Skip to main content

Οι άντρες μεγαλώνουν μέχρι τα 15 μετά απλά ψηλώνουν.

Το έλεγε αυτό μια φίλη της μαμάς μου. Η οποία κάθε Σαββατοκύριακο έπαιρνε τα βουνά με το σύζυγό της και τα καλοκαίρια έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ. Η μαμά μου έλεγε πως η Λίλιαν δε θα μεγαλώσει ποτέ. Και πραγματικά μέχρι σήμερα ρυτίδες στο πρόσωπό της δεν είδα να ξεπετάγονται. Όταν τη ρώτησα πως τα καταφέρνει μου είπε για όλα φταίει ο Θανασάκης. Ο άντρας της που είναι η χαρά της ζωής. Ένας έφηβος που από τότε που παντρεύτηκαν είναι σα να ζούνε σε μια μόνιμη περιπέτεια.

Εμένα η λέξη περιπέτεια μου βγάζει λίγο άγχος. Νιώθω πως ο άλλος δεν θα  παίρνει τίποτα στα σοβαρά. Πως μπορεί ξαφνικά να πάει για ράφτιγκ και να μη γυρίσει ποτέ. Πως εσύ θα τον αγαπάς, θα την πατήσεις μαζί του και εκείνος μπορεί να σε αφήσει για μια κουβανέζα χορεύτρια με ωραίους γλουτούς.

Με προσγείωσε η κολλητή μου όσο μετέδιδα αυτές τις σκέψεις φωναχτά. –Είδαμε και τους πολύ σοβαρούς. Μου είπε. Εκείνους με τα μεγάλα λόγια, τη στάνταρτ άποψη και το κολλημένο κορμί στον καναπέ. Χορτάσαμε τούτη τη σοβαρότητα για την ακρίβεια τη σοβαροφάνεια. Εσύ νομίζεις πως σου έκατσε ο πρώτος λαχνός και στην ουσία παίρνεις έναν λήγοντα με ημερομηνία λήξης και πλήξης.

Είναι ωραίο να ερωτεύεσαι έναν έφηβο στην καρδιά. Είναι ευτυχία, στ’ αλήθεια.

Γιατί.

Ο έφηβος έχει μάθει να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή

Και μαζί του θα αναγκαστείς να μάθεις το ίδιο κι εσύ. Θα αφήνεις το άγχος της δουλειάς στη δουλειά. Θα γελάς δυνατά και θα χαίρεσαι με τα πιο απλά πράγματα.

Θα θυμηθείς πως είναι να …ρισκάρεις για κάτι που θέλεις πολύ

Αυτό είναι διπλής παρακαλώ. Γιατί και η ίδια η σχέση είναι ρίσκο από μόνη της. Ειδικά αν είσαι από αυτές που συνηθίζουν να μπλέκουν με τύπους των τύπων! Αλλά θα μάθεις να ρισκάρεις ξανά. Από το να πεις την ιδέα που έχεις για το πρότζεκτ του μήνα κι ας μην έχεις πολλές πιθανότητες μαζί σου. Μέχρι να πας για πεζοπορία στο βουνό και να αντέξεις 6 ώρες χωρίς τσιγάρο και καφέ.

Θα αγαπηθείς και θα αγαπήσεις πιο αυθόρμητα

Ο έφηβος είναι ο πλέον καταλληλότερος να σου θυμίσει και να σε μυήσει στον αυθορμητισμό της αγάπης. Από το να σε ξυπνάει κάποιος με μουσική και λουλούδι στο μαξιλάρι μέχρι να σου έρχεται με βαλίτσα και εισιτήρια για Περού ως δώρο γενεθλίων. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι πιο ανανεωτικό από την αυθόρμητη αγάπη. Αυτή την αγάπη που δεν μπορείς να την ελέγξεις ή να την κατευθύνεις παρά μόνο να την απολαύσεις.

Θα σε γεμίσει θετική ενέργεια

Και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Ακόμα και όταν τίποτα δε θα πηγαίνει καλά. Ακόμα κι όταν δεν θα βρίσκεις λύση σε κανένα πρόβλημα, εκείνος θα έχει τον τρόπο να σε κάνει να δεις τα πράγματα θετικά. Να σε καθοδηγήσει να δεις  μέσα από ένα άλλο πρίσμα που μόνο ελπίδα και αισιοδοξία μπορεί να γεμίσει.

Η ρουτίνα δε θα σας αγγίξει ποτέ

Η φλόγα, η χρυσόσκονη, το sparkle ανάμεσά σας δε θα σβήσει εύκολα. Η ρουτίνα πλάι σ ένα τέτοιο τύπο δεν τολμάει ούτε στο χιλιόμετρο να πλησιάσει. Κάθε μέρα θα είναι διαφορετική γιατί αυτή η σχέση θα σας κρατάει και τους δύο σε εγρήγορση.

Έλκουμε αυτό που έχουμε ανάγκη λένε. Νομίζω πως είναι απόλυτα σωστό. Αν λοιπόν αυτό που λείπει απ’ τη ζωή σου είναι η  χαρά, η αισιοδοξία και το χαμόγελο, τότε αυτός είναι ο άνθρωπος που θα στα προσφέρει. Και θα είσαι χαζή αν τον αφήσεις να φύγει*

featured photo: @kirsty