Skip to main content

Μπορεί να αγχώνεσαι στην ιδέα του πρώτου μηνύματος αλλά υπάρχουν τρόποι να μάθεις να ανοίγεις μία συζήτηση με το crush σου με όμορφο τρόπο. Μπορεί να έχεις φανταστεί 100 φορές αυτή τη συζήτηση και πως θα πάει αλλά ακόμα να μην έχεις αποφασίσει το πως να ξεκινήσεις. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις ώστε να φλερτάρεις χωρίς να δείξεις απελπισία. Θες να δείξεις αυτοπεποίθηση αλλά χωρίς να φανείς ψώνιο και ευαισθησία αλλά όχι σε γλυκανάλατο σημείο.

Για αρχή σταμάτα να το πολύ σκέφτεσαι. Η υπερανάλυση δεν βοηθάει και άλλωστε δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις με σιγουριά τι θα απαντήσει στα μηνύματά σου. Έτσι ότι και να γυρνάει στο μυαλό σου είναι μόνο δικές σου υποθέσεις.

Ας λάβουμε λοιπόν μερικά πιο απτά πράγματα υπόψιν. Το ξέρεις αυτό το άτομο προσωπικά ή μόλις το γνώρισες; Το έχεις δει από κοντά ή όλη η διαδικασία θα είναι διαδικτυακή; Έχετε πολλά κοινά ή μάλλον όχι; Και το βασικότερο: φαίνεται να αρέσει ο τύπος σου στο άτομο αυτό; Αφού τα απαντήσεις αυτά προχωράμε.

Διάλεξε τον τρόπο

Θα μιλήσεις από κοντά ή θα είναι κάποιο διαδικτυακό μήνυμα; Αν έχεις μόνο τη μία από τις δύο επιλογές τότε είναι μονόδρομος. Αν πάλι έχεις και τις δύο τότε σκέψου με τι νιώθεις εσύ πιο άνετα. Ιδανικά θα ήταν καλό να ξέρεις και τι προτιμάει ο άνθρωπος που θες να πλησιάσεις. Κάποιοι νιώθουν πιο άνετα μέσα από την οθόνη και κάποιοι άλλοι προτιμούν το face to face. Η αλήθεια όμως είναι ότι το δεύτερο δημιουργεί άλλη σύνδεση μεταξύ σας διότι παίρνεις πολύ μεγαλύτερη ανατροφοδότηση από τον άλλον από ένα σκέτο γραπτό μήνυμα και μερικές φατσούλες.

Επέλεξε ένα κοινό θέμα

Δεν χρειάζεται να βρεις κάτι εντυπωσιακό να στείλεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με απλά μηνύματα αν αισθάνεσαι άβολα με το να στείλεις κάτι πιο φαντεζί. Ωστόσο φρόντισε να έχεις σκεφτεί ένα θέμα συζήτησης στο οποίο γνωρίζεις πως έχετε και οι δύο πράγματα να πείτε. Κάτι κοινό που σας αρέσει είναι μία καλή αρχή για να δεις αργότερα προς τα που θα πάει η συζήτηση.

Πάρε τον χρόνο σου αλλά όχι και πολύ

Είτε από κοντά είτε μέσω μηνυμάτων πάρε τον χρόνο σου με τις απαντήσεις σου. Άλλωστε σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση του να κάθεσαι να σκέφτεσαι μία συνομιλία που είχες προηγουμένως και να σου έρθει καλύτερη απάντηση από αυτή που πραγματικά έδωσες. Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου για να απαντήσεις αλλά όχι πολύ.

Άσε τη συζήτηση να πάρει τον δρόμο της

Υπάρχουν πράγματι κάποια άτομα που δεν το έχουν πολύ με το να συζητάνε -ειδικά σε πλαίσιο φλερτ-. Έτσι δίνουν πιο μονολεκτικές απαντήσεις και όχι ιδιαίτερα πατήματα για να βρεις και εσύ κάτι να πεις. Αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς άβολα και να προσπαθείς συνεχώς να βρεις καινούριο topic για συζήτηση. Αν δεν υπάρχει flow, απλά δεν υπάρχει. Μην προσπαθείς να πάρεις όλη την ευθύνη της συζήτησης επάνω σου γιατί είναι κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον δύο.

Αν πάλι δεν πέφτεις σε αυτή την κατηγορία, τότε μην ανησυχείς για το τι θα πείτε μετά. Σίγουρα η συζήτηση θα κυλάει όμορφα εφόσον θέλετε και οι δύο να την διατηρήσετε. Για αυτό, χαλάρωσε και απόλαυσέ τη.

Μην έχεις κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο

Επειδή μιλάτε δεν είναι απαραίτητο το να σου πει να βγείτε για παράδειγμα. Στόχος σου είναι να ανοίξεις μία όμορφη συζήτηση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των δύο για αρχή. Ξεκίνα λοιπόν με αυτό και μην απογοητευτείς αν τελειώσει με μία καληνύχτα γιατί ήδη κατάφερες να κάνεις την αρχή. Μη βιάζεσαι να τα κάνεις όλα με τη μία.

Άφησε τη συζήτηση να κλείσει όταν είναι η ώρα

Μπορεί να θέλεις να κάτσεις να μιλάς όλο το βράδυ αλλά το άτομο απέναντί σου να έχει άλλα σχέδια. Μην πιέσεις τις καταστάσεις και άφησε τη συζήτηση να κλείσει από μόνη της όταν είναι η ώρα. Άλλωστε, σκοπός ήταν να ξεκινήσεις την πρώτη επαφή. Αφού λοιπόν, έγινε μία καλή αρχή το πιθανότερο είναι να έχει και συνέχεια.

featured photo: https://elements.envato.com/  nd3000