5 βασικά προβλήματα της σεξουαλικής σου ζωής

0
100

Όταν το σεξ για σένα δεν έχει πλάκα.

Κι ενώ μπορεί στις ταινίες όλα να παρουσιάζονται τέλεια και ιδανικά σε σχέση με το σεξ, αυτό όμως δεν ισχύει και στην κανονική σου ζωή. Το σεξ για σένα δεν είναι προτεραιότητα, δεν το απολαμβάνεις -όπως θα έπρεπε τουλάχιστον- και γενικά, δεν σε νοιάζει και τόσο. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει μόνο για εσένα αλλά αφορά πάρα πολλούς συνανθρώπους σου.

Το σεξ για κάποιους δεν βγαίνει αβίαστα ή φυσικά. Δεν είναι δηλαδή, ότι πατάς ένα κουμπί και ξαφνικά κάνεις σεξ. Όχι καμία σχέση. Για κάποιους είναι πιο πολύπλοκο και μάλιστα, για κάποιους αυτή η σεξουαλική ανεπάρκεια ή ανορεξία είναι μεγάλο θέμα. Γιατί μπορεί εσύ να μην είσαι και τόσο φαν, αλλά @ σύντροφος να είναι.

Houston we have a problem

Τι συμβαίνει όμως και δεν μπορείς κι εσύ να έχεις μια πιο έντονη, πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή; Γιατί σε έχει καταβάλει αυτή η απάθεια;

#1 Έλλειψη ερωτικής διάθεσης

Είναι ο πιο συχνός λόγος και συμβαίνει κυρίως σε γυναίκες. Συνήθως τα αίτια είναι πολλά και περίπλοκα. Η κούραση, το στρες, θέματα ορμονών, συναισθηματικά ζητήματα και χίλιοι άλλοι λόγοι μπορεί να φταίνε, που εσύ δεν έχεις έντονη ερωτική επιθυμία. Επίσης, μπορεί να είναι θέμα ψυχολογίας. Ένα παλαιό τραύμα που δεν έχει θεραπευτεί, μια φοβία που δεν έχεις αντιμετωπίσει, λειτουργούν ανασταλτικά στη σεξουαλική σου ζωή.

#2 Έλλειψη χρόνου

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι να μην έχεις χρόνο για σεξ. Να υπάρχει δηλαδή η διάθεση, αλλά πραγματικά να μην προλαβαίνεις να έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή. Και είναι απόλυτα κατανοητό, αφού οι ρυθμοί της σύγχρονης εποχής είναι απίστευτα γρήγοροι. Ο χρόνος που μένει πραγματικά για σένα είναι τόσο λίγος, που ουσιαστικά κι εκεί πρέπει να βάλει προτεραιότητες, οπότε και το σεξ μένει πίσω.

#3 Έλλειψη ενδιαφέροντος

Πρέπει να διαβάσεις  To να ερωτευτείς κάποιον μετά από ένα οne night stand είναι πιο συνηθισμένο απ’ότι νόμιζες

Αυτή είναι μια συχνή αιτία, στην οποία μπορεί να οφείλεται η μέτρια έως ανύπαρκτη ερωτική σου ζωή. Το θέμα είναι όμως το γιατί δεν σε ενδιαφέρει το σεξ. Τι συμβαίνει πραγματικά; Φταις εσύ ή @ σύντροφός σου; Μήπως δεν υπάρχει μεταξύ σας σεξουαλική φλόγα; Μήπως πρέπει να επανεξετάσετε τη σχέση σας; Μπορεί η εγγύτητα, το πάθος και ο έρωτας να έχουν εξανεμιστεί ή καλύτερα να έχουν παραγκωνιστεί και να έχετε βαλτώσει στη ρουτίνα.

#4 Θέματα υγείας

Μπορεί λοιπόν, κι εσύ να ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών, που πραγματικά δεν μπορούν να απολαύσουν το σεξ, όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν. Μπορεί η σεξουαλική πράξη για σένα να είναι επώδυνη. Υπάρχουν ιατρικοί λόγοι γι’ αυτό και μάλιστα έχουν βγει γυναίκες κι έχουν μιλήσει ανοιχτά για το ζήτημα αυτό. Παράδειγμα η Georgia Soleri, που της πήρε πάρα πολύ χρόνο για να φτάσει σε διάγνωση και να καταφέρει να διαχειριστεί το πρόβλημά της. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν ζητήματα ψυχικής υγείας, που θα πρέπει να διερευνηθούν.

#5 Δεν φτάνεις σε οργασμό

Ναι, αυτό είναι ένα θεματάκι. Το να κάνεις σεξ αλλά να μην μπορείς να νιώσεις την κορύφωση, είναι πραγματικά βασανιστικό. Είναι σαν να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό, οπότε και αποφασίζεις να μην ξαναπάς στην πηγή. Αυτό όμως, δεν είναι η λύση. Απλά ίσως χρειάζεται να δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο στον εαυτό σου, ίσως χρειάζεται να εξερευνήσεις τι σου αρέσει και τι όχι. Να εκπαιδεύσεις δηλαδή τον εαυτό σου και τ@ν σύντροφό σου και να δώσεις χρόνο για να ανακαλύψεις τον τρόπο.

Το σεξ μπορεί να είναι μια εύκολη ή δύσκολη υπόθεση. Το θέμα είναι όμως, είναι ότι είναι ωραίο, υγιές και όλοι έχουμε δικαίωμα σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here