Όταν απλά εξαφανίζεται κι εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Κι ενώ είσαι σε μια ρομαντική – ερωτική φάση, την οποία μέχρι στιγμής θα χαρακτήριζες επιτυχή, ξαφνικά αυτ@ εξαφανίζεται. Κι εξαφανίζεται, όχι γιατί κατέβηκε ένα ufo και τ@ν απήγαγε, αλλά γιατί έγινε άφαντ@, γιατί μάλλον δεν θέλει να σε ξαναδεί.

Κι εσύ κάπου λες “Τι έγινε ρε παιδιά;”. Ναι, μην το παίρνεις προσωπικά. Το βασικό είναι να καταλάβεις γιατί το έκανε, να αποκωδικοποιήσεις τα σημάδια πριν και να το ξεπεράσεις. Γιατί σίγουρα είναι απόρριψη, σίγουρα σε έχει μπερδέψει και σου έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, αλλά σίγουρα το ghosting δεν είναι δικό σου φταίξιμο.

Τα αίτια για να αποφασίσει κάποιος έτσι απλά να εξαφανιστεί είναι πολλά. Καταρχάς είναι η εύκολη λύση για να χωρίσει κάποιος χωρίς πολλά πολλά. Ούτε εξηγήσεις, ούτε δράματα, ούτε κλάματα. Είναι όμως και θέμα δειλίας. Ένας άνθρωπος, που δεν έχει τα κότσια να πει στον άλλο ότι θέλει να χωρίσουν, το οποίο και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, είναι απλά τραγικό. Αυτό άλλωστε, δείχνει ότι υποβόσκουν θεματάκια δέσμευσης ή ψυχολογικά τραύματα. Επίσης, το άτομο αυτό είναι σε άρνηση. Δεν συνειδητοποιεί δηλαδή, τη σοβαρότητα μιας τέτοιας αντίδρασης και δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα το έχει ο ίδιος.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να ρίξεις μια γυναίκα με 3 απλά βήματα!

Τι να κάνεις εσύ

Εσύ λοιπόν, που είσαι το θύμα αυτής της κατάστασης και έχεις επωμιστεί όλα τα αρνητικά αυτής της ανώριμης κι ανεύθυνης συμπεριφοράς, πρέπει να προχωρήσεις μπροστά. Κάτσε κλάψε αν θες, αλλά μην κολλάς και προχώρα. Γιατί όσο κι αν τ@ν ήθελες, όσα όνειρα κι αν έκανες, αυτό το άτομο δεν είναι για σένα. Γιατί εσύ αξίζεις μια σταθερότητα, μια ειλικρίνεια κι έναν σεβασμό.

Μην φτιάχνεις σενάρια και μην βρίσκεις δικαιολογίες, γιατί όλα αυτά είναι απατηλά και το ξέρεις. Αργά ή γρήγορα, θα έρθεις σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα. Για να μην προσγειωθείς ανώμαλα λοιπόν, δείξε θάρρος και δέξου την κατάσταση όπως ακριβώς είναι. Φρόντισε τον εαυτό σου και εστίασε στα θετικά της ζωής σου. Ασχολήσου με άλλα πράγματα και γενικά αντιμετώπισε την όλη φάση σαν έναν οριστικό χωρισμό, χωρίς να κοιτάς πίσω.

Γιατί το ghosting είναι μια συμπεριφορά που δεν σου αξίζει. Είναι αγχωτική, είναι προσβλητική και είναι απόρριψη. Κι εσύ είσαι πολύ καλ@ για να την αξίζεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here