Οδηγός για χωρισμένους: Η πρώτη εβδομάδα

Μόλις χώρισες κι επιβίωσες την πρώτη μέρα. Μετά όμως τι;

Ένας χωρισμός είναι ένας χωρισμός, ένα μικρό -ή μεγάλο- πένθος. Το θέμα είναι να ξεφύγεις από αυτή την κατάσταση, να επιβιώσεις και να αναγεννηθείς. Ωστόσο, αυτό χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Πρέπει να κάνεις μικρά αλλά σταθερά βήματα για να το ξεπεράσεις. Να μην αφήσεις τίποτα να σου τρώει την ψυχή και τις σάρκες.

Κι αφού κατάφερες και ξημέρωσες την επόμενη του χωρισμού, να σε διαβεβαιώσω ότι όλα θα γίνουν καλύτερα, με λίγη προσπάθεια.

Τα βήματα

#Η αποδοχή

Το βασικό είναι να αποδεχτείς την κατάσταση και να μην κάνεις όνειρα τρελά, που μόνο σε κακό θα σου βγουν. Αν όντως είναι ένας χωρισμός οριστικός, δεν ωφελεί σε τίποτα να σκέφτεσαι ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ότι θα ξαναγυρίσει γονυπετής και θα σου ζητήσει συγνώμη, ότι θα τα ξαναβρείτε. Τίποτα από όλα αυτά τα σενάρια δεν θα γίνει πραγματικότητα κι εσύ απλά θα νιώσεις χειρότερα. Διώξε λοιπόν, την ελπίδα και κάνε φόκους στο τώρα. Αποδέξου.

# Η οργή 

Και ναι, έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις έτσι. Θύμωσε, λύσσαξε, χτυπήσου και κάνε ότι νομίζεις για να ξεσπάσεις. Είναι φυσιολογικό, είναι κατανοητό.

# Η θλίψη

Και τώρα που εκτονώθηκες, μπορείς να αφήσεις τη θλίψη να κυριαρχήσει πάνω σου, μέσα σου, έξω σου. Κλάψε όσο πιο πολύ μπορείς, μέχρι που να μην βγαίνουν δάκρυα από τα μάτια σου. Κλάψε και πένθησε για τη χαμένη σου αγάπη. Άδειασε όλο σου τον πόνο, άδειασε την ψυχή σου και πάρε ανάσα.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς να φτιάξεις τη χημεία ανάμεσά σας όταν δεν υπάρχει

Ο οδηγός

Κι αν δεν μπορείς, αν νιώθεις ότι λυγάς, ότι λιποψυχείς μην μένεις μόν@. Φώναξε τις φίλες σου, την οικογένειά σου. Αυτοί έχουν γερά χέρια και θα σε σηκώσουν. Θα απορροφήσουν τον πόνο σου, τη λύπη σου, τον θυμό σου.

Μην μένεις σπίτι. Βγες έξω να ανασάνεις, να καθαρίσει το μυαλό σου, να ξεχαστείς. Μην πας σπίτι, μην μένεις μόν@. Περπάτα στο δρόμο, χάζεψε στα μαγαζιά, πήγαινε εκδρομή στην εξοχή. Μην μένεις στάσιμ@.

Ενεργοποιήσου. Κάνε πράγματα για να ξεχαστείς. Κάνε μια γενική. Είναι από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις. Άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου, άλλαξε θέση στα έπιπλα, άλλαξε κουρτίνες.

Κάνε πράγματα για σένα. Πήγαινε γυμναστήριο να εκτονωθείς, κάνε ένα σπα, πήγαινε κομμωτήριο. Φρόντισε τον εαυτό σου. Ψώνισε, βγες βόλτα, φάε καλά. Μην πιεις πολύ, γιατί η θολούρα θα σε οδηγήσει στα παλιά μονοπάτια, που τόσο μα τόσο τώρα έχεις ανάγκη να αποφύγεις.

Πρέπει να διαβάσεις  Έχουμε χωρίσει πρόσφατα πρέπει να στείλω ευχές για τη γιορτή του;

Άνοιξε την τηλεόραση, δες σειρές, πήγαινε σινεμά. Κάνε πράγματα, που σου άρεσαν και που τα είχες παρατήσει, κάνε πράγματα που σε γεμίζουν, σε ξεαγχώνουν και σε ηρεμούν.

Να ξέρεις ότι η πρώτη εβδομάδα είναι επιβίωση. Κι εσύ μπορείς.

Γιατί δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις

Η φαντασίωση μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό σου. Η φαντασία μας τρέχει καθημερινά και πολύ καλά κάνει γιατί αλλιώς η καθημερινότητα θα...

Τι μπορείς να μάθεις από έναν χωρισμό

Ένας χωρισμός μπορεί να σε μάθει να τα δεις αλλιώς. Σίγουρα ένας χωρισμός δεν είναι ούτε το πιο εύκολο ούτε το πιο ευχάριστο πράγμα στον...

Ο Ταύρος και άλλα 4 ζώδια που κρύβουν με μεγάλη επιτυχία τα συναισθήματά τους

Εάν είσαι εσωστρεφής ή κάποιος αρκετά ντροπαλός, σίγουρα γνωρίζεις το πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτείς σε κάποιον. Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν εκφράζουν...

Τι λέει το ζώδιο της Αφροδίτης μας για το ποιοι και πώς είμαστε σε μια σχέση;

Ένας οδηγός για το ποιοι είμαστε σε μια σχέση και γενικά στα ερωτικά μας, ανάλογα με το ζώδιο της Αφροδίτης μας. Αφροδίτη στον Κριό Οι άνθρωποι...

Το dating μετά τα 40

Το dating μετά τα 40 μπορεί και να είναι μια απόλυτα ευχάριστη εμπειρία. Τι κι αν έφτασες τα 40, τα προσπέρασες και συνεχίζεις ακάθεκτ@ και...

Τα είδη σεξ που δεν περιλαμβάνουν σεξ

Το σεξ μπορεί να γίνει και χωρίς να κάνεις σεξ. Το σεξ υπάρχει στις ζωές μας και μάλιστα σε πληθώρα τύπων και ποικιλία στάσεων. Ωστόσο,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]