Skip to main content

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

 

Στοιχείο :  Το νερό

Κυβερνών πλανήτης: Σελήνη

Σύμβολο: Ο Καρκίνος

Χρώμα : Ασημί

Πολύτιμος Λίθος : Φεγγαρόπετρα

Μότο: Το παν είναι να νιώθεις

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Καρκίνου

Όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου χαρακτηρίζονται από την αινιγματική και μυστηριώδη φύση που έχει ο πλανήτης που κυβερνάει το συγκεκριμένο ζώδιο. Φύσιν αντιφατικοί και ευαίσθητοι, όσο και αν φαίνονται σκληροί εξωτερικά, μοιράζονται με τη μητέρα Σελήνη τις συνεχείς εναλλαγές στις φάσεις της. Αυτό τους κάνει ιδιαίτερα προσαρμοστικούς ταυτόχρονα όμως μπορούν να αλλάξουν διάθεση από τη μία στιγμή στην άλλη.

Δυνατά σημεία : Οι Καρκίνοι είναι αδιαμφισβήτητα γοητευτικοί , προσαρμόζονται εύκολα, ενώ ταυτόχρονα είναι αξιόπιστοι. Παράλληλα έχουν την έμφυτη τάση να φροντίζουν όσους αγαπούν και να αφοσιώνονται σε αυτούς.

Αδυναμίες : Στις αδυναμίες του ζωδίου συγκαταλέγονται η κυκλοθυμία, η υπερευαισθησία και ο εγωκεντρισμός, ενώ έχουν την τάση να λυπούνται τον εαυτό τους.

.

Καρκίνος και Φιλία

Η έννοια της φιλίας για τον Καρκίνο συνδέεται με μία λέξη : Πίστη. Τα χαρακτηριστικά που έχουν να αφοσιώνονται και να φροντίζουν όσους αγαπούν θέτουν τις βάσεις για μία ουσιαστική φιλία που διαρκεί μία ζωή.

Καρκίνος και  Σχέσεις

Χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και ρομαντισμό. Είναι ίσως το πιο ρομαντικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Το γεγονός ότι είναι ευαίσθητος τον κάνει να μην αντέχει την απόρριψη.  Είναι ιδιαίτερα δοτικός ως προς τον σύντροφό του, ενώ αποζητά εύκολα τη δέσμευση.

Καρκίνος και Γάμος

Είναι το ζώδιο το οποίο αποζητάει περισσότερο από όλα τα άλλα το γάμο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία σύγκριση καθώς ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που είναι προορισμένο για γάμο κάτι που είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ίδια του τη φύση. Το μόνο δίλημμα που μπορεί να έχει είναι στο να δουλεύει πολύ ώστε να προσφέρει τα πάντα στην οικογένειά του και στο χρόνο που θέλει να περάσει μαζί τους.

Καρκίνος Καριέρα και Χρήματα

Αποζητάει την οικονομική σταθερότητα ή καλύτερα θα λέγαμε την οικονομική άνεση. Γενικότερα ένας Καρκίνος έλκεται και έλκει το χρήμα. Στον δρόμο προς την επιτυχία τον βοηθάει η ανεξάντλητη δημιουργικότητα και φαντασία που διαθέτει.