Skip to main content

Το μεγαλύτερο παράπονο που ακούω από τις αναγνώστριές μου είναι ότι δεν είναι αρκετά καλές για σχέση και επικρατεί η αντίληψη ότι είναι δύσκολο να γνωρίσουν έναν ποιοτικό άντρα, καθώς τον φοβίζουν τα επιτεύγματά τους.

Οι γυναίκες αυτές θεωρούν όσα συμβαίνουν γύρω τους υπεύθυνα για τη βαρετή ερωτική ζωή τους. Δε φταίνε οι ίδιες για το γεγονός ότι ζούμε σε έναν απαράδεκτο κόσμο, σωστά? Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχημένες γυναίκες αντιμετωπίζουν τις ίδιες ακριβώς καταστάσεις και υπό τις ίδιες συνθήκες ελκύουν τους άντρες που θέλουνε.

Αυτό μας οδηγεί και στην εξής ερώτηση:

Πώς μπορείς να σταματήσεις τις δικαιολογίες και τι ακριβώς μπορείς να κάνεις για να γίνεις ελκυστική στους άντρες?

Πολύ συχνά αναφέρεται πως ο ορισμός της παράνοιας είναι το να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες είναι επηρεασμένες από αυτή την τρέλα, καθώς υποσυνείδητα έχουν αναπτύξει αυτοκαταστροφικές συνήθειες με το πέρασμα του χρόνου.

Η φωνή μέσα σου μπορεί να λέει ότι θέλει και πολλές γυναίκες την έχουν αφήσει να τους κάνει μειωτικά σχόλια και να τις επηρεάζει αρνητικά.

Το χειρότερο πράγμα με τις συγκεκριμένες σκέψεις είναι ότι πείθουν τον εαυτό τους ότι μειονεκτούν σε έναν ή περισσότερους τομείς. Όταν λες στον εαυτό σου ότι δεν είσαι ελκυστική, τότε δεν είσαι. Αυτός ο αρνητικός τρόπος σκέψης είναι που ξενερώνει τους άντρες!

Ποιος θα ήθελε να βγει με μια γυναίκα που συνεχώς παραπονιέται για τα ελαττώματά της και τις ανασφάλειές της?

Όταν σκέφτεσαι συνεχώς αυτά που δεν σου αρέσουν στον εαυτό σου σε κάνει νευρική και αλλάζει όλη τη συμπεριφορά σου. Αν ο τρόπος σκέψης σου λέει ότι δεν είσαι αρκετά ελκυστική, το μεταδίδεις και στους άλλους οι οποίοι δεν έχουν παρά να συμφωνήσουν.

Όλα καταλήγουν στο γεγονός ότι δεν είσαι ευτυχισμένη με τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να είναι ευχαριστημένοι όταν πιάσουν ένα συγκεκριμένο στόχο. Για παράδειγμα:

“Αν μου συμβεί το Χ, τότε θα είμαι χαρούμενη”,
“Αν ήμουν Χ, τότε θα ήμουν χαρούμενη”,
“Αν είχα χάσει 10 κιλά θα ήμουν ευτυχισμένη”.

Γιατί όμως να περιμένεις κάτι να έρθει ουρανοκατέβατο για να σε κάνει ευτυχισμένη τη στιγμή που μπορείς να κοιτάξεις μέσα σου και να ξέρεις ότι είσαι μια χαρά όπως είσαι τώρα?

Ο John Kehoe, συγγραφέας του “Mind Power Into the 21st Century”, μας λέει πως οι δυνατότητες ενός ανθρώπου περιορίζονται μόνο από τις σκέψεις του. Αναλυτικότερα, αναφέρει πως θα πρέπει να κάνουμε επιτυχείς σκέψεις πριν πετύχουμε κάτι στην πραγματικότητα.

Σε ένα από τα σεμινάριά του, ο John ρωτά το κοινό του περί πλούτου:

“Πότε θα σκεφτείτε ότι είστε πλούσιοι και πετυχημένοι? Αφότου γίνετε πλούσιοι και επιτυχημένοι?»

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί το να είσαι ακαταμάχητη στους άντρες. Ξεκινάει από τη νοοτροπία σου. Αν μπορέσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι το σύμπαν σε κρατάει μακριά από τους άντρες, τότε όλες σου οι σκέψεις και οι πράξεις θα το κάνουνε πραγματικότητα. Θα μου πεις ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Ίσως είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Ο John αναγνωρίζει το γεγονός ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να βάλεις το μυαλό σου σε ενθαρρυντικό σκεπτικό. Ο ίδιος βλέπει το νου ως ένα μεγάλο απατεώνα που μας παρουσιάζει τις χειρότερες μας ανασφάλειες σε υπερβολικό βαθμό. Για να το εμποδίσεις αυτό θα πρέπει να πειθαρχήσεις το μυαλό σου. Μπορεί ο διαχωρισμός του νου από τον εαυτό σου να σε παραξενεύει, αλλά το έχεις βιώσει στο παρελθόν και δεν το έχεις συνειδητοποιήσει.

Θυμήσου την τελευταία φορά που ήσουν στεναχωρημένη ή αγχωμένη.

Πιθανότατα είχες φτάσει σε σημείο να πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις. Κοιτώντας όμως πίσω, βλέπεις ότι δεν ήταν τόσο τραγικό όσο φαινόταν και οι σκέψεις της στιγμής δεν αντικατόπτριζαν την πραγματικότητα της κατάστασης.

Έτσι, ο John δίνει συμβουλές να εξασκήσεις τη συνήθεια της αυτοπαρατήρησης έτσι ώστε να εμποδίσεις το νου να μολύνει την αντίληψή σου με αρνητικές σκέψεις. Για να αντιμετωπίσεις σωστά τις αρνητικές σκέψεις θα πρέπει να τις σταματήσεις.

Όταν καταλάβεις ότι ο νους σου σε γεμίζει με αρνητικά σχόλια, μη μπεις στον κόπο να ασχοληθείς, ούτε καν να προσπαθήσεις να αποδείξεις ότι είναι λανθασμένες. Απλά διέγραψέ τες από το μυαλό σου και αντικατέστησέ τες με τις ακριβώς αντίθετες.

Όταν αφήνεις το ένα είδος σκέψεων μέσα στο μυαλό σου, δημιουργείς ακόμα περισσότερες παρόμοιες. Για παράδειγμα, αν σου χάλασε το αυτοκίνητο στη διαδρομή προς τη δουλειά σου, μπορεί να σκεφτείς “Τέλεια, δε θα φτάσω ποτέ στο γραφείο”. Εν συνεχεία θα σκεφτείς ότι το αφεντικό σου θα σε απολύσει και ότι χάλασε όλη σου η μέρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεις “Τι να κάνουμε, έτυχε. Θα πάρω στο γραφείο να πω ότι θα αργήσω και θα καλέσω ένα ταξί”.

Θα πάρει χρόνο για να δημιουργήσεις ένα θετικό τρόπο σκέψης και το μυαλό σου θα αντιδράσει στην ιδέα του ότι βλέπεις τον εαυτό σου ως μια ακαταμάχητη γυναίκα που αρκείται σε αυτό που είναι. Σιγά σιγά όμως θα μάθεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου.

Θυμήσου, η χαμηλή αυτοπεποίθηση εξαφανίζεται όταν σταματάς την προσπάθεια να προσεγγίσεις την τελειότητα.

Το να έχεις στόχους και να ζεις τη ζωή σου στο έπακρο είναι εντελώς διαφορετικό από το να έχεις την ανάγκη να είσαι τέλεια 100%. Τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό από το να είσαι συμφιλιωμένη με αυτό που είσαι.

Όταν είσαι χαλαρή το μεταδίδεις και στους άλλους με αποτέλεσμα να τους ελκύεις χωρίς να κάνεις σχεδόν τίποτα.

Θέλεις να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και να γοητεύσεις αυτόν που σε ενδιαφέρει;

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα