Οδηγός για χωρισμένους: Οι πρώτες 24 ώρες

Ένας οδηγός επιβίωσης για χωρισμένους.

Ξέρω ότι τα πράγματα είναι άσχημα, ξέρω ότι έχεις χάσει τη γη κάτω από τα πόδια σου και σίγουρα, ξέρω πώς αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, καθότι έχω υπάρξει χωρισμένη πολλάκις. Αυτό επίσης που ξέρω, είναι ότι όσο κι αν σου φαίνεται ότι ήρθε το τέλος του κόσμου, δεν ήρθε.

Και φυσικά, τώρα δεν μπορείς καν να διανοηθείς, ότι όντως θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά θα έρθουν και μάλιστα σύντομα. Αλλά αυτό εξαρτάται, από το πόσο εσύ θα μπορέσεις να διαχειριστείς την κατάσταση και θα καταφέρεις να ξεφύγεις από τον βάλτο της απογοήτευσης και της συμφοράς που έχεις βυθιστεί.

Οι πρώτες 24 ώρες

Το σημαντικό λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση είναι να καταφέρεις να επιβιώσεις με αξιοπρέπεια την πρώτη μέρα του χωρισμού σου. Να καταφέρεις να μην πέσεις χαμηλά, να μην κάνεις κατινιές και να μην κάνεις κακό στον εαυτό σου.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι, ότι κι αν έχει γίνει εσύ πρέπει να μείνεις ψυχραιμ@. Πάρε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να κατανοήσεις την κατάσταση. Σκέψου ότι, ακόμα κι αν στο μυαλό σου ή ακόμα και στην πραγματικότητα υπάρχει πιθανότητα να αναστραφεί η κατάσταση, χρειάζεται να είσαι προσεχτικ@ και να μην βιαστείς.

Μην πάρεις αποφάσεις και μην προβείς σε κινήσεις εν θερμώ. Ο χρόνος είναι σύμμαχός σου. Αξιοποίησε τον λοιπόν, για να ηρεμήσεις και να πάρεις τον έλεγχο της κατάστασης. Σκέψου ότι, αν βρίσκεσαι σε τόσο τραγική κατάσταση δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Πρέπει να διαβάσεις  5 πράγματα που πρέπει να μάθεις αν είσαι έτοιμη ή ετοιμάζεσαι να χωρίσεις

Τα βήματα

Οι πρώτες 24 ώρες είναι σίγουρα οι πιο δύσκολες. Η πληγή της απόρριψης είναι φρέσκια. Είναι οι ώρες αυτές, που η απόγνωση σε καταλαμβάνει, ένα “γιατί” είναι κολλημένο στο μυαλό σου και ίσα που αναπνέεις. Είναι όμως, και οι ώρες που πρέπει να φανείς δυνατ@.

Αρχικά, μην σε πιάνει πανικός. Αναπνοές, αναπνοές, αναπνοές. Το καλύτερο είναι να φωνάξεις τους φίλους σου ή την οικογένειά σου για να σε στηρίξουν και να μην είσαι μόν@ σου αυτή τη δύσκολη μέρα. Πρόσεξε όμως, να φωνάξεις έναν άνθρωπο που θα μπορεί να σε στηρίξει και δεν θα αρχίσει τα κηρύγματα.

Επίσης, βασικό είναι να μην αρχίσεις τα τηλέφωνα στ@ν πρώην σύντροφό σου. Τα παρακάλια, οι απειλές και τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα, μόνο ενόχληση κι εκνευρισμό θα φέρουν. Και αυτό θα σε απομακρύνει σημαντικά από όποια ελπίδα για επανένωση.

Πρέπει να διαβάσεις  Χωρισμός μετά από μακροχρόνια σχέση – 5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Επίσης, κρατήσου και μην μπεις στο πειρασμό να τρέξεις να τ@ν βρεις. Εγγυημένα θα υπάρξουν έξτρα δράματα, που θα σε ντροπιάσουν. Αξιοπρέπεια και ψυχραιμία. Αυτά είναι τα δυνατά σου χαρτιά τη δεδομένη στιγμή.

Θυμήσου ότι ακόμα κι αν τα πράγματα φαίνονται σοβαρά, μπορεί και να μην είναι. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Και να θυμάσαι ότι, ότι γίνεται είναι πάντα για καλό.

Cobwebbing: Η τεχνική που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις σχέσεις σου

Πώς μια πρακτική καθαριότητας μπορεί να σου μάθει πολλά για το πώς να διαχειρίζεσαι τις σχέσεις στη ζωή σου Τι σχέση μπορεί να έχει το...

Γιατί μια σχέση μπορεί και να μην μπορεί να κρατήσει για πάντα

Μερικές σχέσεις δεν ήταν γραφτό να κρατήσουν κι εσύ πρέπει να είσαι οκ με αυτό. Μόλις χώρισες και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχεις...

Τελικά είναι ασφαλές το σεξ στο νερό;

Η φαντασίωση μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Το σεξ στη θάλασσα, στην πισίνα, σε μια λίμνη και γενικά, όπου κυριαρχεί το υγρό στοιχείο είναι μια...

Ετοιμάζεσαι για ραντεβού; Άφησε τους φίλους σου στο σπίτι

Οι dating experts συστήνουν να αφήσεις κατά μέρος τις συμβουλές των φίλων όταν πρόκειται για τα ερωτικά σου - Δες γιατί: Οι νέες γνωριμίες, τα...

5 σκληρές αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Το μονοπάτι της αγάπης δεν είναι αποκλειστικά στρωμένο με ροδοπέταλα. Μια ολόκληρη κοινωνία εκεί έξω στήνεται γύρω από την ιδέα ότι πρέπει να σου βρει...

Γιατί πρέπει να λες πιο συχνά ευχαριστώ στ@ν σύντροφό σου

Γιατί το "ευχαριστώ" δεν είναι μια λέξη αυτονόητη. Μια σχέση όταν έχει γερές βάσεις, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όταν υπάρχει αγάπη, σεβασμός, εμπιστοσύνη, κατανόηση,...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]