Skip to main content

Η αλήθεια είναι πως για πολλές γυναίκες το dating με έναν χωρισμένο μπαμπά ακούγεται κάπως δύσκολο.

Για κάποιες από αυτές τόσο δύσκολο που τοποθετούν εξ αρχής την πινακίδα «ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝΔΥΝΟΣ».

Υπάρχει όμως αλήθεια λόγος να είμαστε τόσο αυστηρές; Η ύπαρξη παιδιών και το φάντασμα της κακιάς μητριάς των παραμυθιών, θα έπρεπε να μας επηρεάζουν τόσο;

Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι συναισθηματικά μη διαθέσιμοι, αναποφάσιστοι, ανέτοιμοι να δεσμευτούν, άνθρωποι που έχουν διάθεση μόνο να περάσουν καλά και να εξαφανιστούν μόλις γυρίσεις το βλέμμα σου από την άλλη, άνθρωποι που φοβούνται να ερωτευτούν. Και υπάρχουν και εκείνοι, που είναι απλά ελεύθεροι μπαμπάδες. Ας αναλογιστούμε για μία στιγμή αν θα προτιμούσαμε έναν single μπαμπά ή κάποιον που απλά τρέμει στην ιδέα της δέσμευσης, και ας δούμε 12 λόγους που τους βάζουν δυναμικά στον κόσμο του dating.

#1 Συνήθως αναγνωρίζουν και σέβονται τις ανάγκες των άλλων.

Ένας άντρας που ασχολείται με μικρά παιδιά, σίγουρα έχει μάθει να ακούει και να αναλογίζεται τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. Φυσικά δεν έχει ξεχάσει τις δικές του (δεν του κάναμε και λοβοτομή), αλλά η ενσυναίσθησή του μάλλον λειτουργεί κάπως καλύτερα.

#2 Είναι υπεύθυνοι και αφοσιωμένοι.

Συνήθως είναι πιο δοτικοί και αφοσιωμένοι σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους άντρες. Παρόλο που τα παιδιά τους θα είναι για πάντα η πρώτη τους προτεραιότητα, θα βρουν τον τρόπο να κάνουν και την εκλεκτή της καρδιάς τους top προτεραιότητα στη ζωή τους.

#3 Αξιοποιούν το χρόνο τους σωστά.

Ξέρουν ότι η ζωή είναι πολύτιμη για να την ξοδέψουν με αδιάφορους ανθρώπους που δεν προσθέτουν αξία στη ζωή τους ή με το να παίζουν βιντεοπαιχνίδια όλη μέρα. Συνήθως είναι πολύ οργανωμένοι όσον αφορά τις δουλειές τους, πληρώνουν τους λογαριασμούς τους έγκαιρα και τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους.

#4 Είναι ο τέλειος συνδυασμός παιδιού και άντρα.

Μπορούν να μεταμορφωθούν από τα πλέον παιχνιδιάρικα αγόρια στους πιο σοβαρούς άντρες, ανάλογα τη στιγμή και τις συνθήκες. Και ποιος δεν αγαπάει αυτόν τον συνδυασμό;

#5 Είναι περισσότερο δημιουργικοί.

Η ενασχόληση με τα παιδιά και ειδικά χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία της μαμάς, μάλλον τους έχει κάνει να εξερευνήσουν σε βάθος τη δημιουργική τους πλευρά και να αναπτύξουν ενδεχόμενες κρυφές ικανότητες. Φτιάχνουν καινούριους κόσμους για τα παιδιά τους. Σκεφτείτε τι θα μπορούν να κάνουν για εσάς.

#6 Ξέρουν να μαγειρεύουν.

Είναι αρκετές οι πιθανότητες ένας ελεύθερος μπαμπάς να ξέρει και να μαγειρεύει, εκτός όλων των άλλων ικανοτήτων που σίγουρα έχει αναπτύξει λόγω της γονικής του ιδιότητας. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προσωπικά πάντα έβρισκα ιδιαίτερα ελκυστική τη μαγειρική ικανότητα σε έναν άντρα!

#7 Είναι υπομονετικοί.

Είναι μπαμπάδες. Αυτό τα λέει όλα.

#8 Προφανώς είναι καλοί με τα παιδιά.

Αρκετές φορές οι γυναίκες αναρωτιόμαστε για το πως θα είναι ο σύντροφός μας σε ένα περιβάλλον με παιδιά. Στην περίπτωση ενός μπαμπά το μυστήριο εξιχνιάζεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

#9 Είναι συναισθηματικά ώριμοι.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους αυτού του κόσμου, συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες στο να έχουν ωριμάσει συναισθηματικά. Είτε είναι χωρισμένοι είτε δεν έχουν παντρευτεί ποτέ, ο ερχομός των παιδιών στη ζωή τους μάλλον θα τους έχει ωριμάσει.

#10 Υπάρχει λιγότερο δράμα.

Ακριβώς επειδή είναι συναισθηματικά πιο ώριμοι, είναι μάλλον και πιο σίγουροι για αυτά που θέλουν στη ζωή τους.

#11 Έχουν μάθει να προσαρμόζονται.

Όταν έχεις παιδιά η καθημερινότητα αποκτάει μία διαφορετική ρευστότητα. Για αυτό και έχουν μάθει να αλλάζουν τη ρουτίνα τους εφόσον χρειάζεται και να ξεφεύγουν από τα αυστηρά όρια του προγράμματός τους. Και κυρίως έχουν μάθει να είναι εντάξει με αυτό.

#12 Μπορεί να «ερωτευτείς» και τα παιδιά τους.

Προφανώς και το ιδανικό σενάριο είναι να τα αγαπήσεις, να σε αγαπήσουν και να είστε όλοι μαζί μία ευτυχισμένη και αγαπημένη οικογένεια. Κι αν νομίζεις ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες, θα σε απογοητεύσω γιατί δε συμβαίνουν μόνο εκεί. Πίστεψέ με.