Skip to main content

Έκανες το μεγάλο βήμα και άλλαξες την κατάσταση στο Facebook σε single ή άνοιξες Tinder, όμως δεν σου στέλνουν ποτέ μήνυμα αυτοί που θες. Τι φταίει άραγε;

Το Facebook και το Tinder είναι δύο διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα, όμως οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο, να αναζητούν τον ιδανικό σύντροφο, όσο ευκαιριακά και αν πιστεύουν πως το κάνουν.

Θα έχεις παρατηρήσει πως όσοι σου στέλνουν, τις περισσότερες φορές δεν είναι «ο τύπος σου», δεν έχετε κοινά γούστα, δεν σου αρέσουν, είναι αγενείς, θέλουν μόνο σεξ ή απλά είναι αδιάφοροι. Ίσως έχεις κάνει κάτι άθελα σου που να προσεγγίζει αυτά τα άτομα. Αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει να το αλλάξεις και να βρεις ψηφιακά αυτόν τον ένα που πάντα ήθελες.

Πάμε να δούμε τι φταίει και πως θα το αλλάξεις.

Λάθος φωτογραφία

Το πρώτο πράγμα για να κρίνουμε κάποιον είναι η εικόνα του. Οι φωτογραφίες σου λένε πολλά περισσότερα για σένα απ’ όσα νομίζεις. Για παράδειγμα αν έχεις μία φωτογραφία με το brazilian μαγιό σου, τότε τα αρσενικά λανθασμένα θεωρούν πως αναζητάς μόνο σεξ. Είναι ένα slut shaming  παράδειγμα, όμως δυστυχώς η κοινωνία έτσι λειτουργεί ακόμα. Επίλεξε λοιπόν τις σωστές φωτογραφίες σου για να κάνεις καλή εντύπωση και άσε τις πιο «καυτές» γι’ αυτούς που τις αξίζουν. Διάλεξε φωτογραφίες που φαίνεται το σώμα σου ντυμένο, όμως κυρίως να εστιάζουν στο πρόσωπο σου, ώστε να αντανακλάς εμπιστοσύνη.

Βιογραφικό

«Καλησπέρα με λένε Ελένη και μου αρέσει ο καλός ζεστός καφές, ο χορός, οι ξένες ταινίες και η pop μουσική». Αυτό είναι ένα παράδειγμα για να μάθει κάποιος πως έχεις κάποια συγκεκριμένα χόμπι και πως θα πρέπει να σε προσεγγίσει. Επιπλέον, είναι ένα φίλτρο για να κρατήσει μακριά κάποιον που δεν μοιράζεται το πάθος σου για τον χορό. Πάντα θα πρέπει να κάνεις μία μικρή περιγραφή του εαυτού σου, για να ξέρει ο άλλος σε ποια πρόκειται να μιλήσει και εσύ να γλιτώνεις χρόνο μιλώντας με άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τα γούστα σου.

Μη φοβάσαι να εκφραστείς

Ένα πράγμα που κάνουν πολλές γυναίκες, είναι να θεωρούν πως είναι ντροπή να δείξουν πως τους αρέσει ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης ή πως πάνε σε κάποια μαγαζιά. Θέλουν να χτίσουν μία «σοβαρή» εικόνα που δεν είναι πραγματική. Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι άνετος, πρόσχαρος και να μην νιώθει ενοχές. Για σκέψου να βγεις με κάποιον και να έχεις πει πως σου αρέσουν οι γαλλικές ταινίες τέχνης, αλλά να μην γνωρίζεις τίποτα από Godard. Θα γελοιοποιηθείς και αυτός θα ξενερώσει αν είναι σινεφίλ. Να είσαι ο εαυτός σου και θα σε αγαπήσουν γι’ αυτό!

Πρόσεχε τι δημοσιεύεις

Ίσως θα πρέπει να σταματήσεις να δημοσιεύεις στο Facebook συνεχώς τις ειδήσεις για τον «άρρωστο Γιωργάκη» ή τα τραυματισμένα σκυλάκια. Το αρνητικό περιεχόμενο θα κάνει κάποιον να σκεφτεί πως είσαι ένα μονοδιάστατο άτομο με πολλούς προβληματισμούς και δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Δοκίμασε να ανεβάσεις ένα αγαπημένο κομμάτι ή μία πολύ ωραία φωτογραφία από το φαγητό που έφτιαξες. Θα δεις πως θα κινήσεις το ενδιαφέρον των ατόμων γιατί είσαι δημιουργική και ευδιάθετη. Όμως να θυμάσαι οι φωτογραφίες σου που χαμογελάς, είναι το ισχυρότερο όπλο για να σου στείλει αυτός που θες.

Δεν έχεις αρκετές φωτογραφίες σου

Ίσως αυτός που σε ενδιαφέρει να πιστεύει πως δεν είσαι πραγματικός λογαριασμός. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο Facebook και το Tinder και αυτοί είναι να μην έχεις μόνο τοπία στον λογαριασμό σου, να γράφεις μερικά πράγματα για σένα, να ανεβάζεις που και που υλικό και να αλληλοεπιδράς με κάνα like. Το να ξέρει κάποιος πως είσαι πραγματικός άνθρωπος θα του είναι πολύ πιο εύκολο να σου στείλει για να σε γνωρίσει, από να πιστεύει πως είσαι κάποιο ψεύτικο προφίλ.