Skip to main content

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ποτέ θα έπρεπε να συμβιβαστείς με ένα μέτριο άντρα? Πιθανότατα έχεις γνωρίσει αρκετούς άντρες που θα μπορούσαν να είναι καλοί σύζυγοι και πατεράδες των παιδιών σου, αλλά για κάποιο λόγο δε μπορούσες να κάνεις το επόμενο βήμα μαζί τους.

Πολλοί από εμάς βρισκόμαστε μεταξύ σφυριού και αμονιού – θέλουμε μια σχέση αλλά όχι με τον οποιοδήποτε

Έχεις πιεστεί ποτέ για να μείνεις σε μια σχέση που δεν ήθελες και ιδιαίτερα μόνο και μόνο για να μη μείνεις μόνη σου? Είχες σκεφτεί “Θέλω να χωρίσω αλλά φοβάμαι” Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να βολεύεσαι με ένα μέτριο άντρα, για να σκεφτείς πως θα πορευτείς στο μέλλον.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε μιλώντας για τον τύπο του άντρα που αντιστοιχεί στον κύριο «Καλό – αλλά – όχι – ιδανικό». Ο τύπος αυτός θα ήταν κελεπούρι για την πλειοψηφία των γυναικών. Έχει τακτοποιήσει τη ζωή του, έχει φτιάξει το οικονομικό του πλάνο και σου συμπεριφέρεται με αγάπη, θαυμασμό και σεβασμό.

Νοιάζεται για ‘σένα και σου το δείχνει.

Σε προσκαλεί να γνωρίσεις την οικογένειά του, προσπαθεί να ταιριάξει με τους φίλους σου και προτιμά να μείνει μαζί σου για ταινία παρά να βγει με τους φίλους του. Η μητέρα σου τον συμπαθεί, οι φίλες σου σε ρωτάνε γιατί δεν έχετε παντρευτεί ακόμα, αλλά βαθιά μέσα σου μια μικρή φωνή σου λέει να τρέξεις μακριά. Είμαι σίγουρος, την έχεις ακούσει πολλές φορές.

Ξέρω ότι θέλεις πολύ μια σχέση.

Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν πολλοί που πέφτουν ξεροί για την πάρτη σου, αλλά δε σου κάνουν το “κλικ”. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που θέλουν να σου πιάσουν την κουβέντα, η φωνή μέσα σου λέει να τρέξεις μακριά.

Πιθανότατα έχεις φτάσει σε σημείο να νιώθεις πως έχεις γίνει πολύ επιλεκτική και σκέφτεσαι να τους δώσεις μια ευκαιρία. Ίσως έδωσες σε μερικούς, αλλά κατέληγες πάντοτε στο ίδιο συμπέρασμα: καλύτερα να καθόσουνα σπίτι, παρά να βγεις με κάποιον που ενδιαφέρεται πολύ παραπάνω από εσένα.

Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από γυναίκες που θέλουν πάρα πολύ να γνωρίσουν κάποιον και να κάνουν σχέση μαζί του, αλλά δε μπορούν να βρουν κάποιον που να τις εξιτάρει. Πιστεύουν ότι είναι ελαττωματικές γιατί δε νιώθουν καμία έλξη προς αυτούς τους άντρες και αναρωτιούνται αν είναι πολύ επιλεκτικές, ή είναι οι μοίρα τους να είναι μόνες για πάντα. Άλλες γυναίκες θεωρούν πως αυτό είναι λάθος των αντρών.

Θεωρούν πως όλοι όσους συναντούν είναι βαρετοί, ανώριμοι ή εγωκεντρικοί.

Δεν έχει σημασία ποιος φταίει, καθώς το αποτέλεσμα είναι πάντοτε το ίδιο. Όλες οι γυναίκες που θέλουν μια μακροχρόνια σχέση είναι καταδικασμένες είτε να συμβιβαστούν με έναν άντρα που δεν έχουν ερωτευτεί, είτε να μείνουν για πάντα μόνες.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν?

Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο από την αδελφή ψυχή σου. Όταν όμως περνούν τα 30 και βλέπουν τα γόνιμα χρόνια τους να εξανεμίζονται, αρχίζουν να πανικοβάλλονται. Συνειδητοποιούν ότι αν θέλουν να κάνουν οικογένεια θα πρέπει να το κάνουν σαν ανύπαντρες μητέρες, ή να συμβιβαστούν με τον πρώτο άντρα που θα θέλει να τις παντρευτεί.
Μια άλλη μερίδα γυναικών θεωρεί πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό με το τελευταίο, καθώς πιστεύουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι άντρες κατάλληλοι για σύζυγοι και πατεράδες απ’ όσοι νομίζουνε.

Θεωρούν πως ο γάμος δεν είναι μια γιορτή του έρωτα, αλλά η δημιουργία μιας συντροφικότητας για να λειτουργήσεις μια πολύ μικρή, κοινή και συχνά βαρετή, μη κερδοφόρα επιχείρηση που ονομάζεται οικογένεια.

Από τη δική μου την πλευρά έχω δει ένα μεγάλο αριθμό γυναικών που με συνοικέσιο βρήκε τον κατάλληλο σύζυγο, τον οποίο μπόρεσε να αγαπήσει και να κάνει οικογένεια.

Το πραγματικό ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το εξής: Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις? Θέλεις να λες στα παιδιά σου ότι όταν γνώρισες τον πατέρα τους σου φάνηκε καλός άνθρωπος και μετά όταν τον παντρεύτηκες σου φάνηκε ακόμα καλύτερο?

Διαφωνώ πλήρως λοιπόν με την άποψη ότι πρέπει να συμβιβαστείς με κάποιον που είναι απλά καλός και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.

Πρώτα απ’ όλα, πιστεύω ότι οι άντρες αξίζουν κάτι περισσότερο από μια γυναίκα που συμβιβάστηκε μαζί τους. Είναι ολοφάνερο όταν υπάρχει ερωτική ανισότητα σε μια σχέση, όπου ο άντρας ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο απ’ ότι η σύντροφός του. Αν αυτή η γυναίκα αναφέρει ποτέ σε φίλη της ότι συμβιβάστηκε με τον άντρα της, θα τον πληγώσει ανεπανόρθωτα. Κανένας άντρας δεν αξίζει να είναι σε μια σχέση όπου οι γύρω του γνωρίζουν πως η σύζυγός του συμβιβάστηκε.

Δεύτερον, ένας γάμος σημαίνει σκληρή δουλειά. Δεν είναι μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο. Όταν παντρεύεσαι είσαι έτοιμη να συγκρουστείς για τις ιδέες σου, τις ανάγκες σου και τις πεποιθήσεις σου. Αν δεν πίστεψες ποτέ ότι αυτός ο άντρας δεν ήταν ο κατάλληλος για σένα θα είναι πολύ πιο εύκολο να παρατήσεις τη σχέση και να σηκωθείς να φύγεις. Για ποιο λόγο να περάσεις όλες αυτές τις δυσκολίες ενός γάμου, τη στιγμή που πάντοτε θεωρούσες ότι συμβιβάστηκες?

Αν πάλι θεωρείς ότι τον παντρεύτηκες γιατί είναι ο κατάλληλος για εσένα και θέλεις να περάσετε μαζί την υπόλοιπη ζωή σας, τότε αυτό θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις σε όλες τις δυσκολίες του γάμου. Αυτές θα υπάρχουν πάντοτε, αλλά θα θυμάσαι ότι πιστεύεις στη σχέση σου και αυτή ακριβώς η πίστη θα σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις όλα.

Ας κάνουμε μια άλλη υπόθεση τώρα. Ας θεωρήσουμε πως έχεις παντρευτεί με τον κύριο Μέτριο λόγω συμβιβασμού, αλλά μετά από κάποιο καιρό πέφτεις πάνω στον κύριο Κατάλληλο.

Τι κάνεις τότε?

Καταστρέφεις το γάμο σου και πληγώνεις τον άντρα σου για να κυνηγήσεις την τύχη σου με τον κύριο Κατάλληλο, ή παραμένεις στο γάμο σου με αποτέλεσμα να σιχαθείς τον εαυτό σου?

Από την άλλη όμως, θα πρέπει να απορρίπτεις κάθε άντρα που ενδιαφέρεται για εσένα? Φυσικά και όχι. Πιστεύω πως κάθε σχέση στη ζωή μας παίζει ένα σημαντικό ρόλο. Όταν βγαίνεις με έναν καλό, αλλά όχι ιδανικό άντρα, μαθαίνεις τα πολύτιμα ιδανικά μιας σχέσης. Μαθαίνεις πως να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Μαθαίνεις πως να αντιμετωπίζεις μια όχι και τόσο τέλεια κατάσταση.

Μαθαίνεις να ταξινομείς τις ανάγκες σου και να ορθώνεις το ανάστημά σου.

Οπότε ναι, βγες με άλλους άντρες που δεν θα παντρευόσουν.
Απλά, μην τους παντρευτείς.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνε το εξής. Φαντάσου τον εαυτό σου στη επέτειο του γάμου σου μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια σου. Κάποιο από τα εγγόνια σου σε παροτρύνει να τους πεις πως γνώρισες και ερωτεύτηκες τον παππού τους.

Ποια θα ήταν η ιστορία που θα ήθελες να τους πεις?

Θέλεις να τους πεις πως ερωτευτήκατε με την πρώτη ματιά και συνειδητοποιήσατε πως είστε ο ένας για τον άλλο?

Ή μήπως θα ήθελες να τους πεις πως αποφάσισες να παντρευτείς τον παππού τους επειδή συμβιβάστηκες, καθώς δεν υπήρχε κάποιος καλύτερος?

Η επιλογή είναι καθαρά δική σου.

Θέλεις να πεις την πρώτη ιστορία; Πολλές γυναίκες το έχουν καταφέρει! Έχουν βρει τον τέλειο άντρα για αυτές!

Θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα μυστικά και να «ξεκλειδώσεις» το μυαλό των ανδρών και να έχεις την τέλεια σχέση; Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα