Skip to main content

Σπάνια ένας χωρισμός έρχεται από το πουθενά. Περισσότερο ή λιγότερο ξεκάθαρα, τα σημάδια πάντως είναι εκεί. Πολλές φορές ωστόσο είτε δεν τα βλέπουμε είτε, ακόμα κι αν κάποιο προειδοποιητικό καμπανάκι έχει ηχήσει μέσα στο κεφάλι μας αποφεύγουμε να δώσουμε βάση σε κάτι που ξέρουμε ότι θα μας δυσαρεστήσει.

Τα σημάδια που δηλώνου ότι ο σύντροφός σου σκέφτεται το χωρισμό παρουσιάζουν κάποιες διαφοροποιήσεις για άντρες και γυναίκες κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα εκφράζει κάθε φύλο καθώς είναι κάτι που σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται.

Σε αυτό το άρθρο επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε όχι μία εξειδικευμένη λίστα, αλλά τα πιο σημαντικά σημάδια χωρισμού στη γενικότερη μορφή τους και όχι τις μικρές διαφοροποιήσεις που μπορεί να παρουσιάζουν ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες.

  1. Απόσταση

Δεν μιλάμε φυσικά για τη χιλιομετρική απόσταση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όταν ωστόσο είσαστε στο ίδιο δωμάτιο και ο άλλος μοιάζει να βρίσκεται αλλού, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Ιδιαίτερα αν αυτό αρχίζει να μην είναι η εξαίρεση το τελευταίο διάστημα.

  1. Δικαιολογίες

Οι δικαιολογίες μπορούν να πάρουν διάφορες μορφές εστιάζονται κυρίως ωστόσο στο να αποφύγει ο άλλος να σε δει ή στο να βρίσκεστε μόνο οι δυο σας. Έτσι η έξοδος που κανονίζατε αναβάλλεται τελευταία στιγμή ή για κάποιο λόγο που δεν εξηγεί κι ακριβώς το πάρτι του Σαββάτου δεν είναι για δύο. Μήπως τις τελευταίες φορές που βρεθήκατε βρισκόταν και κάποιος τρίτος μαζί σας;

Όλα τα παραπάνω είναι σημάδια ότι η σχέση σας οδεύει στο τέλος της.

  1. Δεν κάνει σχέδια μαζί σου

Τα κοινά σχέδια προμηνύουν κοινό μέλλον. Αν ξαφνικά αυτό είναι κάτι που έπαψε να συμβαίνει ίσως θα πρέπει και εσύ να αναθεωρήσεις τα σχέδιά σου.

  1. Έλλειψη θέλησης για επικοινωνία

Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα λιγοστεύουν. Το περιεχόμενό τους είναι πιο σύντομο, κοφτό και λιγότερο προσωπικό. Ναι θα πρέπει να ανησυχήσεις. Ιδιαίτερα αν το παραπάνω φαινόμενο έχει εξελικτικά αρνητική πορεία.

  1. Μυστικοπάθεια

Μέχρι τώρα ξέρατε ο ένας τα πάντα για τη μέρα του άλλου. Ξαφνικά υποψιάζεσαι ότι με έντεχνο τρόπο προσπαθεί να σου κρύψει κάτι, ενδεχομένως το αναβάλλει για αργότερα όμως ο αργότερα δεν έρχεται ποτέ. Γενικότερα το κλίμα αμοιβαίας ειλικρίνειας φαίνεται ότι έχει ελαφρά αλλάξει. Μπορεί να είναι κάτι παροδικό. Μπορεί επίσης να σκέφτεται να χωρίσει.

  1. Αλλαγή στη συμπεριφορά

Ξαφνικά άρχισαν να τον ενοχλούν πράγματα που παλιότερα έβρισκε χαριτωμένα Αντίθετα κάτι στο οποίο μέχρι τώρα ποτέ δεν έδωσε σημασία είναι ξαφνικά σημαντικό. Όχι δεν πρόκειται για μετάλλαξη της προσωπικότητας του/της απλά έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεται εσένα.

  1. Αλλαγές στη σεξουαλική συμπεριφορά

Μήπως η ερωτική επαφή έχει γίνει πιο αραιή ή αδιάφορη; Είναι σαφές σημάδι ότι πρέπει να ανησυχήσεις.