Skip to main content

Έχεις γνωρίσει κάποιον και αμέσως ένιωσες τη χημεία ανάμεσά σας. Βγήκατε μερικές φορές και καταλήξατε σε σχέση.

Τελικά φτάσατε στο σημείο να σκέφτεστε ότι θα κάνετε μαζί το επόμενο βήμα αλλά κάτι μέσα σου σε κρατάει. Το ένστικτό σου δεν είναι πολύ σίγουρο και το μυαλό σου έχει δεύτερες σκέψεις. Ακόμα και αν δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον λόγο, τα συναισθήματα δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Για αυτό μην εθελοτυφλείς, κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μία όμορφη σχέση δεν είναι τελικά τόσο όμορφη όσο νομίζει. Ωστόσο, πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά του. Εκεί κρύβονται συμπεριφορές που μπορεί αργότερα να σε βάλουν σε μπελάδες.

Δεν μοιράζεστε τις ίδιες ηθικές αξίες

Όταν το θέμα σχετίζεται με τη διαχείριση των οικονομικών, τη θρησκεία ή την οικογένεια έχετε διαφορετική οπτική. Αν θέλεις η σχέση σου να πράγματι να αντέξει στο βάθος του χρόνου, είναι σημαντικό να συμφωνείτε σε τόσο βασικά θέματα.

Δεν μοιράζεστε τους ίδιους στόχους

Όπως με την ηθική, έτσι και με τους στόχους που έχετε για το μέλλον σας, αν είναι διαφορετικοί πάλι δεν θα υπάρξει διάρκεια. Αν ο ένας θέλει να αποκτήσει παιδιά και ο άλλος όχι ή ο ένας θέλει να μείνει σε χωριό και ο άλλος σε πόλη, τότε και πάλι είναι ένα θέμα που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου. Άλλωστε αν δεν έχετε κοινούς στόχους, δεν προχωράτε στην ίδια διαδρομή και αργά ή γρήγορα οι δρόμοι σας θα χωρίσουν.

Κατηγορείτε ο ένας τον άλλον για τα πάντα

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με τους οποίους “πατάμε τα κουμπιά” ο ένας του άλλου λίγο περισσότερο. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει αλλά θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε. Να παίρνει ο καθένας την ευθύνη του εαυτού του και να λύνεται το πρόβλημα. Όταν αυτό δε συμβαίνει, οι άνθρωποι εγκλωβίζονται σε έναν φαύλο κύκλο όπου ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον και τελικά όλα συνεχίζουν να είναι ένα μπλεγμένο κουβάρι.

Δεν είστε σεξουαλικά ταιριαστοί

Κακά τα ψέματα, το σεξ είναι βασικό κομμάτι σε μία σχέση και για πολλούς αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα για να επιλέξουν ταίρι. Όσο όμορφη και αν είναι η σχέση σου κατά τα άλλα, αν σε αυτόν τον τομέα δεν τα βρίσκετε ίσως είναι καλύτερα να το διαλύσετε. Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις καταλήγουν είτε στην απιστία ώστε να ικανοποιηθούν οι σεξουαλικές ανάγκες του καθενός είτε στον χωρισμό. Εκτός αν πάλι, δεν σας νοιάζει και τόσο το σεξ, οπότε εστιάζεται σε όλα τα υπόλοιπα όμορφα κομμάτια της σχέσης.

Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον

Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια είναι βασικές αρετές σε μία σχέση. Χωρίς αυτές δύσκολα η σχέση είναι υγιής. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να σκεφτείς αν μπορείς να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για την εμπιστοσύνη στο θέμα της απιστίας. Μιλάμε για το να μπορείς να στηριχτείς επάνω του για οτιδήποτε συμβαίνει.

Υπάρχει κάποια μορφή εθισμού

Από τις εθιστικές ουσίες, στα τυχερά παιχνίδια ο εθισμός είναι relationship breaker. Δυστυχώς οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι, περνάνε μία περίοδο κάπως δυσλειτουργική και δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν μία σχέση όπως θα έπρεπε.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσουν κάποια στιγμή να απεξαρτητοποιηθούν και να είναι και πάλι λειτουργικοί. Όσο όμως βρίσκονται στη φάση του εθισμού η σχέση τους δεν θα είναι ποτέ προτεραιότητά τους και αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε αυτή.

Δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου

Μέσα σε μία σχέση πρέπει να μπορείς να εκφράζεσαι όπως θέλεις χωρίς καταπίεση. Από τον τρόπο που ντύνεσαι, που κάθεσαι, που μιλάς ή ακόμα και τα θέματα που συζητάς πρέπει να είσαι σε θέση να τα συζητήσεις. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τέτοιων καταστάσεων αφορά το σεξ.

Κάποια στιγμή μπορεί ένας άντρας να αντιμετωπίσει μία περίοδο στυτικής δυσλειτουργίας ή μία γυναίκα να μην έχει καθόλου όρεξη για σεξ λόγω ορμονικών προβλημάτων. Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις που οι συζητήσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως άβολες, θα πρέπει να είστε σε θέση να μιλήσετε για αυτό χωρίς ταμπού.

Σκέψου το καλά πριν προχωρήσεις

Ενδεχομένως να σου είναι δύσκολο να δεις καθαρά τι συμβαίνει όταν έχεις μία φαινομενικά όμορφη σχέση. Ειδικά αν στο παρελθόν έχεις ζοριστεί με δύσκολες καταστάσεις μπορεί τώρα να αισθάνεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί.

Ωστόσο, το ότι είναι καλύτερος από τους προηγούμενους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ο κατάλληλος. Έτσι, είναι καλύτερα να συνειδητοποιήσεις τώρα που είναι νωρίς ότι δεν σου κάνει, παρά να χάσεις χρόνο με μία κατάσταση που ξέρεις εξ’ αρχής ότι δεν είναι για εσένα.

featured photo: www.unsplash.com / @marilezhava