Skip to main content

Το να ξεπεράσεις έναν άντρα δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά εάν σε πλήγωσε με τα λόγια του. Έφτασε η ώρα όμως να πας παρακάτω!

Το να ξεπεράσεις κάποιον δεν είναι κάτι που στο λένε και γίνεται έτσι απλά. Είναι μία δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία εάν δεν ξέρεις πως να την κάνεις, μέσα από την οποία βγαίνεις ένα εντελώς διαφορετικό άτομο.

Υπάρχει όμως και ο τρόπος να μαζέψεις τα κομμάτια σου ένα ένα και να ξεπεράσεις κάποιον γρήγορα και ανώδυνα.

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις: 

Μην μετράς τον χρόνο 

Εκτιμάται πως ένας χωρισμός χρειάζεται περίπου τον μισό χρόνο, τη σχέση ώστε να ξεπεραστεί. Εάν πεις πως «θα τον ξεπεράσω σε 5 μήνες», είναι ότι πιο ανακριβές υπάρχει. Μετά τον χωρισμό δεν θα κρατάς ημερολόγιο, ούτε θα μετράς μέρες και βδομάδες που έφυγε μακριά σου. Θα αφεθείς στην καθημερινότητα σου. Είναι ο μόνος τρόπος για να περάσει ο χρόνος ανώδυνα, χωρίς να νιώσεις το άγχος του.

Κάνε τον unfollow

Ξέρεις τι είναι το χειρότερο στον χωρισμό; Η συνεχόμενη έκθεση στο πρόσωπο που σε πλήγωσε. Το unfollow στα social media είναι ο τρόπος να μην βλέπεις τι κάνει στη ζωή του και τι ανεβάζει. Εάν πραγματικά έχεις σκοπό να τον ξεπεράσεις, θα πρέπει να σκεφτείς πως θα κρατήσεις την ρουτίνα του, μακριά από την δική σου. Τώρα αν δεν μπορείς να αντισταθείς και επισκέπτεσαι συνεχώς το προφίλ του για να τον ελέγχεις, ο μόνος δρόμος είναι το delete.

Άλλαξε στέκια

Φίλους δεν μπορείς να αλλάξεις, αλλά μπορείς να αλλάξεις μαγαζιά. Το μέρος που είχατε για στέκι, είναι συνδεδεμένο σε κάθε του επίπεδο με τον έρωτα σας. Δεν θα σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις, όταν πηγαίνεις σε ένα μαγαζί που περάσατε τις πιο ωραίες σας στιγμές. Θα πρέπει να ξεκινήσεις να πηγαίνεις σε άλλους χώρους και θα δεις πως θα γίνεσαι κάθε φορά και πιο δυνατή ψυχικά.

Κρύψε τα δώρα και τις φωτογραφίες του

Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στο σπίτι σου και να είναι ένα μαυσωλείο της σχέσης σας. Ξεκίνα τις αλλαγές! Αφαίρεσε από τον χώρο σου όλες τις φωτογραφίες που είναι μέσα και κρύψε τα δώρα του. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις, αλλά να τα βάλεις προσωρινά σε κάποιο σημείο στο οποίο δεν έχεις οπτική επαφή. Είναι πολύ σημαντικό στον προσωπικό σου χώρο να νιώθεις άνετα και ελεύθερη.

Μην μιλήσετε

Μερικοί άντρες είναι τοξικοί μετά τον χωρισμό. Τι σημαίνει αυτό; Ενδέχεται μία βραδιά που έχει βγει και νιώθει ευάλωτος να σε καλέσει για να σε δει ξανά ή έστω να σε ακούσει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε εσένα να πήρες κατάκαρδα τον χωρισμό σας. Σε αυτή την περίπτωση θα σου πω τι πρέπει να κάνεις. Να μην επικοινωνήσεις. Δεν χρειάζεται να ανταλλαχτεί ούτε κουβέντα, γιατί θα νιώσεις χειρότερα.

Στείλε κάποιον άλλον

Σε περίπτωση που έχεις πράγματα στο σπίτι του ή αυτός θέλει τα δικά του από το δικό σου, τότε θα πρέπει να βάλεις κάποιον άλλον να κάνει αυτή τη δουλειά. Θα του πεις ακριβώς τι πρέπει να πάρει ή να δώσει και δεν θα χρειαστεί να έρθεις σε επαφή μαζί του. Είναι σημαντικό να αποφύγεις την κάθε επαφή, γιατί αν τον δεις ανανεωμένο θα σε κάνει να χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο για να τον ξεπεράσεις.

Μην σκέφτεσαι τι κάνει 

Ξέρεις τι είναι χειρότερο από τον χωρισμό; Τα σενάρια που κάνεις για το πως είναι η ζωή του. Κόψε το κακό συνήθειο να σκέφτεσαι τι κάνει, από τη στιγμή που πλέον δεν σε απασχολεί. Εστίασε στον δικό σου κόσμου και βρες τρόπους να τον κάνεις πιο ενδιαφέρον. Είναι η ευκαιρία σου να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου δημιουργικά και να θέσεις νέα πλάνα και στόχους στην καθημερινότητα σου. 

Γέμισε τον χρόνο σου

Και μιλώντας για νέα καθημερινότητα, θα δεις πως ένα κομμάτι της σχέσης που οδηγεί στην κατάθλιψη σχετίζεται με την απουσία της επικοινωνίας και των κοινών εμπειριών. Αυτό είναι που σε κάνει να νιώθεις κενή στην πραγματικότητα και όχι η απουσία του συντρόφου σου. Κάθε σύντροφος μας, λειτουργεί και ως φίλος. Για να γεμίσεις αυτό το κενό θα σου προτείνω να βρεις νέα χόμπι. Δεν θα έρθεις μόνο σε επαφή με νέα άτομα, αλλά μπορεί να βρεις και έναν νέο ερωτικό σύντροφο!

Μην πεις όχι στα φλερτ

Το να απαγορεύσεις στον εαυτό σου τον έρωτα είναι ένα δείγμα πως μέσα σου δεν έχεις χωρίσει ακόμα. Αν θες την γνώμη μου, ο έρωτας είναι το γιατρικό για κάθε χωρισμό. Θα δεις πως αν ερωτευτείς ξανά δεν θα θυμάσαι πιο ήταν ο πρώην σου. Φυσικά επειδή αυτό είναι δύσκολο και κρίνεται μόνο από την τύχη, εγώ θα σου πω να μην αρνείσαι τα φλερτ γύρω σου. Διασκέδασε, κάνε σεξ και θα δεις πως θα τον ξεπεράσεις πολύ πιο γρήγορα και ανώδυνα, από το να απομονωθείς και να κλαις.

Μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου

Δεν λειτουργούν όλες οι σχέσεις. Θυμήσου πως κάθε εμπειρία μας φέρνει πιο κοντά στο να μάθουμε και να καταλάβουμε τι θέλουμε πραγματικά. Δεν είναι λάθος που χωρίσατε, αλλά εμπειρία που θα σε φέρει πιο κοντά στον πραγματικό έρωτα. Αυτό μην το κρατήσεις μονάχα ως συμβουλή για να τον ξεπεράσεις, αλλά και ως οδηγό για το μέλλον σου. Η ζωή είναι περίπλοκη και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να καταλήξει. Σίγουρα όμως αυτός δεν ήταν ο κατάλληλος σύντροφος.

Νιώσε ξανά δυνατή

Το τελευταίο πράγμα για να τον ξεπεράσεις γρήγορα και ανώδυνα, είναι να νιώσεις ξανά δυνατή. Η αυτοπεποίθηση σου θα πρέπει να είναι στα ύψη και θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να την κερδίσεις ξανά με κάθε κόστος. Να θυμάσαι πως η καλή ψυχική υγεία είναι σημαντικότερη από κάθε σχέση! Μην κλάψεις ποτέ ξανά για τους άντρες, αλλά για την γυναίκα που άφησες να απογοητευτεί, λόγω μίας σχέσης.