Skip to main content

Ο χωρισμός πονάει. Τελεία. Νιώθεις λες και ένα κομμάτι σου ξεριζώνεται…σπάει…διαλύεται. Και όντας σχεδόν διαλυμένος/η από τη λύπη και τα ερωτηματικά,  είναι συχνή η παρόρμηση να επικοινωνήσεις με τον/την πρώην σου. Να στείλεις μήνυμα. Να καταλάβεις κάτι περισσότερο…να προσπαθήσεις να τον κερδίσεις πίσω.

Να πεις σε ένα μήνυμα όλα αυτά που δεν πρόλαβες να πεις πριν έρθει το τέλος…

Είναι λογικό. Είναι ο άνθρωπος της ζωής σου.

Αυτός ή αυτή με την οποία έχεις περάσει τόσες και τόσες στιγμές ευτυχίας, στιγμές τρυφερότητας, στιγμές πάθους…

Είμαι ο Νίκος Ανδρέου, ειδικός σε θέματα σχέσων, χωρισμού και επανασύνδεσης. Τα τελευταία 6 χρόνια  έχω βοηθήσει περισσότερους από 5000 άνδρες και γυναίκες να πετύχουν επανασύνδεση. Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα:

Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις είναι αυτό που σου φαίνεται λογικό αυτή τη στιγμή.

Αν θέλεις μπορείς κι εσύ να κατεβάσεις, τώρα, το δωρεάν βιβλίο μου πατωντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Κατέβασε εδώ το δωρεάν βιβλίο 

Θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατι ΔΕΝ πρέπει να επικοινωνήσεις αφού πρώτα δούμε την ιστορία του Μιχάλη:

Ήταν μόνος…η πόρτα έκλεισε μπροστά του με έναν κοφτό ήχο που επιβεβαίωνε τα τελευταία της λόγια…τέλος.

Τακ…τακ…τακ…ο ήχος από τα βήματά της έσβηνε καθώς αυτή απομακρυνόταν από την πόρτα του σπιτιού του. Τικ τακ…τικ τακ…τικ…τακ η καρδιά του χτύπαγε σαν τρελή στην προσπάθεια να μην διαλυθεί σε κομμάτια από τις πληγές που μόλις είχαν ανοίξει…

Κοίταξε το δωμάτιο γύρω του. Σπασμένα γυαλιά και πεταμένα ρούχα. Το μάτι του έπεσε στην φωτογραφία. Αυτή να τον κοιτάζει στα μάτια λες και τα μάτια του ήταν όλος ο κόσμος της, απομεινάρι μιας άλλης εποχής, μια καλύτερης εποχής. Και η κορνίζα σπασμένη. Ένα ραγισμένο γυαλί όπως η καρδιά του όταν αυτή του είπε τις τέσσερις μοιραίες λέξεις… “δεν πάει άλλο χωρίζουμε”

Δεν είχαν περάσει 5 λεπτά από τη στιγμή που έφυγε κλείνοντας την πόρτα πίσω της…ήθελε να της στείλει μήνυμα…να της ζητήσει συγγνώμη…να της υποσχεθεί ότι θα άλλαζε…να την ικετεύσει να γυρίσει πίσω…

Και το έκανε.. Της έστειλε “Σ’ αγαπάω. Νιώθω μισός χωρίς εσένα.. Σε παρακαλώ γύρνα πίσω...”

Μην κάνεις κι εσύ το λάθος που έκανε ο Μιχάλης…

Μηνύματα που δεν πρέπει να στείλεις στον πρώην σου

Καταρχήν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βομβαρδίσεις τον πρώην σου με μηνύματα. Ξέρω πολύ καλά ότι θέλεις να το κάνεις. Θα πρέπει όμως να αντισταθείς στον πειρασμό. Να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις το μυαλό σου από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που το κατακλύζουν.

Αν το έχεις ήδη κάνει ΣΤΑΜΑΤΑ να στέλνεις στον πρώην σου 10 μηνύματα μέσα στη μέρα.

Στη συνέχεια δεν πρέπει να στείλεις μηνύματα στα οποία του λες πως νιώθεις. Ξέρω ότι σκέφτεσαι να τον συγκινήσεις, να τον γλυκάνεις. Αυτά τα μηνύματα όμως δεν θα σε βοηθήσουν στην επανασύνδεση με τον πρώην σου.

Τέτοιου τύπου μηνύματα είναι:

«Μου λείπεις»

«Σε αγαπάω»

«Νιώθω τόσο μόνος χωρίς εσένα»

«Σε σκέφτομαι»

Δεν πρέπει επίσης να στείλεις μηνύματα στα οποία τον παρακαλάς να γυρίσει πίσω όπως:

«Σε παρακαλώ γύρνα πίσω»

«Σου υπόσχομαι ότι όλα θα αλλάξουν, μόνο γύρνα πίσω»

ή μηνύματα στα οποία ζητάς από τον πρώην σου να σε συγχωρέσει όπως:

«Συγγνώμη»

«Ξέρω ότι έφταιξα αλλά θα αλλάξω»

«Συγνώμη. Γύρνα κοντά μου»

Όλα τα παραπάνω ΔΕΝ λειτουργούν. Και δεν λειτουργούν γιατί δείχνουν πανικόαπελπισία…ανάγκη. Κανένας δεν γύρισε πίσω στον πρώην του από λύπηση. Αντίθετα…τέτοιες καταστάσεις τον σπρώχνουν ολοένα και πιο μακριά.

Κι αυτό δεν το θέλεις. Αυτό που θέλεις είναι να τον/την σφίξεις πάλι στην αγκαλιά σου…να ξαναζήσεις μαζί του/της στιγμές τρυφερότητας και πάθους…

Αυτό που θέλεις είναι η επανασύνδεση με τον/την πρώην σου.

Θα σου πω αυτά που είπα και στον Μιχάλη όταν επικοινώνησε μαζί μου σχεδόν πριν έναν χρόνο: 

Για να έχεις πιθανότητες να το πετύχεις αυτό πρέπει να κάνεις τα αντίθετα από αυτά που λέει το ένστικτο σου. Για να ξαναζωντανέψεις τη σχέση σου…να ξανανάψεις τη φλόγα του πάθους…να διεκδικήσεις όχι απλά την παλιά σου σχέση, αλλά μία ακόμα καλύτερη…θα πρέπει να παραμείνεις ήρεμος/η.

Δεν θα πρέπει να δείξεις πόσο πολύ χρειάζεσαι τον/την πρώην σου. Αντίθετα ο δρόμος για την επανασύνδεση περνάει από το να δείξεις πόσο πραγματικά άνετος είσαι με όλο αυτό. Δεν θέλεις να τον/την κάνεις να σε λυπάται. Θέλεις να τον/την κάνεις να σε θέλει ξανά, να σε χρειάζεται…να σε σκέφτεται…να θέλει αυτός την επανασύνδεση μαζί σου…

Και υπάρχει τρόπος να το πετύχεις.

Μπορείς να έχεις ξανά όλες εκείνες τις στιγμές που έκαναν τον/την πρώην σου μοναδικό/ή στα μάτια σου…πραγματικά μπορείς

Τι κάνουν οι περισσότεροι/ες τις πρώτες μέρες του χωρισμού;

Θα σου το πω απλά: Παρακαλάνε! Με αποτέλεσμα να πέφτουν πολύ χαμηλά στα μάτια του άλλου.Αυτό είναι αποδεδειγμένο ότι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα καθώς η επανασύνδεση είναι θέμα ψυχολογίας!

Είναι ο στόχος σου να σε λυπηθεί; Όχι βέβαια. Ο στόχος σου είναι να τον/την κάνεις να γυρίσει πίσω, αλλά όχι επειδή σε λυπήθηκε. Πρέπει να τον/την κάνεις να σε θέλει ξανά.

Όταν κάποιος μας χωρίζει περιμένει όπως γίνεται συνήθως να τον κυνηγήσουμε. Περιμένει να παρακαλέσουμε. Είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Με το να κόψεις την επαφή εσύ λοιπόν, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να του/της δημιουργήσεις τον φόβο ότι μπορεί να σε χάσει για πάντα και έτσι να ξανά γυρίσει πίσω.

Μάθε αυτό: Πολλές φορές αυτός που μας χωρίζει έχει ένα σχέδιο. Να ξεπεράσει ο ίδιος τον χωρισμό σιγά-σιγά, κομμάτι-κομμάτι.

Εννοώ ότι πολλοί παρότι επιλέγουν να χωρίσουν κάποιον, θέλουν για ένα διάστημα να τον/την βλέπουν, γιατί πολύ απλά αυτός ο τρόπος θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την σχέση τους.

Μην μου πεις ότι δεν το έχεις συναντήσει ποτέ αυτό; Προσωπικά εμένα μου έχει συμβεί. Γιατί λοιπόν να πας με τα νερά του/της; Γιατί να του/της κάνεις το χατίρι;

Υπάρχει κατάλληλο μήνυμα επανασύνδεσης;

Φυσικά. Υπάρχουν αρκετά μηνύματα επανασύνδεσης που μπορείς να στείλεις. Και όλα θα σε βάλουν στη σωστή πορεία.

Αυτό όμως που χρειάζεσαι είναι να κερδίσεις τον πρώην σου πίσω. Και τα μηνύματα επανασύνδεσης είναι ένα από τα βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτό που θέλεις…να ξανακερδίσεις το μοναδικό πρόσωπο που έχει αυτή τη στιγμή σημασία για εσένα…

Τα μηνύματα λοιπόν θα πρέπει να συνδυαστούν με άλλες τεχνικές επανασύνδεσης…τεχνικές που θα σου δώσουν όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις το στόχο σου…να ξαναζήσεις όλες αυτές τις στιγμές που αναπολείς μένοντας ξάγρυπνος το βράδυ….να ξανακερδίσεις τον πρώην σου πίσω…στην αγκαλιά σου…

Ο Μιχάλης ακολούθησε τις συμβουλές μου, ακολούθησε τη μέθοδο ακόμη κι αν είχε κάνει λάθος και είχε επικοινωνήσει πολύ νωρίς με την πρώην. Έκανε λάθος αλλά βρήκε ΑΜΕΣΩΣ τον σωστό δρόμο και πέτυχε την επανασύνδεση.

Το μόνο που έχεις να κάνεις κι εσύ είναι να εγγραφείς στη λίστα παρακάτω και να κατεβάσεις τον δωρεάν οδηγό με τα μυστικά της επανασύνδεσης.