Skip to main content

Γράφει ο Νίκος Ανδρέου: ειδικός σε θέματα χωρισμού και επανασύνδεσης

Οι λόγοι του χωρισμού: Μέρος Πρώτο

Ας το παραδεχτούμε, οι μακροχρόνιες σχέσεις απαιτούν πάρα πολλή δουλειά. Θα πρέπει να έχετε συνεχή και υγιή επικοινωνία, εμπιστοσύνη, διασκέδαση, σεξουαλική ζωή, αφοσίωση και να ελκύετε ακόμα ο ένας τον άλλο.

Δεν έχει σημασία το πόσο καλά εκτελείτε τα συζυγικά σας καθήκοντα. Το σημαντικό είναι να διατηρείτε την αμοιβαία έλξη, πράμα από αδύνατο έως ακατόρθωτο. Στην τελική, δε μπορείτε να ελέγξετε κάτι τέτοιο, σωστά?

Και όμως, κάνετε λάθος. Μπορείτε να ελέγξετε απόλυτα την έλξη που προκαλείτε σε κάποιον, σωματική και πνευματική.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ τα λάθη που κάνετε διαρκώς, απομακρύνοντας ολοένα και περισσότερο το σύντροφό σας και θα σας δείξω πως να κερδίσετε την εκτίμησή του και να γίνετε και πάλι ποθητοί και ικανοί σύντροφοι.

Ας ξεκινήσουμε με το υλικό κομμάτι, καθώς α) είναι το πιο απλό και β) το πιο βασικό συστατικό για να γίνετε ελκυστικοί και στον πνευματικό τομέα επίσης. Ξεκινάμε.

 

Δεν προσέχετε πια τον εαυτό σας

 

Το να μην προσέχετε την υγεία σας και την εμφάνισή σας είναι ένα σημαντικό λάθος που κάνετε και καταστρέφεται τη σχέση σας και αυτό μπορεί να εξηγηθεί πολύ απλά: Ο σύντροφός σας σας ερωτεύτηκε με την εμφάνισή και τη φυσική κατάσταση που είχατε όταν γνωρίσατε. Ας υποθέσουμε ότι όταν πρωτογνωριστήκατε είχατε πολύ ωραίο σώμα και ήσασταν περιποιημένοι.

Με την πάροδο του χρόνου είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι αμελήσατε τη διατροφή σας, το βάρος σας και την εξωτερική σας εμφάνιση για πολλούς και διάφορους λόγους.

 • Μπορεί να μη νιώθετε πλέον την ανάγκη να πάτε γυμναστήριο,
 • Μπορεί να περνάτε μια περίοδο έντονου στρες που σας ρίχνει ψυχολογικά, ή σας οδηγεί στο να τρώτε ανθυγιεινά,
 • Μπορεί να θεωρείτε τη σχέση σας δεδομένη και ότι δε χρειάζεται να προσπαθείτε πια για το σώμα σας,
 • Μπορεί να κάνατε ένα παιδί και το σώμα σας να άλλαξε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μπορείτε να το ελέγξετε,
 • Μπορεί να είστε γονιός, ή να έχετε δική σας επιχείρηση με αποτέλεσμα να μην έχετε το χρόνο να καλλωπιστείτε,
 • Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε μπει σε μια ρουτίνα και δε ξέρετε πως να βγείτε από αυτή

Αυτοί είναι μερικοί απλοί λόγοι που εξηγούν γιατί το σώμα σας δεν είναι το ίδιο όπως παλιά. Όποιος και να είναι όμως ο λόγος, το συμπέρασμα είναι πάντοτε το ίδιο: το σώμα σας έχει αλλάξει, έχετε χάσει την καλή σας φυσική κατάσταση και έχετε χάσει την ελκυστικότητά σας. Όσο και να σας καταλαβαίνει και να σας κατανοεί ο σύντροφός σας, αν δεν αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το σώμα σας, θα υπάρξει μια στιγμή που θα χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς. Ποιος θα φταίει γι’ αυτό?

Η γοητεία επηρεάζεται από τα βασικά ζωώδη ένστικτά μας αλλά και τη μοναδική ανθρώπινη ιδιότητα της σκέψης. Γι’ αυτό το λόγο, τα κριτήρια της γοητείας περιλαμβάνουν κοινωνικούς, πολιτισμικούς και οικονομικούς παράγοντες, που δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στο ζωικό βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι ο θαυμασμός μας για κάποιον είναι εξίσου σημαντικός όσο και η σωματική έλξη. Γι΄ αυτό το λόγο αν δεν εμπνέετε σωματική και πνευματική έλξη στο σύντροφό σας, ο θαυμασμός του για εσάς θα φθίνει με το πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Αν δε σέβεστε εσείς το σώμα σας, πώς περιμένετε να το κάνει κάποιος άλλος? Η φροντίδα της υγείας σας, της φυσικής σας κατάστασης, της εμφάνισής και της πνευματικής σας ακεραιότητας είναι κρίσιμη στο να διατηρήσετε την αυτοπεποίθησή σας, την αυτοεκτίμηση και τη γοητεία σας.

Όλα έχουν να κάνουν με το “Νόμο της Γοητείας”. Όταν βλέπεις μόνο τα αρνητικά πράγματα στη ζωή σου, θα σου συμβαίνουν και αρνητικά πράγματα σε αυτή. Όταν όμως βλέπεις τα θετικά, θα σου συμβαίνουν θετικά πράγματα και θα εμπνέεις και τους γύρω σου. Το σώμα μας ακούει και ανταποκρίνεται βάσει των πεποιθήσεών μας γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, πολλές θρησκείες θεωρούν ότι αυτά που πιστεύουμε για τον εαυτό μας έχουν μεγάλη επιρροή. Αν θεωρούμε ότι δεν είμαστε ελκυστικοί εν τέλει μας κάνει να μην είμαστε ελκυστικοί. Για να αλλάξετε λοιπόν αυτή την πεποίθηση μπορείτε να αρχίσετε να περιποιείστε τον εαυτό σας.

Αφήστε λοιπόν κάτω τα γλυκά και οδεύστε προς το γυμναστήριο. Φροντίστε για τη στοματική αλλά και σωματική σας υγιεινή και τη φρεσκάδα των ρούχων σας. Θα αρχίσετε ήδη να νιώθετε πολύ όμορφα.

Έλλειψη Ενθουσιασμού

Η έλλειψη ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος για τη ζωή είναι μέγιστο ξενέρωμα για κάποιον. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους:

 • Μπορεί να απεχθάνεστε τη δουλειά σας. Έτσι η καθημερινότητά σας γίνεται μια ρουτίνα που μισείτε και δε μπορείτε να αλλάξετε. Νιώθετε παγιδευμένοι σε αυτή και επηρεάζεται και η προσωπική σας ζωή. Νιώθετε ότι έχετε στερέψει από ενέργεια και ενθουσιασμό και δεν θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε ή να βρείτε κάποια χόμπι. Αντίθετα κάθεστε σπίτι βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.
 • Μπορεί να έχετε οικονομικά προβλήματα. Νιώθετε νικημένοι και ανήμποροι να εκπληρώσετε τις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορείτε να βγείτε έξω για να διασκεδάσετε, ακόμα και όταν ο σύντροφός σας σας προτείνει κάτι ανέξοδο. Αντιθέτως λέτε «ευχαριστώ πολύ, δεν θα πάρω» και μένετε σπίτι.
 • Μπορεί να θεωρείτε ότι οι διακοπές και η διασκέδαση δεν είναι και πολύ λογική χρήση του χρόνου και τον πόρων σας.

Σας λένε τίποτα τα παραπάνω? Μερικές φορές η κοινή ζωή είναι αρκετά πεζή κάνοντας δύσκολη την απόδρασή σας. Μόλις βρούμε ένα σύντροφο τότε βολευόμαστε, παντρευόμαστε, δουλεύουμε σκληρά, κάνουμε παιδιά, αγοράζουμε κατοικίδια και τρέχουμε στον αγώνα της ζωής μη αναρωτώμενοι το πιο βασικό όλων: «Αυτό είναι που θέλουμε?»

Τι είναι αυτό που θέλετε? Τι κάνει την καρδιά σας να χτυπάει δυνατά όταν το σκέφτεστε? Σας αρέσει να ταξιδεύετε, ή να συγγράψετε ένα βιβλίο? Νιώθετε απογοητευμένοι από την παγκόσμια πολιτική και θέλετε να πάρετε θέση?

Τότε αναλάβετε δράση! Κάντε αυτό που αισθάνεστε!

Οργανώστε ένα ταξίδι, ξεκινήστε να συγγράφετε (ακόμα και αν αυτό είναι το ημερολόγιό σας), συμμετάσχετε σε διαμαρτυρίες, ή κάντε αυτό που σας ευχαριστει. Υπάρχουν τόσα πολλά που γίνονται έξω από το σπίτι σας που είναι σχεδόν αδύνατο να τα αγνοήσετε. Η βαρεμάρα δεν προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες. Αν βαριέστε σημαίνει ότι εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τη ζωή ενδιαφέρουσα για εσάς.

Για να έχετε λοιπόν μια καλύτερη ζωή θα πρέπει να την επιλέξετε. Σύμφωνα με το Scientific American, η βαρεμάρα έχει μια πολύ σκοτεινή πλευρά: «Οι άνθρωποι που βαριούνται ευκολότερα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, άγχος, εθισμό σε ουσίες και τυχερά παιχνίδια, διατροφικές διαταραχές, εχθρικότητα, θυμό, αντικοινωνικότητα, κακούς βαθμούς και χαμηλή απόδοση στην εργασία τους».

Βγείτε λοιπόν από το σπίτι σας και αναζητήστε μερική διασκέδαση, είτε είναι ένα καινούριο χόμπι, ένα ταξίδι, ένα ραντεβού, οτιδήποτε σας κάνει να νιώσετε όμορφα.

Θα εκπλαγείτε με το πόση ενέργεια θα έχετε μετά από αυτό. Μόλις αρχίσετε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν σε καθημερινή βάση, θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε καινούριες ευκαιρίες, χόμπι και φίλους. Αυτό θα σας κάνει χαρούμενους, ενθουσιώδεις και ενδιαφέροντες σαν άτομα που με τη σειρά του θα σας κάνει καλύτερους συντρόφους.

Δεν έχετε αυτοπεποίθηση

 

Ξέρετε οτι η αυτοπεποίθηση είναι το πιο σέξυ χαρακτηριστικό σε κάποιον?

Αν όχι, τώρα το μάθατε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «το να είστε σέξι έχει να κάνει με το ύφος σας και όχι την εξωτερική σας εμφάνιση. Είναι τρόπος σκέψης

Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από όλους τους τομείς της ζωής σας και σχετίζεται ανάλογα με το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράματα στη δουλειά, το σπίτι και την οικογένειά σας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας τομέας μένει πίσω, θα πρέπει να στηριχθείτε στους υπόλοιπους. Όταν όμως μένουν αρκετοί τομείς της ζωής σας πίσω, τότε μπορεί να είναι καταστροφικό για την αυτοπεποίθησή σας, την πνευματική σας υγεία και την υγεία της σχέσης σας. Η αυτοπεποίθηση μπορεί να χαθεί με πολλούς τρόπους:

 

 • Μπορεί να απολυθήκατε πρόσφατα από τη δουλειά σας και να νιώθετε απογοητευμένοι από τις ικανότητές σας,
 • Μπορεί να είχατε διαμάχη με ένα φίλο σας ο οποίος σας κριτικάρει συνεχώς και μειώνει την προσωπικότητά σας,
 • Μπορεί να δυσκολεύεστε αρκετά με τις σπουδές σας, σε σημείο που να μην πιστεύετε πια ότι θα τα καταφέρετε,
 • Μπορεί να έχετε οικονομικές δυσκολίες και να θεωρείτε ότι έχετε αποτύχει.
 • Η έλλειψη της μπορεί να έχει ρίζες στο μακρινό παρελθόν. Τότε που ήσασταν παιδάκι.

Υπάρχουν τόσα πολλά γεγονότα που μπορούν να βλάψουν την αυτοπεποίθησή σας. Και όταν συμβαίνει αυτό, αναζητείτε επιβεβαίωση από το σύντροφό σας. Όταν κάνετε συνεχώς ερωτήσεις του στυλ «Γιατί είσαι ακόμα μαζί μου», «Γιατί με ανέχεσαι ακόμα», «Θεωρείς ότι είμαι ακόμα καλός/ή για εσένα», τότε βάζετε το σύντροφό σας στο τρυπάκι να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις.

 

Η συμβουλή μου προς εσάς είναι η εξής: Μιλήστε στο σύντροφό σας. Να είστε ειλικρινείς για την πνευματική σας κατάσταση και να παραδεχτείτε το γεγονός ότι δεν είστε στα καλύτερά σας και ότι θέλετε λίγη υποστήριξη. Αν για καλή σας τύχη βρίσκεστε σε μια σταθερή σχέση, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να πείτε, καθώς ο σύντροφός σας θα σας δώσει όλο το χώρο και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας.

Αρχίστε να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σε ένα ημερολόγιο, συζητείστε με έναν ψυχολόγο, συμμετέχετε σε ομαδική ψυχοθεραπεία και κάντε οτιδήποτε χρειάζεται για να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και να νιώσετε και πάλι ικανοί, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Δεν έχετε Φιλοδοξίες

Δε χρειάζεται να γίνετε ο επόμενος αστροναύτης που θα πατήσει στον Άρη, αλλά οι φιλοδοξίες είναι ένα από τα βασικά συστατικά για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Άλλωστε, όταν είστε με κάποιον σχεδιάζετε μαζί τη ζωή σας. Αυτό χρειάζεται σχεδιασμό, φαντασία και κίνητρο. Πού πάτε χωρίς αυτά τα συστατικά? Αν το μόνο που κάνετε είναι να πηγαίνετε στη δουλειά, να γυρνάτε σπίτι, να βλέπετε τηλεόραση, να κοιμάστε και ξανά από την αρχή τότε μάλλον κάνετε κάτι λάθος.

«Ένας άνθρωπος χωρίς φιλοδοξίες είναι νεκρός. Ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες, αλλά χωρίς αγάπη είναι επίσης νεκρός. Ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες και αγάπη γι’ αυτά που έχει είναι ο πιο ζωντανός άνθρωπος του πλανήτη»  Pearl Bailey.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους είτε είναι μόνοι τους είτε είναι δεσμευμένοι. Υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι χτίζουν την καριέρα τους, παντρεύονται και κάνουν παιδιά. Είναι επειδή επιθυμούν την εξέλιξη στη ζωή τους.

Η έλλειψη φιλοδοξίας, σας κάνει να φαίνεστε τεμπέληδες, βαρετοί και αδιάφοροι. Δείχνει ότι δεν πιστεύετε στον εαυτό σας και τις ικανότητές σας. Για να κρατήσετε σε εγρήγορση το σύντροφό σας θα πρέπει να τον προκαλείτε συνεχώς σε δοκιμασίες.

Η στασιμότητα προκαλεί βαρεμάρα. Δεν υπάρχουν όρια για ένα ζευγάρι που εξελίσσεται συνεχώς. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας μακροχρόνιας σχέσης. Η ικανότητα να σπρώχνει και να στηρίζει ο ένας τον άλλο για να επιτύχουν τους στόχους τους. Έτσι υπάρχει συνεχώς κίνητρο και θαυμασμός.

Ποιός δεν θα ‘θελε να βρίσκεται σε μια τέτοια σχέση?

Δεν έχετε δημιουργήσει αρκετή οικειότητα

Η οικειότητα έχει πολλές μορφές, σωματική, συναισθηματική και πνευματική. Κάθε επίπεδο της οικειότητας απαιτεί από εσάς να είστε επιλεκτικοί και προσεκτικοί απέναντι στο σύντροφό σας.

Σωματική Οικειότητα

Έχει να κάνει με το άγγιγμα, το φίλημα, το κράτημα των χεριών, την αγκαλιά καθώς και τη σεξουαλική πράξη και είναι βασικό συστατικό μιας υγιούς σχέσης. Για τα περισσότερα ζευγάρια είναι το πρώτο στάδιο της οικειότητας και η απουσία της αποτελεί ένδειξη προβλημάτων.

Η σωματική οικειότητα μπορεί να επέλθει παντού και επιβεβαιώνει τα συναισθήματα και το ερωτικό ενδιαφέρον σας προς το σύντροφό σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, ανεβάζοντας κατακόρυφα τη θερμοκρασία.

Μη θεωρήσετε ποτέ δεδομένο αυτό το στάδιο οικειότητας. Αν βαριέστε, δείτε το σαν παιχνίδι. Πώς μπορείτε να αγγίξετε το σύντροφό σας για να τον εκπλήξετε με θετικό τρόπο και να τον ερεθίσετε?

 

Συναισθηματική οικειότητα

Πηγάζει από τις συζητήσεις σας και το χρόνο που περνάτε μαζί. Μιλώντας για τον εαυτό σας, διηγούμενοι ιστορίες από το παρελθόν σας, συζητώντας για τα χόμπι σας, τα ενδιαφέροντά σας, την οικογένειά σας και τη δουλειά σας δημιουργείτε μια στενότερη σχέση σε προσωπικό επίπεδο. Η συναισθηματική οικειότητα έρχεται από το γεγονός ότι είστε ειλικρινείς ο ένας προς τον άλλο.

Το ξέρω, η ειλικρίνεια δεν είναι πάντοτε εύκολη, ιδιαίτερα όταν δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τις ικανότητές μας, να νοιαστούμε για τον εαυτό μας και ενίοτε και για τους γύρω μας. Όταν αμελούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας γινόμαστε άχρηστοι και ανίκανοι.

Γκρεμίζοντας λοιπόν τους τοίχους που έχουμε χτίσει για να μας προστατεύουν νιώθουμε ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας που είναι βασικό για να δημιουργήσουμε μια σοβαρή και ανοιχτή σχέση με έναν ερωτικό σύντροφό.

Την επόμενη φορά που θα έχετε την ευκαιρία να ομολογήσετε στο σύντροφό σας το γεγονός ότι περνάτε μια δύσκολη περίοδο, ή να μοιραστείτε ένα όνειρο που κρατούσατε μέσα σας επειδή δε θεωρείτε ότι είστε αρκετά ικανοί για να το επιτύχετε – κάντε το! Θα εκπλαγείτε με το πόσο όμορφα θα αισθανθείτε που το βγάλατε από μέσα σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο υποστηρικτικός μπορεί να είναι ο σύντροφός σας.

Πνευματική Οικειότητα

Είναι ο συνδυασμός της σωματικής και συναισθηματικής οικειότητας. Όπως και με όλες τις μορφές της οικειότητας, είναι πολύ δύσκολο να την ορίσουμε και είναι διαφορετική για τον κάθε ένα. Όταν όμως την αποκτήσετε, να είστε σίγουροι πως θα το καταλάβετε.

Για να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο, συνδυάστε το άγγιγμά σας με μερικά σημάδια ενδιαφέροντος για να χτίσετε και τα τρία επίπεδα οικειότητας.

Αυτά είναι:

 • Κρατήστε καλή οπτική επαφή,
 • Να είστε ευθείς και ειλικρινείς με το σύντροφό σας,
 • Κάντε κοπλιμέντα. Και ποιος δε λατρεύει τα κοπλιμέντα?
 • Γείρετε προς το μέρος του όταν συνομιλείτε μαζί του. Αυτό δείχνει προστατευτικότητα, αγάπη και φροντίδα, ενώ παράλληλα δείχνετε στον κόσμο ότι είναι ο σύντροφός σας.
 • Στείλτε όμορφα μηνύματα και κάντε μικρά δωράκια. Δεν κοστίζουν τίποτα και δηλώνουν το ενδιαφέρον σας. Πολλές φορές σημασία έχει η κίνηση και όχι το ακριβό δώρο.

 

Η οικειότητα θα πρέπει να πηγάζει και από τις δύο πλευρές για να επιτευχθεί μια υγιής ισορροπία. Αν ο σύντροφός σας είναι αυτός που τα ξεκινάει όλα, τότε μάλλον δε παίζετε σωστά το ρόλο σας και μπορεί να προκαλέσουν την έλλειψη ενδιαφέροντος από τη μεριά του. Στην τελική, θέλει και αυτός να νιώθει ότι είναι ποθητός.

Η γοητεία και η έλξη δεν έχουν να κάνουν με ένα σφιχτό κορμί και μια υψηλή αυτοπεποίθηση. Καλλιεργούνται με την προσωπική επαφή, τη γνωριμία, την αμοιβαία εκτίμηση και απαιτούν συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Η σεξουαλική σας ζωή είναι αδιάφορη

Η συνεχής ερωτική πράξη με το ίδιο πρόσωπο μπορεί να καταντήσει προβλέψιμη μετά από κάποιο καιρό. Αν την αφήσετε να γίνει αδιάφορη, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να χάσετε τη σπίθα της σχέσης σας.

Αν απλά κάθεστε ξαπλωμένοι ενώ ο σύντροφός σας κάνει όλη τη δουλειά, τότε μάλλον θα έχετε πρόβλημα. Αν δεν προσπαθείτε ιδιαίτερα, τότε ο σύντροφός σας θα βαρεθεί, αν δεν συμβεί ήδη.

Οι λόγοι που επιτρέπετε στη σεξουαλική σας ζωή να γίνει βαρετή μπορεί να είναι οι εξής:

 • Μπορεί να νιώθετε ανασφαλείς για το σώμα σας, κάτι που σας αποτρέπει να είστε σεξουαλικοί ή επιλεκτικοί κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης,
 • Είστε τεμπέληδες και δε θέλετε να κάνετε ακροβατικά,
 • Βαριέστε την ερωτική πράξη με το σύντροφό σας.

Οποιοσδήποτε και να είναι ο λόγος, μπορείτε να κάνετε μερικές αλλαγές για να βοηθήσετε τη σχέση σας να πολεμήσει τη βαρεμάρα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με μια απλή συζήτηση, όπως «Θέλεις να κάνουμε κάτι διαφορετικό απόψε?», ή «Πες μου μια φαντασίωσή σου».

Έτσι μπορείτε να επαναφέρετε τη φλόγα της σχέσης σας, ανακαλύπτοντας περισσότερα ο ένας για τον άλλο. Μια απλή αλλαγή στο σεξουαλική ζωή μπορεί να αναζωογονήσει πλήρως μια σχέση και να κάνει δύο ανθρώπους που βαριούνται να μη ξεκολλάνε ο ένας από τον άλλο.

Μη φοβάστε λοιπόν, συζητείστε τα φετίχ, τις φαντασιώσεις σας, τις αγαπημένες σας στάσεις, τα ερωτικά παιχνίδια και όλα αυτά που θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά. Μια ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή ανοίγει νέους ορίζοντες απόλαυσης για τη σχέση σας και κάνει το σύντροφό σας να περιμένει να γυρίσετε σπίτι με ανυπομονησία.

Δεν διασκεδάζετε αρκετά

Η διασκέδαση είναι πολύ σημαντική. Γιατί?

Ο λόγος είναι γιατί ο κόσμος είναι ένα τρελοκομείο. Υπάρχει τόση πολλή σοβαρότητα παντού που απλά χρειαζόμαστε να αφεθούμε, να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε κάθε τόσο και λιγάκι. Αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δική μας ευτυχία καθώς και των γύρω μας.

Είτε έχει να κάνει με το γεγονός ότι πάτε μια βόλτα με το σύντροφό σας το Σάββατο το πρωί, είτε κάνετε γκριμάτσες στο οικογενειακό τραπέζι, το σημαντικό είναι ότι διασκεδάζετε εσείς και οι γύρω σας και αυτό κάνει τη διαφορά.

Το γέλιο, η διασκέδαση και η χαζομάρα μας παρέχουν χαλάρωση από το στρες και την καθημερινότητα της σύγχρονης ζωής και κάνουν πολύτιμη την παρουσία μας στους αγαπημένους μας. Να είστε σίγουροι πως θα σας είναι ευγνώμονες!

Έτσι λοιπόν αντί να:

 • Είστε συνεχής πηγή στρες στο σύντροφό σας,
 • Είστε άδικοι με τον εαυτό σας και τη ζωή σας,
 • Είστε ανέμπνευστοι,
 • Είστε βαρετοί και απαθείς,
 • Είστε ανασφαλείς,
 • Αμελείτε τον εαυτό σας σωματικά και πνευματικά,
 • Αποσύρεστε από τη σωματική, συναισθηματική και πνευματική οικειότητα,

Δοκιμάστε να:

 • Αποκτήσετε ενθουσιασμό για τη ζωή,
 • Βρείτε τα ενδιαφέροντά σας,
 • Κυνηγήστε τα όνειρα και τους στόχους σας,
 • Αθληθείτε,
 • Τρώτε υγιεινά,
 • Ξεκινήστε μαθήματα για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει,
 • Φροντίστε το σύντροφό σας,
 • Υποστηρίξτε το σύντροφό σας και κάντε τον να νιώσει καλά για τον εαυτό του