Skip to main content

Πολλοί μιλάνε για τη δύναμη της συνήθειας. Άλλοι πάλι για αόρατες κλωστές που μας δένουν με το παρελθόν. Όπως και να το δει κανείς πάντως ένα είναι βέβαιο: ακόμα κι αν είμαστε εμείς αυτοί που επιδιώξαμε το χωρισμό δε είναι πάντοτε βέβαιο ότι είναι εύκολο να προχωρήσουμε.

Μοιάζει σχεδόν οξύμωρο ότι σε πολλές περιπτώσεις μένουμε προσκολλημένοι σε μία σχέση ακόμα κι αν κατά βάθος ξέρουμε ότι αυτή μας κάνει κακό. Μπορεί πλέον να ακούσει κανείς πολλές ιστορίες στις οποίες ακόμα και θύματα σωματικής ή ψυχολογικής βίας δυσκολεύονται να κάνουν – το όχι και τόσο απλό τελικά, βήμα προς την ελευθερία.

Διάβασε το άρθρο: τα στάδια ενός χωρισμού!

Αυτό από μόνο του δημιουργεί κάποια ερωτήματα.

Έτσι αν δυσκολευόμαστε τόσο πολύ να αποδεσμευτούμε από κάτι που είναι ολοφάνερα κακό πόσο πραγματικά εύκολο είναι να ξεπεράσουμε κάτι το οποίο – στο μυαλό μας τουλάχιστον είναι καλό; Κάτι που για το τέλος του δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι;

Πόσο εύκολο είναι κανείς να προχωρήσει μετά από ένα χωρισμό;

Διάβασε όλα τα άρθρα για τον χωρισμό εδώ

 

Ο Χωρισμός και οι Αυταπάτες

Το «ότι δεν μπορούμε να έχουμε είναι περισσότερο ελκυστικό» μπορεί μετά από ένα χωρισμό να λειτουργήσει με διάφορους τρόπος δημιουργώντας μας μία σειρά από αυταπάτες. Μία πολύ κοινή είναι ότι ο πρώην σου ήταν ότι καλύτερο σου έχει συμβεί. Έτσι ακόμα και πράγματα τα οποία ξέρεις ότι σε ενοχλούσαν μπορεί ξαφνικά να μην έχουν και τόση σημασία.

Άλλες φορές μπορεί να φτάσουμε στο αντίθετο άκρο πιστεύοντας ότι το άτομο που μας πλήγωσε δεν μας αγάπησε ποτέ.

Στην πραγματικότητα κάθε μία από τις παραπάνω αυταπάτες μας κρατάει δεμένους στο παρελθόν καθώς κρατάει το μυαλό μας κολλημένο στον πρώην μας. Δεν είναι ο πρώην μας αυτός που πρέπει να σκέφτεσαι. Εσύ είσαι. Γιατί φτιάχνοντας ένα καλύτερο εσύ γίνεσαι έτοιμος για τις καινούργιες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά σου.

Διάβασε το άρθρο: Οι 10 σημαντικότεροι λόγοι που ένα ζευγάρι χωρίζει

 

Το να ανακάμψεις από το Χωρισμό χρειάζεται Χρόνο

Όταν κάποιος ξεκινάει τα ραντεβού αμέσως μετά από το χωρισμό δεν είναι δείγμα ωριμότητας. Αντίθετα αυτό πηγάζει από την αδυναμία του να μείνει μόνος. Αν λοιπόν ψάχνεις για κάτι πρόσκαιρο έχει καλώς καθώς σχέσεις που δημιουργούνται κάτω από τέτοιες καταστάσεις σπάνια έχουν μέλλον.

Αν ωστόσο αυτό που αναζητάς είναι μία πιο ουσιαστική σχέση αξίζει να περιμένεις μέχρι να ανακάμψεις από το χωρισμό. Κι αυτό θα γίνει πιο γρήγορα αν επικεντρωθείς στον εαυτό σου.

Όταν μία πόρτα κλείνει μία καινούργια ανοίγει

Τίποτα δεν φτάνει σε ένα τέλος χωρίς λόγο. Ακόμα κι αν οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι. Όμως κάθε τέλος σηματοδοτεί μία νέα αρχή αν εσύ επιλέξεις να το δεις με αυτό τον τρόπο.

Δεν χρειάζεται να βιαστείς. Οι πληγές που ανοίγει ο χωρισμός μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν. Αυτό το οποίο μπορώ ωστόσο να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως κάτι καλύτερο έρχεται. Όταν θα είσαι έτοιμος για αυτό.