Απεγνωσμένη αγάπη
https://www.pexels.com/5628141/

Η απεγνωσμένη αγάπη είναι το χειρότερο είδος αγάπης κι εσύ το ζεις κανονικά.

Η απόγνωση είναι γενικά ένα συναίσθημα που μπορεί να σε ρίξει στα πατώματα. Είναι υποβιβασμός, είναι υποτίμηση, είναι ταπείνωση. Κι όλα αυτά πασπαλισμένα με την απαραίτητη χρυσόσκονη της ελπίδας. Μόνο που στην απόγνωση δεν υπάρχει ίχνος ελπίδας.

Όταν μάλιστα συνδέσεις την αγάπη με την απόγνωση, ε τότε έχεις φτιάξει το χειρότερο κοκτέιλ συναισθημάτων. Γιατί το ένα δεν “κουμπώνει” με το άλλο. Κι εσύ απλά πρέπει να ξεφύγεις από αυτό τον φαύλο κύκλο, που πραγματικά μόνο πόνο θα σου χαρίσει και τίποτα άλλο.

Τι είναι η απεγνωσμένη αγάπη

Απεγνωσμένη αγάπη είναι όταν αγαπάς για να αγαπάς. Όταν είσαι τόσο απελπισμέν@ για αγάπη, που αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς, να δεχτείς και να καταπιείς ακόμα και το χειρότερο.

Αυτό σου συμβαίνει γιατί έχεις συναισθηματικά κενά, γιατί θέλεις να νιώσεις κι εσύ αυτό το συναίσθημα, με κάθε κόστος, γιατί θέλεις κι εσύ να ζήσεις το όνειρο. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το όνειρο μπορεί να γίνει εφιάλτης.

Κι επειδή εξαναγκάζεις τον εαυτό σου να βρει το άλλο του μισό, αυτό σου γίνεται κατά κάποιο τρόπο εμμονή. Και η εμμονή σε θολώνει, δεν σε αφήνει να δεις καθαρά. Αυτό λοιπόν, που πραγματικά γίνεται είναι ότι σε υποχρεώνεις να βρεις την αγάπη, ακόμα κι όταν πραγματικά μπορεί να μην είσαι έτοιμ@ να την βρεις. Να μην είναι το σωστό timing.

Πρέπει να διαβάσεις  Έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα ζευγάρια εκεί έξω ξεκίνησαν πρώτα ως φίλοι

Αυτή η σχεδόν ψυχαναγκαστική συμπεριφορά λοιπόν, είναι πολύ πιθανό ότι θα σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια, σε λάθος ανθρώπους και σε λάθος σχέσεις. Γιατί αυτή η μανία σου δημιουργεί μια ψευδαίσθηση τελειότητας. Ουσιαστικά δηλαδή, εσύ αυταπατάσαι και λες ψέμματα στον εαυτό σου. Ωραιοποιείς τις καταστάσεις, παραβλέπεις πράγματα και γενικά, αποκρύπτεις όλα τα αρνητικά. Είναι σαν να κρύβεις κάτω από το χαλί όλα αυτά τα κόκκινα σημαιάκια. Μόνο που κάποια μέρα, τα σημαιάκια αυτά θα γίνουν βουνό κι εσύ θα σκοντάψεις πάνω τους και θα πέσεις.

Πώς να την αποφύγεις

Για να μην μπλέξεις λοιπόν, σε μια τέτοια δύσκολη κι εξαιρετικά επίπονη και ψυχοφθόρα κατάσταση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να αφεθείς. Μην εκβιάζεις καταστάσεις, μην βιάζεσαι, μην πιέζεις. Άφησε τον εαυτό σου να ζήσει και θα δεις ότι θα σου έρθει μόνο του και μάλιστα, όταν και από εκεί που δεν το περιμένεις.

Μείνε πιστ@ στον εαυτό σου και λέγε σε σένα πάντα αλήθειες. Μην προσπαθήσεις να ωραιοποιήσεις καταστάσεις, γιατί πολύ απλά θα απογοητευτείς. Και ίσως, τότε να είναι αργά.

Πάνω από όλα κράτα την αξία σου και περίμενε να βρεις αυτό που σου αξίζει. Τίποτα λιγότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here