκες

Μάλλον έχετε ήδη δοκιμάσει με τον σύντροφό σου να κάνετε πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα στο κρεβάτι σας προσθέτοντας ένα sex toy, δοκιμάζοντας κάποιες στάσεις...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]