Skip to main content

Το φλερτ με αγγίγματα είναι το επόμενο level ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα που γνωρίζονται και υπάρχει μία δυναμική. Πως πρέπει να αντιδράσεις;

Η δυναμική ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα ξεχωρίζει με τα επίπεδα στο ίδιο το φλερτ και πως αυτά κλιμακώνονται. 

Θα δεις πως ο χρόνος δεν είναι πάντα μέτρο σύγκρισης για το πόσο έχει προχωρήσει το φλερτ σας. 

Αντιθέτως τα αγγίγματα, δηλαδή η οικειότητα που νιώθετε με τα σώματα σας είναι αυτό που δείχνει το πόσο κοντά έχετε έρθει.

Έφτασε η στιγμή για να δεις το φλερτ που γίνεται ανάμεσα σας πως έχει άμεση σχέση με την διαπροσωπική ψυχολογία και τις αποστάσεις.

Φλερτ και χώρος

Η διαπροσωπική ψυχολογία πρόκειται για έναν υποκλάδο που έχει μελετήσει το πως οι αποστάσεις σχετίζονται με τους ρόλους που έχουν οι άνθρωποι στη ζωή μας. 

Μέσα από διάφορες μελέτες έχουν προκύψει 4 διαφορετικοί χώροι τους οποίους θα τους δεις σε συνάρτηση με τα αγγίγματα από έναν άντρα, τη γλώσσα του σώματος, τα υπονοούμενα και πολλά άλλα.

Ξεκινώ από αυτόν του πιο μακρινού που είναι η “δημόσια απόσταση” η οποία ορίζεται σε πάνω από 3 μέτρα. Είναι ο χώρος που έχει ένας εντελώς άγνωστος και εδώ το φλερτ γίνεται μονάχα με εκφράσεις του προσώπου και τα βλέμματα.

Η “κοινωνική απόσταση” βρίσκεται ανάμεσα στα 120 – 300 εκατοστά και εδώ ουσιαστικά γνωρίζεις κάποιον άντρα, μιλάτε ακόμα και με υπονοούμενα μερικές φορές, όμως δεν έχει φτάσει ποτέ η μετάβασή στο πιο οικείο σου στάδιο. 

Το τρίτο στάδιο είναι η “προσωπική απόσταση” στα  45 έως 120 εκατοστά. Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς μπορεί να υπάρχουν υπονοούμενα και κάποια προσπάθεια για αγγίγματα, καθώς το ενδιαφέρον είναι πολύ έντονο, όμως δεν σημαίνει πως ήδη νιώθεις έτοιμη.

Η “απόσταση οικειότητας” είναι από τα 45 εκατοστά μέχρι να σε αγγίξει κάποιος. Όσα φλερτ έχουν προχωρήσει εδώ, περιλαμβάνουν τακτικά και πολλά αγγίγματα και έντονα υπονοούμενα. Εδώ η γλώσσα του σώματος είναι πολύ έντονη και το ενδιαφέρον δεν κρύβεται. Σε αυτή τη φάση το φλερτ μεταξύ σας έχει φτάσει στο ζενίθ του. 

Όμως μέχρι να γίνει πρέπει να υπάρξουν κάποια βήματα. Έτσι είναι ίσως κατάλληλο να δούμε πως η προσωπική απόσταση γίνεται απόσταση οικειότητας ή το ποια σήματα πρέπει να του δώσεις για να γίνει.

Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις

Σίγουρα αυτό θεωρείς πως πρέπει να το κάνει ο άντρας, όμως πότε του δίνεις το κατάλληλο πάτημα; Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσουν τα παρακάτω tips.

Άνοιξε του χώρο

Η σχέση σας μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλή. Μιλάτε αρκετά, είστε κάτι πολύ παραπάνω από φίλους με τα διάφορα υπονοούμενα να έρχονται συχνά στο τραπέζι καθώς κάνετε φλερτ, όμως πρέπει να του δώσεις μία καλή πάσα. Ξεκίνα λοιπόν εσύ είτε κάποιο “χοντρόπείραγμα ή πες του πως είσαι κουρασμένη και θες ένα μασάζ. Σίγουρα δεν θα στο προτείνει στον χώρο εργασίας, όμως 

Άγγιξε τον εσύ

Μην περιμένεις να κάνει μόνο ο άλλος την πρώτη κίνηση. Κάνε λοιπόν εσύ τα πρώτα αγγίγματα κατά τη διάρκεια του φλερτ σας. Μην το φοβηθείς, είναι ο τρόπος σου για να δείξεις πως ως γυναίκα νιώθεις οκ με τον συγκεκριμένο άντρα και μπορεί να… προχωρήσει σε πιο σωματική επικοινωνία μεταξύ σας.

Δείξε το σώμα σου

Όταν είστε κοντά φρόντισε να φοράς ρούχα που αναδεικνύουν το σώμα σου και όχι να το κρύβουν. Η άμυνα ποτέ δεν βοήθησε κανένα φλερτ να εξελιχθεί. Το γέλιο είναι καλό, όμως το ενδιαφέρον αυξάνεται μέσα από την επίθεση. Φόρα αυτό το ανοιχτό μπλουζάκι στο γραφείο ή το χαριτωμένο φόρεμα που αγόρασες. Γίνει δελεαστική για να σε αγγίξει.

Δείξε το στην επικοινωνία σας

Ένας φανταστικός τρόπος για να ξεκινήσουν τα πρώτα αγγίγματα στο φλερτ σας, είναι να του εξιστορήσεις μία σκηνή από κάποια ταινία που είδες πρόσφατα και σου προκάλεσε ενδιαφέρον. Προσπάθησε να του την αναπαραστήσεις με αγγίγματα και πολύ γέλιο. Θα δεις πως θα υπάρχει μία αμήχανη στιγμιαία παύση που θα σε κοιτάζει με πολλά υποσχόμενο βλέμμα. Μόλις εκμηδένισες την απόσταση!

Μετά τα αγγίγματα;

Έ δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι έρχονται οι αγκαλιές και τα φιλιά. Τα αγγίγματα είναι ένα στάδιο στο φλερτ ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα που μπορεί να κρατήσει αρκετό καιρό, όμως όχι τόσο όσο νομίζεις. 

Εάν βρίσκεστε στο γραφείο σίγουρα το φλερτ εκφράζεται μέσα από το γέλιο, τα μικρά αγγίγματα και τα υπονοούμενα, όμως όταν βρεθείτε σε χώρο που είστε μόνοι σας, αυτά αλλάζουν.

Φρόντισε μόλις υπάρξει η πρώτη σωματική επαφή με αγγίγματα να δείξεις πως θέλετε να βγείτε. Κάτι το οποίο εξελίσσεται όμορφα δεν πρέπει να υποκύπτει σε αναμονή που προέρχεται από τα κοινωνικά στερεότυπα. 

Αυτό που θα πρέπει να έχεις ως βασικό σου στόχο είναι να κερδίσεις άμεσα τον χρόνο για να τα πείτε μεταξύ σας. 

Υπάρχει όμως και κάτι που πρέπει να προσέξεις σε αυτό το διάστημα. Όλα είναι ακόμα φλερτ και τίποτα δεν έχει σταθεροποιηθεί. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι ταχύτατη και να κάνεις κινήσεις που δεν χάσει το ενδιαφέρον του.

Καλά τα γέλια, τα χαμόγελα, τα υπονοούμενα, τα αγγίγματα, όμως μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο στη ζωή του. Όσο δεν περνάς από το φλερτ στο ουσιαστικό ερωτικό, όλα είναι στον αέρα.

Είναι πολύ σημαντικό, γιατί πολλές γυναίκες χάνουν τον αγώνα λίγο πριν το τέρμα και μαζί και τον σύντροφο ο οποίος δεν έχει και πολύ υπομονή.

Μετά τα αγγίγματα, άσε τη γλώσσα του σώματος να εκδηλωθεί και να βρείτε αυτό που πρέπει. Προχωρήστε την δυναμική σας άφοβα και το φλερτ ενός άντρα και μίας γυναίκας σύντομα θα είναι κάτι πολύ παραπάνω.

Όλα οδηγούν στη σχέση που ήθελες μαζί του τόσο καιρό!