Skip to main content

Έχει συμβεί περισσότερες φορές από όσες μπορείς να μετρήσεις: είσαι έξω και βλέπεις μια ωραία γυναίκα, την οποία προσπαθείς να προσεγγίσεις και όταν κάνεις το βήμα λαμβάνεις απόρριψη. Σου θυμίζει κάτι;

Είμαστε σίγουρες πως ναι. Και πρέπει να μην σου θυμίζει μόνο τις δικές σου αποτυχίες, αλλά και εκείνες των φίλων σου. Οπωσδήποτε έχεις αναρωτηθεί γιατί σου συμβαίνει αυτό, τι κάνεις λάθος, τι σου λείπει ή ποιο είναι το πρόβλημα τελοσπάντων και δεν αποδίδει ο τρόπος που φλερτάρεις. Οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να βρουν γυναίκα, δεν είναι απαραίτητα πιο ελκυστικοί ή έχουν πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση, απλά ξέρουν πώς να την πλησιάσουν.

Ποια είναι τα σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι μπορείς να πλησιάσεις μια γυναίκα

Πριν λοιπόν πας να προσεγγίσεις μια γυναίκα την οποία δεν έχεις ξανασυναντήσει, πρώτα πρέπει να πάρεις το χρόνο σου και να διαπιστώσεις αν σου δείχνει ότι με τον τρόπο της ενδιαφέρεται. Να εισπράξεις δηλαδή το vibe. Mπορείς να καταλάβεις πολλά από τη γλώσσα του σώματός της ακόμα και αν δεν μιλήσετε. Αν για παράδειγμα εκείνη βρίσκεται στο χώρο εργασίας της (για παράδειγμα είναι σερβιτόρα) μην την φέρεις σε δύσκολη θέση με το να την φλερτάρεις στο περιβάλλον της δουλειάς της, γιατί εκτός αυτού μπορεί να μπερδέψεις τον επαγγελματισμό της με το πραγματικό ενδιαφέρον.

Αν πάλι δεν είναι στο επαγγελματικό της περιβάλλον, μερικά ολοφάνερα δείγματα ότι  ενδιαφέρεται είναι τα ακόλουθα:

Τα μάτια (δεν λένε ποτέ ψέματα) – αυτή η ατάκα έχει ακουστεί και στην ταινία Scarface. Koίταξε τα μάτια της και δες αν σε κοιτάει συχνά ή αν διατηρεί οπτική επαφή. Αν πάλι διασταυρωθούν τα βλέμματά σας και σου χαμογελάσει, κάνε την πρώτη κίνηση.

-Το σώμα της έχει τον τρόπο να σου μιλήσει. Η γλώσσα του σώματος όπως είπαμε είναι άλλο ένα στοιχείο από το οποίο μπορείς να πάρεις θάρρος και να την προσεγγίσεις. Αν λοιπόν γέρνει προς το μέρος σου, αν επαναλαμβάνει τις χειρονομίες που κάνεις μετά από εσένα ή σε αγγίζει διακριτικά όταν μιλάτε, τότε ναι, ενδόμυχα της αρέσεις.

-Βρίσκει δικαιολογίες για να σου μιλήσει. Αν λοιπόν μια γυναίκα με την οποία κάθεστε σε ένα δημόσιο χώρο έρθει και καθίσει δίπλα σου με την δικαιολογία ότι εκεί πιάνει καλύτερα το wifi ή ξεκινήσει μαζί σου μια συζήτηση για τον καιρό τότε μάλλον σου δίνει πάσα για να προχωρήσεις παρακάτω μαζί της.

Αυτό που έχει σημασία να θυμάσαι είναι πως δεν πρέπει να απομονώνεις ένα ένα τα σημάδια, αλλά να προσπαθείς να τα συνυπολογίζεις εάν υπάρχουν δυο ή και περισσότερα ταυτόχρονα, να προχωράς, διαφορετικά μπορεί απλώς η κοπέλα να είναι ευγενική και τίποτα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου και δεις ότι δεν ενδιαφέρεται, το σέβεσαι και σταματάς.

Μερικές έξτρα συμβουλές:

Απόφυγε τα σχόλια για το σώμα της. Αν θέλεις να της κάνεις ένα κομπλιμέντο είναι προτιμότερο να της πεις «Ωραίο πουκάμισο!» ή «Πολύ ωραίο άρωμα» τα οποία είναι πιο κομψά και καθόλου σεξιστικά. Θα την κάνουν να αισθανθεί ωραία και όχι άβολα.

Αν τη δεις σε ένα bar μπορείς να χρησιμοποιήσεις την old school τακτική του να την κεράσεις ένα ακόμα ποτό από αυτό που πίνει, αλλά μην την πλησιάσεις ο ίδιος, πες στον barman ή στον σερβιτόρο να της το σερβίρει, να την ενημερώσει ότι είναι από εσένα και άσε τα υπόλοιπα σε εκείνη.

Αν ο τρόπος προσέγγισης είναι online, σε καμία περίπτωση μην της στείλεις ένα σημείο του σώματός σου που δεν σου ζητήθηκε, και ειδικά μια ανεπιθύμητη dick pic. Αδιάφορο είναι και ένα σκέτο “γεια” ή “τι κάνεις” – θα το έχει λάβει χιλιάδες φορές-. Ίσως να ήταν πιο ενδιαφέρον το να τσεκάρεις τις φωτογραφίες της και να της κάνεις μια ερώτηση για έναν ταξιδιωτικό προορισμό τον οποίο επισκέφθηκε ή να κάνεις ένα σχόλιο για τη μουσική που ακούει. Και ένα καλό αστείο είναι πάντοτε μια καλή ιδέα που λειτουργεί.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάκτηση μιας γυναίκας θέλει ταλέντο

Και το ταλέντο, μπορεί να είναι έμφυτο, αλλά κυρίως καλλιεργείται. Μην κάνεις επιθετικές κινήσεις, οι καιροί έχουν αλλάξει, οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται από τους αγροίκους. Φέρσου ευγενικά και κόσμια, αργά ή γρήγορα θα βρεις μια κοπέλα που θα εκτιμήσει το φλερτ σου.