Τα χαρακτηριστικά μιας τοξικής σχέσης

Μια σχέση για να κρατηθεί και να στεριώσει (αν είναι σωστή πάντα αυτή σχέση) θέλει δουλειά και από τους δυο.

Οι καυγάδες και τα μικροπροβλήματα πάντα θα υπάρχουν, το θέμα όμως είναι να μην ξεφεύγει η κατάσταση και να μη φτάνει το ζευγάρι στα άκρα.

Αν πάρουμε την περίπτωση του καυγά για ανούσια θέματα δεν πρέπει να ανησυχούμε, εκεί που πρέπει να δούμε τα πράγματα με άλλο μάτι και πιο σοβαρά είναι όταν :

  • Όταν ο σύντροφός μας δεν μας φέρεται καλά

  • Ή αν αδιαφορεί συνεχώς για εμάς

Τότε ναι βρισκόμαστε σε μια τοξική σχέση όπου θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση, να το αποδεχτούμε, να μαζέψουμε τα πράγματά μας και φύγουμε τρέχοντας.

Ας δούμε όμως τι είναι μια τοξική σχέση:

Τοξική σχέση είναι όταν είσαι μέσα σε μια καταδικασμένη σχέση όπου το ταίρι σου σε προσβάλλει και σε μειώνει συνεχώς, που  δεν σε υποστηρίζει και που υπάρχει έλλειψη σεβασμού.

Η τοξική σχέση φαίνεται και βγάζει μάτι όταν οι δυσάρεστες στιγμές είναι περισσότερες από τις όμορφες στιγμές.

Επίσης, τοξική σχέση είναι όταν πέρα από τη λεκτική βία υπάρχει και η σωματική βία όπου εκεί μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια όπου ζητάμε δε το συζητώ βοήθεια από ειδικούς.

Οι σχέσεις οι τοξικές είτε είναι ερωτικές, είτε φιλικές, είτε επαγγελματικές, είτε οικογενειακές πρέπει να κόβουμε κάθε επαφή και ειδικά στις ερωτικές σχέσεις δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου το “τον θέλω παρόλο που είναι βίαιος”, oύτε να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις, διότι δεν θα αλλάξει ποτέ.

Γιατί είναι τοξικός ο σύντροφος:

Ο σύντροφος μπορεί να είναι τοξικός διότι μπορεί και στο οικογενειακό του περιβάλλον να ζούσε άσχημες στιγμές και να θεωρεί πως η συμπεριφορά αυτή είναι σωστή.

Μπορεί επειδή υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων και να μη ταιριάζει ένα ζευγάρι και δίνει ο ένας στον άλλον δικαιώματα ο σύντροφος να ξεσπάει με αυτό τον τρόπο και αυτό είναι μέγα λάθος.

Πρέπει να διαβάσεις  10 αγαπησιάρικα πράγματα που θα ήθελες να κάνει και το αγόρι σου

Όταν κάνεις μια τοξική σχέση πρέπει να φεύγεις από αυτήν & επίσης πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να προσπαθείς να μην ξαναπέσεις σε τοξικό άνθρωπο.

Τοξικός είναι και εκείνος που θα σε γεμίσει τύψεις ή θα σου φορτώσει τα δικά του προβλήματα πάνω σου ή μπορεί να είναι καταθλιπτικός και να πρέπει να τον βοηθήσεις και να σε παρασύρει και σένα σε αυτό.

Τα προειδοποιητικά σημάδια μιας τοξικής σχέσης είναι:

Τα πιο σοβαρά σημάδια είναι η οποιαδήποτε μορφή βίας και κακοποίησης ή κατάχρησης τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Επίσης, η συχνή δυστυχία που υπάρχει, αν μέσα στη σχέση σου δεν υπάρχουν θετικά συναισθήματα, αλλά αρνητικά τότε ναι είσαι μέσα σε μια τοξική σχέση.

Και η παθητική ζήλεια είναι είδος τοξικότητας.

Επιπλέον, οι συχνές αρνητικές αλλαγές στη ψυχική υγεία πρέπει να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Τι πρέπει να κάνεις αν είσαι μέσα σε τοξική σχέση:

Αν κάποιος από τα συγγενικά σου πρόσωπά ή από το φιλικό σου ή εργασιακό σου περιβάλλον ή ακόμα και η σχέση σου έχουν σημάδια τοξικότητας αμέσως μιλάς με ειδικούς.

Πρέπει να διαβάσεις  Πράξεις, όχι λόγια

Μόνο εκείνοι μπορούν να σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

Μη μένεις ποτέ μέσα σε μια σχέση τοξική και ούτε να πιστεύεις πως θα αλλάξεις το χαρακτήρα του συντρόφου σου.

Ο χαρακτήρας δεν αλλάζει ποτέ.

Κλείνοντας, θα στο ξαναπώ ζήτα βοήθεια από ειδικούς αν βρίσκεσαι μέσα σε μια τέτοια σχέση, μην καταστρέψεις τον εαυτό σου!

PS: Και όπως λέω πάντα “Να χαμογελάς πάντα αληθινά, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σου, διότι σου αξίζει και γιατί σου πάει!!!”

Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Panagiota (Tina) A. Michaelidou
Ακούει φανατικά Γιάννη Πλούταρχο, της αρέσει να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε αληθινά & να τους βοηθάει όσο μπορεί.

Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να κάνεις σχέση

Οι σχέσεις μπορεί να είναι διασκεδαστικές, συναρπαστικές, ευχάριστες αλλά μπορούν επίσης να είναι αγχωτικές, περίπλοκες και γεμάτες προκλήσεις. Για αυτό εάν τώρα ανακαλύπτεις σιγά-σιγά...

Λες και δεν αρκούσαν τα red flags στις σχέσεις τώρα έχουμε και τα κίτρινα, τα πράσινα και τα πορτοκαλί σημάδια

Τα red flags μίας σχέσης εμφανίζονται συνήθως –και ευτυχώς- αρκετά νωρίς, απλώς επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε. Τα όρια δυστυχώς όταν είσαι ερωτευμένος/η είναι θολά...

Τι είναι η υπερσεξουαλικότητα και πώς θα την αναγνωρίσεις

Η υπερσεξουαλικότητα είναι επίσης γνωστή ως ψυχαναγκαστική διαταραχή σεξουαλικής συμπεριφοράς, ή συνηθέστερα, εθισμός στο σεξ. Όταν ένα άτομο έχει εμμονή με το σεξ, τις...

6 πράγματα που συμβαίνουν όταν απλά δεν του αρέσεις

Το "This is not that into you" θα είναι πάντα η πιο επίκαιρη ταινία. Για όλες τις φορές που πίστεψες ότι του αρέσεις, αλλά...

Γιατί δεν πρέπει να συμβιβαστείς σε μια σχέση που δεν σε γεμίζει

Είναι πολλές φορές που νιώθουμε πως είμαστε σε μια σχέση η οποία σε πολλά επίπεδα δεν μας καλύπτει αλλά ταυτόχρονα δεν παίρνουμε την απόφαση...

Να αγαπάς ή να αγαπιέσαι τελικά;

Πες μου πως δεν είμαι η μόνη που αιώνια θα αναζητώ απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Πες μου επίσης πως δεν είμαι η μόνη...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]