Skip to main content

Πριν λίγο καιρό το μόνο που είχαμε ήταν τηλεφωνική επικοινωνία και επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο. Τρομακτικό, ε?

Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι στη σημερινή εποχή με τα μηνύματα, τα email, το Instagram και όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσετε με μια γυναίκα, οποιαδήποτε ώρα.

Αλλά η μεγάλη δύναμη, συνεπάγεται και μεγάλη ευθύνη. Τα εργαλεία αυτά μπορεί να αποδειχτούν πολύ καταστροφικά στα χέρια ενός ανίδεου. Η χρήση τους δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια με αποτέλεσμα μερικοί άντρες τα βλέπουν σαν αφορμή να αφήσουν ελεύθερα τα χειρότερά τους ένστικτα και να υιοθετήσουν απαράδεκτες συμπεριφορές.

Έτσι, σας παραθέτω 8 απλούς κανόνες για να ενισχύσετε τη γοητεία σας και να σώσετε τον εαυτό σας από συνηθισμένες τεχνολογικές καταστροφές.

Κανόνας #1: Να είστε απλοί

Ο Shakespeare είχε πει ότι «η συνοπτικότητα είναι η ψυχή του πνεύματος» (Brevity is the soul of wit). Θα ήταν ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ συγγραφέας μηνυμάτων.

Το χιούμορ δείχνει ευφυΐα και δημιουργικότητα. Συνδυάστε με λίγη έπαρση και αμέσως δείχνετε αυτοπεποίθηση που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Μια αυτοπεποίθηση που θα πρόσεχε μια γυναίκα και θα της τραβούσε την προσοχή μέσα στο σωρό μηνυμάτων που δέχεται καθημερινά.

Χρησιμοποιήστε την αποστολή μηνυμάτων για να στείλετε μια μικρή δόση αλαζονικού χιούμορ και να εξάψετε το ενδιαφέρον μιας γυναίκας. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι η αποστολή μηνυμάτων έχει μεγάλο ρίσκο αν θέλετε να μοιραστείτε τα βαθύτερα αισθήματά σας ή να ακουστείτε σημαντικοί. Από τη φύση του είναι ένα απλό εργαλείο, οπότε χρησιμοποιείστε το απλά.

Κανόνας #2: Να είστε σύντομοι

Θέλετε να κάνετε μια γυναίκα να τρέμει στην ιδέα της επικοινωνίας σας? Πολύ εύκολο. Στείλτε της σεντόνια μηνυμάτων.

Ένα μεγάλο μήνυμα δείχνει απόγνωση, απελπισία, χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Επιπλέον αναγκάζει την αναγνώστρια να απαντήσει με την ίδια έκταση. Εκτός κι αν την αρέσετε πολύ δεν πρόκειται καν να σπαταλήσει το χρόνο της και να ασχοληθεί με την ανούσια απαίτηση σας για προσοχή.

Κανόνας #3: Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ερωτική χημεία

Τα μηνύματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τραβήξετε την προσοχή μιας γυναίκας. Μπορείτε να στείλετε απλά μηνύματα όπως «Απόψε θα βγω για μπύρα, θέλεις να έρθεις?». Η αυτοπεποίθηση που εμπνέετε είναι πολύ ελκυστική για μια γυναίκα και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ακόμα καλύτερα η αποφασιστικότητά σας και η συνοπτικότητά σας δείχνει ότι δεν έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με παιχνίδια και δίνετε την εντύπωση πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

Κανόνας #4: Μην την κάνετε να περιμένει

Πάντοτε ακούτε πως θα πρέπει να περιμένετε λίγες μέρες πριν επικοινωνήσετε με μια γυναίκα που μόλις γνωρίσατε. Από τη μια δείχνει ότι είστε απασχολημένοι και έχετε φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά από την άλλη δε θέλετε να την κάνετε να σας περιμένει.

Στέλνοντας ένα απλό μήνυμα ξαναζωντανεύετε τη σπίθα και την ενέργεια της επικοινωνίας. Αν περιμένετε πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί. Αυτό μπορεί να αντιτίθεται στο γενικό κανόνα, αλλά πρέπει να κατανοήσετε ότι τα απλά μηνύματα είναι διαφορετικά λόγω της φύσης τους και της αμεσότητάς τους.

Προσοχή όμως, δεν θα πρέπει να δείξετε διαθέσιμοι εδώ και τώρα ή ακόμα χειρότερα απελπισμένοι, αλλιώς το χάσατε το παιχνίδι.

Κανόνας #5: Αποφύγετε τα emojis

Μη χρησιμοποιείτε γλυκανάλατα emojis όταν στέλνετε μηνύματα σε μια γυναίκα που μόλις γνωρίσατε ή αρχίσατε να βγαίνετε ραντεβού. Όσο περνάει ο καιρός και γνωρίζεστε καλύτερα με μια κοπέλα, η επικοινωνία μέσω μηνυμάτων θα είναι πιο χαλαρή, οπότε μπορείτε να εισάγετε πλέον μερικά emoji. Προσοχή όμως μη το παρακάνετε, γιατί θα γίνετε γελοίοι.

Κανόνας #6: Μη χρησιμοποιείτε τα μηνύματα σαν δίχτυ ασφαλείας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνετε μια γυναίκα να περιμένει την επόμενή σας κίνηση από το να στείλετε ένα απλό μήνυμα για να δείτε τι κάνει και να σιγουρέψετε ότι ενδιαφέρεται ακόμα.

Παρόλ’ αυτά αν το κάνετε μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθείτε, τότε είστε καταδικασμένοι να τα θαλασσώσετε, όσο καλά και να ακολουθείτε τους παραπάνω κανόνες.

Γι’ αυτό το λόγο περιοριστείτε στα 5 μηνύματα τη μέρα. Μπορείτε να τα στείλετε όλα μαζί, ή διάσπαρτα κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλά μην αφεθείτε και ξεπεράσετε το όριο.

Κανόνας #7: Μη χρησιμοποιείτε τα μηνύματα για να κανονίσετε το επόμενο ραντεβού.

Από τη στιγμή που έχετε βγει ήδη ένα ραντεβού με μια κοπέλα, μη διανοηθείτε να της ζητήσετε το επόμενο μέσω μηνυμάτων. Δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και αποφυγή συνομιλίας πρόσωπο με πρόσωπο, ενώ είναι πολύ πιθανό η κοπέλα να σκεφτεί οτι είστε απελπισμένοι.

Κανόνας #8: Έχετε αμφιβολίες? Μη στείλετε κανένα μήνυμα

Δώστε μεγάλη προσοχή, γιατί αυτός ο κανόνας είναι ίσως ο σημαντικότερος και θα καθορίσει το αν θα έχετε επιτυχίες με τις γυναίκες.

Ο κανόνας αυτός δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερος. Αν δε νιώθετε σίγουροι στο να προσεγγίσετε μια γυναίκα από κοντά, μη μπείτε στον κόπο να χρησιμοποιήσετε τα μηνύματα σαν εναλλακτική. Η κωλυσιεργία σας σημαίνει πως έχετε εσωτερικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, τα οποία θα εμφανιστούν αναμφίβολα στο δρόμο σας είτε κάνετε προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο, είτε με μηνύματα.

Αν δε νιώθετε σίγουροι για αυτό που πάτε να κάνετε, ακόμα και ένα τέλειο μήνυμα δεν θα βοηθούσε την κατάσταση.