«Done That Dating»:Κάποια ραντεβού γίνονται ξαφνικά τόσο ανταγωνιστικά που πια έχουν τη δική τους ονομασία

Category:

Γενικότερα τα ραντεβού και ειδικότερα τα πρώτα ραντεβού, έχουν πάντα ένα μείγμα συναισθημάτων. Καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι 100% αυθεντική, αφού παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι ψεύτικο.

Οι συζητήσεις στα ραντεβού είναι συνήθως πιο ανάλαφρες, με γενικές ερωτήσεις που αφορούν χόμπι, συνήθειες, ταινίες κλπ.
Καμιά φορά όμως ένα ραντεβού μπορεί να γίνει –χωρίς ουσιαστικό λόγο- ανταγωνιστικό με τις δύο πλευρές να παραθέτουν ‘’επιτεύγματα’’ σαν να γίνεται κάποιος διαγωνισμός.

Αυτή η συνεχής ανάγκη να φανεί κάποιος από τους δύο στο ραντεβού, καλύτερος, πιο δραστήριος, πιο ‘’κοινωνικός’’, πιο εξωστρεφής έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που της δόθηκε το όνομα: «Done That dating».

Πράγματι, ένα ‘’Done That ‘’ραντεβού θα σε ανταγωνιστεί σε κάθε κουβέντα που θα πεις για τον εαυτό σου. Και αυτός ο τρελός ανταγωνισμός είναι πάντα απογοητευτικός και ξεφεύγει από τα πλαίσια του φλερτ.

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον να μαθαίνεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, μέσα από τη διαδικασία των ραντεβού και σίγουρα θα ωραιοποιήσεις ίσως κάποιες καταστάσεις προκειμένου να δώσεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση.

Ωστόσο κι εκεί τα όρια είναι λεπτά. Κι αν τα ξεπεράσεις μάλλον θα φανείς αλαζόνας κι όχι πετυχημένος και ‘’μέσα σε όλα’’.
Σίγουρα, αν είσαι σε ένα ραντεβού, θέλεις πραγματικά να περάσεις λίγο χρόνο με το άλλο άτομο. Αντίθετα για κάποιους το ραντεβού είναι μια ευκαιρία να αποδείξουν πόσο καλύτεροι είναι σε κάτι, αντί να μοιραστούν ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Πρέπει να διαβάσεις  Πώς ένας νέος έρωτας επηρεάζει την ψυχολογία σου

Αυτόματα είναι εγωιστικό και δείχνει τη μανία να αποδείξει ο άλλος κάτι για τον εαυτό του.

Όταν σκεφτόμαστε τα ραντεβού, ειδικά τα ραντεβού μεταξύ ετεροφυλόφιλων, οι γυναίκες τείνουν να αναδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν βγαίνουν με άνδρες και οι άνδρες τείνουν να εστιάζουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τις γυναίκες. Η μια πλευρά προσπαθεί πάντα να καταλάβει πώς η άλλη μπορεί να είναι ένα τέτοιο μυστήριο.

Όταν σε αυτό προστεθεί και η έννοια του ανταγωνισμού, είναι μάλλον αδύνατον να συναντηθούν οι δύο πλευρές, βρίσκοντας κοινή γραμμή επικοινωνίας.

Μήπως είναι καλύτερο τελικά να δούμε το ραντεβού συναγωνιστικά κι όχι ανταγωνιστικά; Εξάλλου και οι δύο πλευρές θέλουν το ίδιο πράγμα. Να βρουν τηναγάπη. Δεν παίζουμε για μετάλλιο.

Πηγή: Savoir Ville

featured photo: ©pexels/@Josh Willink

Couple Goals Team
Couple Goals Team
Η συντακτική ομάδα του couplegoals.gr αποτελείται από ειδικούς σε ζητήματα σχέσεων και spin doctors του έρωτα. Στόχος τους είναι να προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις σε καθημερινά προβλήματα και απορίες γύρω από τις σχέσεις, αλλά και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό.
Πρέπει να διαβάσεις  Λέει ότι ξενερώνει εύκολα. Πως θα κρατήσω την προσοχή του;

5 ‘red flags’ που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας

Η θεραπεύτρια και νευροεπιστήμονας Bobbi Banks, κατέρριψε πέντε ενδεικτικές συμπεριφορές σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram. Είτε πρόκειται για ένα ερωτικό ραντεβού είτε για μια...

3 λόγοι για τους οποίους ο Δίδυμος και ο Ζυγός αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι

Όταν τα δύο πιο γοητευτικά ζώδια του ζωδιακού συναντώνται για πρώτη φορά, η φωτιά είναι βέβαιο ότι θα ανάψει. Δίδυμος και Ζυγός θα τα...

Όταν τα ετερώνυμα έλκονται

Μια ιστορία αγάπης και ανταγωνισμού. Μια νέα προοπτική στο διαφορετικό. Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα, απωθούνται. Βασικός κανόνας της φυσικής, αλλά και της ζωής. Και επίσης...

Ποια είναι η σχέση σου με τη συναισθηματική ακεραιότητα;

Ενώ η λεκτική επικοινωνία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε υγιούς σχέσης, το να προσέχει ένα ζευγάρι πως επικοινωνεί τα συναισθήματά του είναι σημαντικό να...

Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ν σύντροφό σου: Οδηγός επιβίωσης

5 τρόποι για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τις διακοπές σου με τ@ νέο σου σύντροφο. Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι...

8 απλοί τρόποι για να δείξετε στ@ σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε

Αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει από τις αγαπημένες μας ρομαντικές-κομεντί, είναι ότι η αγάπη δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν καβγάδες, διαλείμματα και πολλά άλλα...
Mini Cart 0

Το καλάθι είναι άδειο.

Wishlist 0
Continue Shopping
[index]
[index]