Skip to main content

(24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

 

Στοιχείο :  Το νερό

Κυβερνών πλανήτης: Πλούτωνας

Σύμβολο: Ο Σκορπιός

Χρώμα : Μπορντό

Πολύτιμος Λίθος : Τοπάζι

Μότο: Τα πάντα μπορούν να μετασχηματιστούν σε μία ευκαιρία

 

Γενικά Χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σκορπιού

Βαθύτατα ερωτικός και μυστηριώδης ο Σκορπιός θεωρείται από πολλούς ως το πλέον «ισχυρό» ζώδιο από τα 12 του ζωδιακού. Είναι το ζώδιο που ταυτίζεται με τη δύναμη την οποία και αποζητάει με πάθος. Με το ίδιο πάθος που επιδιώκει την εξουσία με το ίδιο πάθος αγαπά, ενώ είναι ιδιαίτερα έντονα συναισθηματικό ζώδιο.

Όσο πιστός και δοτικός όμως μπορεί να είναι ένας Σκορπιός, τόσο δύσκολα ξεχνάει και συγχωρεί αυτόν που τον πρόδωσε. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η μεγαλύτερη αντίφαση του πιο αντιφατικού ζωδίου του κύκλου.

Δυνατά σημεία : Ο δυναμισμός και το πάθος κάνουν τους Σκορπιούς να ξεχωρίζουν. Είναι επίσης ιδιαίτερα πολυμήχανοι και παρατηρητικοί, ενώ ακόμα κι αν δν το περιμένει κανείς είναι πιστοί.

Αδυναμίες : Η συνεχής ζήλια και υποψία μαζί με την άκαμπτη στάση τους είναι τα δυσκολότερα σημεία ενός Σκορπιού παράλληλα με την τάση τους να χειραγωγούν τους άλλους.

Σκορπιός και Φιλία

Η ζήλεια και η κτητικότατα κάνουν τον Σκορπιό έναν μάλλον δύστροπο φίλο. Ωστόσο η πίστη του είναι δεδομένη. Αρκεί φυσικά να μην τον απογοητεύσεις.

Σκορπιός και  Σχέσεις

Ένας Σκορπιός είναι μόνιμα αντιμέτωπος με την εξής αντίφαση: τι είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία η «αγάπη για δύναμη» ή η «δύναμη της αγάπης». Αγαπάνε βαθιά και με πάθος. Είναι δοτικοί, ερωτικοί και συναισθηματικοί στις σχέσεις του. Θα παραμείνουν πιστοί, αν όμως τους προδώσεις είναι βέβαιο πως θα στο φυλάνε.

Σκορπιός και Γάμος

Ο Σκορπιός θα δώσει τα πάντα προκειμένου να έχει ένα πετυχημένο και ευτυχισμένο γάμο. Ωστόσο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά ζώδια – ίσως το πιο απαιτητικό, καθώς θέλει ο σύντροφός του να ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του. Επιπλέον είναι κτητικός και ζηλιάρης.

Σκορπιός Καριέρα και Χρήματα

‘Ένας Σκορπιός ζητάει από την καριέρα του και την εξουσία και το status και είναι ιδιαίτερα καλός σε οποιαδήποτε δουλειά σχετίζεται με αυτά τα δύο δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι κερδίζουν εύκολα χρήματα, είναι ιδιαίτερα συντηρητικοί στον τρόπο με τον οποίο τα ξοδεύουν.