Skip to main content

Ήρθε η στιγμή να ξεδιπλώσουμε το κουβαράκι της γυναικείας αντίληψης περί ερωτικής προσέγγισης και να σου πούμε το εξής: ‘Αν δεν υπάρχει σεβασμός στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεις να προσεγγίσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, δεν φταίει το ότι εκείνη υπήρξε ‘’δύσκολη’’, αλλά το ότι δεν βρήκες τον κατάλληλο τρόπο για να την προσεγγίσεις με ευγένεια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η αφετηρία του σεβασμού

Ο σεβασμός αγαπητέ ανδρικέ πληθυσμέ, ξεκινάει από εμάς. Πιθανόν ήδη να το γνωρίζεις αυτό, ωστόσο εάν δεν σέβεσαι τη γυναικεία παρουσία που προσπαθείς με χίλιους δυο τρόπους να φλερτάρεις, τότε είναι φανερά λογικό αυτή η γυναίκα (και η κάθε γυναίκα) να μην σε σεβαστεί ούτε και εκείνη με την σειρά της, μιας και όλα πάνε αλληλένδετα.

Αναρωτιέσαι λοιπόν πολύ συχνά γιατί κατά την διάρκεια του φλερτ, ξαφνικά διακόπηκε η επικοινωνία σας. Ασφαλώς μπορεί να υπήρξαν διάφοροι λόγοι για αυτή την απομάκρυνση, έχεις εξετάσει όμως αν πραγματικά υπήρξες μαζί της ευγενικός; Αν αναρωτιέσαι τι εννοούμε με αυτό, τότε δώσε βάση στους παρακάτω 3 τρόπους για να κερδίσεις τον σεβασμό και το ενδιαφέρον της όσο είναι ακόμα καιρός, και ευελπιστούμε να κατάλαβες ήδη τι σκοπεύουμε να σου πούμε!

Συνέπεια στα όσα λες και όσα κάνεις

Αντικειμενικά μιλώντας, όλοι μας θέλουμε προτού έρθουμε πιο κοντά ερωτικά με έναν άλλο άνθρωπο, να διαπιστώσουμε αν αυτά που λέει είναι πράγματι και αυτά που είναι. Από την δική μου οπτική, όταν ένας άνδρας δεν έχει συνέπεια στα όσα λέει, αυτομάτως μου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και αυτές οι δεύτερες σκέψεις φέρουν συνήθως μαζί τους και μια τεράστια ανειλικρίνεια. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα μια τέτοιου είδους προσέγγιση δεν γίνεται παρά να έχει ημερομηνία λήξης.

‘Ενας άνδρας που σέβεται τα όσα υποστηρίζει είναι πολύ πιο ποθητός στα μάτια μιας γυναίκας και σίγουρα αποπνέει εμπιστοσύνη, η οποία με την σειρά της δημιουργεί το πιο βασικό: Την οικειότητα! Αν αναρωτιέσαι λοιπόν τι πάει λάθος από μεριάς σου, απλά προσπάθησε την επόμενη φορά να είσαι ο εαυτός σου στα όσα λες και όσα κάνεις. Και να είσαι σίγουρος πως θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από το να προσπαθήσεις να δείξεις πόσα πολλά είσαι ικανός να κάνεις στην προσπάθεια σου να ‘΄φιγουράρεις’’ τον ανειλικρινή εαυτό σου. Ασφαλώς και να παρουσιάσεις την καλύτερη εκδοχή σου, πάντα με γνώμονα όμως την αλήθεια σου!

Ώρα να θέσεις μερικά όρια

Άν δεν σου αρέσουν τα όρια και αν δεν τα χρησιμοποιείς για τον εαυτό σου, είναι βέβαιο πως η κοπέλα που σου αρέσει θα το καταλάβει και πολύ σύντομα θα αποτραβηχτεί από εσένα, διότι πιθανόν ποτέ δεν της έδειξες τι σε ενοχλεί, τι δεν σου αρέσει, τι ανέχεσαι και τι δεν ανέχεσαι.

Έχε υπόψιν σου πως ένας άνθρωπος που τα ανέχεται όλα, δείχνει ότι δεν έχει κριτήρια και πηγαίνει όπου τον πηγαίνουν οι καταστάσεις. Πρόκειται λοιπόν πάλι για ασέβεια εδώ, εφόσον με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο επιλέγεις να μην σέβεσαι ούτε εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Η οικογένεια και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε παίζουν τεράστιο ρόλο στο τι μάθαμε περί ορίων και πως θέτουμε αντίστοιχα και στους γύρω μας τα όρια μας, όταν και εφόσον χρήζει αναγκαίο.

Αν θεωρείς αυτό το βήμα ασήμαντο, θα σου προτείναμε να μην το αμελήσεις! Θέσε όρια για να κερδίσεις τον σεβασμό της! Ανέδειξε τις αρχές σου, την αυτοπεποίθηση, το θάρρος, τις αξίες και την ειλικρίνεια που σε διακατέχει και να είσαι σίγουρος πως το παιχνίδι του φλερτ θα λάβει για εσένα έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα!

Η ασέβεια γεννάει ασέβεια

Άρα; Άρα και η ευγένεια με την σειρά της γεννάει ευγένεια. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να σου υπόσχεται πως μια γυναίκα θα σε σεβαστεί αν εσύ ο ίδιο πρωτίστως δεν το κάνεις για τον εαυτό σου και αντίστοιχα για εκείνη.

Ένας άνδρας (όπως και αντίστοιχα μια γυναίκα) που σέβεται τον εαυτό του, είναι διατεθειμένος να σεβαστεί και τους γύρω του. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι συνώνυμο της ανασφάλειας, του φόβου της απόρριψης και των εγωιστικών συναισθημάτων.

Aν δεν σου αρέσει λοιπόν κάτι στην συμπεριφορά σου, άλλαξε το! Και αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, σκέψου τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω από το να το κάνεις ή τουλάχιστον άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζεις, δίχως να παραπονιέσαι γι’ αυτό. Η λέξη κλειδί που σε εμποδίζει να ευχαριστηθείς την όμορφη δραστηριότητα του φλέρτ, ίσως και να είναι τελικά ο φόβος σου γι’ αυτήν. Μόλις όμως ανακαλύψεις τι είναι αυτό που σε κάνει να φέρεσαι με λάθος τρόπο απέναντι σε εκείνη που σε ενδιαφέρει, όλα θα συμβούν αβίαστα και με τον πιο όμορφο τρόπο!

Το να έχεις τρόπους είναι κυριολεκτικά το ‘α’ και το ‘ω’ στην ερωτική προσέγγιση που προσπαθείς να χτίσεις. Απογείωσε λοιπόν την πραγματική αξία του φλερτ, και μη ξεχάσεις όπου και αν πας, να πάρεις μαζί και την καρδιά σου!