Skip to main content

Για να συναντιόμαστε σε αυτό το κείμενο, προφανώς υπήρξε πρώτο ραντεβού ή ετοιμάζεσαι για ένα πρώτο ραντεβού, και προβληματίζεσαι για το πότε και κυρίως πώς να προτείνεις το επόμενο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζεις.

Εάν τώρα ετοιμάζεσαι για το πρώτο ραντεβού, διώξε τη σκέψη του δεύτερου από το μυαλό σου και απλά χαλάρωσε. Απόλαυσε το ραντεβού και δώσε όλη σου την ενέργεια σε αυτό κι όχι στο να σκέφτεσαι πως θα κερδίσεις το επόμενο. Μπες με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι, αλλά παίξε χωρίς προσδοκίες.

Προσπάθησε να είσαι θετικός και απέφυγε να αναφέρεις όλα όσα απεχθάνεσαι ή μισείς.

Φυσικά είναι κι αυτά κομμάτι της ζωής σου αλλά δε χρειάζεται να μοιραστείς στο πρώτο ραντεβού το πόσο απεχθάνεσαι το γείτονά σου που κάθε βράδυ χαίρεται τη ζωή του στη διαπασών.

Φαντάζομαι δε χρειάζεται να πω πως σε καμία των περιπτώσεων και για κανένα λόγο δεν πλάθεις φανταστικές ιστορίες για να δημιουργήσεις τις απαραίτητες κατά την κρίση σου εντυπώσεις. Θα μου πεις ποιος δε θα μαγευόταν από μία τέλεια ιστορία τοποθετημένη στο ονειρεμένο ψαροχώρι Μάρσασλοκκ; Αλλά για πες μου κι εσύ, τι θα κάνεις στην άτυχη για εσένα περίπτωση που το κορίτσι έχει επισκεφτεί τη γειτονική Μάλτα και το τόσο γραφικό αλλά άγνωστο, στην πραγματικότητα, για εσένα Μάρσασλοκκ; Εκτός κι αν έχεις τη μαγική ικανότητα να παγώνεις το χρόνο, οπότε πετάγεσαι μια βόλτα και γυρίζεις με την ιστορία ολοζώντανη και τελειώς αληθινή. Πάω πάσο.

Μην το παίζεις πολύ δύσκολος, γιατί πλέον δεν πιάνει και τόσο

Και έρχεται η ώρα που το πρώτο ραντεβού έχει τελειώσει με επιτυχία, και πρέπει να περάσεις στην πρόταση για το δεύτερο. Πολύ συχνά συναντάμε άντρες να το παίζουν δύσκολοι και απόμακροι, μετά το πρώτο ραντεβού, προκειμένου να δείξουν ότι δεν είναι σίγουροι, ότι έχουν κι άλλες επιλογές ή απλά για να κάνουν το κορίτσι να κολλήσει. Μάλλον υπάρχει από παλιά κάποια μυστική ειδική σχολή, πόσο παλιά δεν ξέρω να σας πω, δεν είμαι και τόσο μεγάλη, που τους διδάσκει πως έτσι πρέπει να φέρονται. Κάποια στιγμή θα ανακαλύψουμε που στεγάζεται η εν λόγω σχολή και θα φροντίσουμε να μπει λουκέτο. Γιατί μόνο λουκέτο μπορεί να χρειάζεται μία τέτοια αντίληψη. Πόσο μάλλον όταν πλέον στη σύγχρονη κοινωνία, πολλές φορές, μία τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείς. Εάν λοιπόν το κορίτσι σού αρέσει και θέλεις να το ξαναδείς απλά πες της το. Οι γυναίκες αγαπάμε την ειλικρίνεια και το θάρρος.

Το πολυπόθητο και πολυαναμενόμενο μήνυμα

Όταν φτάσεις σπίτι και αφού έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (ούτε με το κλειδί του σπιτιού ακόμη στο χέρι αλλά ούτε και τα ξημερώματα μετά το τελευταίο για σήμερα επεισόδιο του Ozark) στείλε της ένα μήνυμα να της πεις πόσο όμορφα πέρασες. Και μόνο αυτό. Όχι πολλές φλυαρίες εκείνη την ώρα. Κρατήσου για το επόμενο ραντεβού. Την επόμενη μέρα κιόλας δείξε στο κορίτσι ότι σου αρέσει και ότι θέλεις να τη δεις ξανά. Τα ζοριλίκια και οι δηθενιές ανήκουν σε μία άλλη εποχή.

Ο αυθορμητισμός είναι συχνά ερωτεύσιμος

Be spontaneous, που λένε και στη μακρινή Οκλαχόμα, όπως θα έλεγε και η συνονόματη. Δε χρειάζεται να έχεις πλάνο για όλα. Δε χρειάζεται να παλεύεις μέρες να βρεις τον ιδανικό τόπο και χρόνο. Δε χρειάζεται να το τριγυρίζεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου. Ένα απλό, χαλαρό και άμεσο μήνυμα είναι η ιδανική προσέγγιση. «Σε σκέφτομαι και θα ήθελα να σε δω ξανά. Έχεις κανονίσει κάτι για το βράδυ; Τι θα έλεγες να πάμε σε εκείνο το καινούριο μαγαζί που άνοιξε στο κέντρο;».