Skip to main content

Η επανασύνδεση με έναν παντρεμένο άντρα είναι μία πολύ αμφιλεγόμενη κίνηση. Τι μέλλον μπορεί να σου προσφέρει κάποιος που ήδη έχει μία ζωή με άλλη γυναίκα;

Το να χωρίζεις με έναν ελεύθερο άντρα και να αποζητάς επανασύνδεση είναι κάτι το οποίο δεν κριτικάρεται από την κοινωνία.

Το να είσαι όμως με κάποιον παντρεμένο και να θες επανασύνδεση, είναι κάτι που μπορεί να φανεί περίεργο ακόμα και στις πιο καλές φίλες σου που σε στήριζαν σε όλη σου τη ζωή.

Σίγουρα όμως για να το θες, αυτό λέει κάτι για εσένα και τα συναισθήματα σου, το οποίο δεν μπορούν να διακρίνουν και να διαβάσουν οι άλλοι άνθρωποι.

Είναι όμως η επανασύνδεση με παντρεμένο πάντα καλή επιλογή; Σε αυτό θα μπορείς να απαντήσεις, μόλις έχεις ολοκληρώσει την ανάγνωση αυτού του άρθρου και έχεις δει τα πράγματα από μία άλλη σκοπιά.

Γιατί χώρισες εξ αρχής;

Η πρώτη ερώτηση είναι γιατί χώρισες με τον παντρεμένο και τώρα ζητάς επανασύνδεση;

Ένα ζευγάρι χωρίζει για διάφορους λόγους, όπως η απάτη, η ασυμφωνία χαρακτήρων, η βαρεμάρα και πολλά άλλα.

Στην περίπτωση όμως που αποτελείς την δεύτερη γυναίκα στη ζωή ενός άντρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα.

Ίσως ο χωρισμός σας ήρθε είτε γιατί συνειδητοποίησες πως είναι παντρεμένος, κάτι που μπορεί να σου έκρυβε καιρό, είτε γιατί δεν έχει σκοπό να χωρίσει σύντομα τη γυναίκα του για να είστε μαζί, είτε γιατί δεν έβλεπες ένα μέλλον.

Όλα αυτά είναι εύλογα και ορθές απαντήσεις στα καθημερινά σου ζητήματα, όμως το επόμενο ερώτημα είναι γιατί επιζητάς τώρα επανασύνδεση με έναν παντρεμένο;

Οι λόγοι της επανασύνδεσης

Ο πρώτος σίγουρα είναι η ανάγκη σου για ρεβανσισμό. Είναι ο κινητήριος εγωισμός σου που σε κάνει να θες ξανά αυτό τον άντρα, επειδή μπορεί να είχες μονάχα ένα κομμάτι του και όχι όλο του είναι.

Ακόμα και ο μεγαλύτερος έρωτας σου να ήταν, αυτό το ανεκπλήρωτο που σου άφησε πίσω είναι το κινητήριο καύσιμο για να προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή ξανά μαζί του και να επιδιώξεις επανασύνδεση, ακόμα και αν ξέρεις πως παραμένει παντρεμένος με κάποια άλλη.

Ο άλλος λόγος είναι γιατί πήρες την απόφαση να τον κερδίσεις εσύ και να αντικαταστήσεις τη γυναίκα του.

Θεωρείς πως αυτό που έχουν είναι μη λειτουργικό από τη στιγμή που υπάρχεις εσύ στη ζωή του, πως έκανε μία λάθος επιλογή και πως είναι η σειρά σου να τον κερδίσεις.

Φαντάζει ένα καλό σενάριο, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως αυτό δεν είναι παρά εγωισμός και πάλι.

Έτσι όλα τα κίνητρα σου έχουν να κάνουν με εσένα και όχι με αυτόν και τον τύπο δεσμού που είχατε. Αυτό που υπάρχει λοιπόν είναι ένας πληγωμένος γυναικείος εγωισμός που θα προβεί σε μία ανορθολογική κίνηση για να διεκδικήσει κάποιον που απλά ήρθε στη ζωή σου ως κάτι σοβαρό και εν τέλει δεν κράτησε την υπόσχεση του.

Όπως βλέπεις οι λόγοι είναι κυρίως η αδυναμία σου να αφήσεις κάτι και να προχωρήσεις, όμως αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να επιδιώξεις την επανασύνδεση;

Ζύγισμα

Ναι θα πρέπει να κάνεις ένα ζύγισμα των καταστάσεων και να δεις που θα βγει αυτή η σχέση και αν θα είσαι εσύ ικανοποιημένη.

Άσε το ηθικό της υπόθεσης έξω από αυτή την αναμέτρηση επιχειρημάτων και δες τα πρακτικά ζητήματα.

Αυτός ο άνθρωπος είναι στη ζωή σου με έναν περιορισμό, ενώ εσύ θες τον έρωτα και την ευτυχία ολόκληρα. Μπορεί να στα προσφέρει; Και αν ναι, γιατί δεν το έκανε και χωρίσατε;

Όπως βλέπεις η ζυγαριά γέρνει ήδη προς τη λάθος επιλογή. Το μόνο που μπορεί να είναι πιο βαρύ από τη λογική είναι το συναίσθημα.

Ψάξε βαθιά μέσα σου για έναν μήνα τουλάχιστον μετά τον χωρισμό σας και βρες όλα αυτά που νιώθεις πραγματικά. Καθημερινά τα συναισθήματα σου θα αλλάζουν και θα λένε κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγαν την πρώτη μέρα που τον γνώρισες και την τελευταία που τον είδες.

Μόλις νιώσεις σταθεροποίηση στην 3η – 4η βδομάδα μετά τον χωρισμό, έχει φτάσει η στιγμή να κάνεις την κίνηση σου.

Αν όλα είναι υπέρ του τότε θα πρέπει να προχωρήσεις στην διεκδίκηση του παντρεμένου σου, αν όμως όχι εγκαταλείπεις τις προσπάθειες για επανασύνδεση και κοιτάς τη δική σου ζωή.

Πως θα κάνεις την επανασύνδεση;

Εδώ δεν έχουμε τα κλασσικά παραδείγματα ενός ελεύθερου άντρα που βγαίνετε ξανά για ραντεβού μετά από ένα διάστημα επικοινωνίας.

Στη φάση αυτή θα πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτική. Ένας παντρεμένος που έχει μάθει να απατά, θα κάνει τα πάντα για λίγο παραπάνω σεξ. Δεν θα ντραπεί να σου πει ψέματα για να σε ρίξει ξανά στο κρεβάτι και στη συνέχεια να πάει πίσω στη γυναίκα του χωρίς να δώσει αναφορά σε καμία από τις δύο.

Εάν θες επανασύνδεση μαζί του, πριν το κάνετε θα πρέπει να θέσεις κανόνες και φυσικά να τον δοκιμάσεις σε αυτούς.

Ο πρώτος κανόνας είναι να του ζητήσεις πάσα ειλικρίνεια απέναντι σου. Ρώτησε τον ανοιχτά τι θέλει από εσένα και πως σε βλέπει. Είσαι το σεξ του ή η δεύτερη ευκαιρία του να βρει την πραγματική ευτυχία;

Αν κομπιάσει και δεν απαντήσει να ξέρεις πως σε έχει μόνο για το σεξ. Η επανασύνδεση με έναν τέτοιο άνθρωπο θα είναι αιτία δεύτερου πληγώματος και οφείλω να στο πω ανοιχτά.

Εάν μιλήσει για αλλαγές και διάφορα τέτοια, θα πρέπει να τις αποδείξει. Μην κάνετε σεξ για ένα διάστημα, εστιάστε στην επικοινωνία και φρόντισε να τον κάνεις να προσπαθεί να σου αποδείξει πως έχει αλλάξει.

Μην ξεχνάς πως σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρχει και ένα τρίτο θηλυκό στη ζωή του.

Η επανασύνδεση με έναν παντρεμένο πρέπει να εστιάζει στην εγκαθίδρυση μίας αποκλειστικότητας. Είναι ο τρόπος σου να τον σύρεις με το έτσι θέλω από την γυναίκα του σε σένα, καθώς αυτό θες, μία κανονική σχέση μαζί του και όχι να είσαι ο μπαλαντέρ.

Θα πρέπει να είσαι σκληρή και αμείλικτη και στην πρώτη λάθος κίνηση του να μην υπάρχει συγχώρεση. Αυτά όλα θα τα εκτιμήσεις, όταν αποδειχτεί αν πραγματικά σε αγαπάει και αν θέλει να κάνει θυσίες.