Skip to main content

Αν βάλεις δύο άτομα να κοιτάξουν μια εικόνα θα πάρεις δύο διαφορετικές περιγραφές οι οποίες αναλογούν στην οπτική γωνία του καθενός. Στην πραγματικότητα είναι εκπληκτικό το πόσο αφήνουμε τις συνθήκες και τη διάθεσή μας να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο.
Κάτι αντίστοιχο μου συνέβη τις προάλλες όταν μιλούσα με μια καλή μου φίλη.

Η φίλη μου μετακόμισε μαζί με το σύντροφό της πριν εννέα μήνες. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον να ακούσω τις εμπειρίες του νέου τρόπου ζωής της. Συγκεκριμένα, ανέφερε επανειλημμένως ότι θέλει να διορθώσει τα προβλήματα της σχέσης της και συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαν.

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν το γάμο και τον τέλειο άντρα σαν ένα χρυσό τρόπαιο, που όταν το αποκτήσουν θα λύσουν όλα τους τα προβλήματα και θα ζήσουν ζωή χαρισάμενη. Στο κάτω κάτω μας αρέσει να πιστεύουμε στα παραμύθια, έτσι δεν είναι?

Τι θα συνέβαινε όμως αν η Σταχτοπούτα είχε ψυχολογικά τραύματα από την παιδική της ηλικία, ή ο Ρομπέν των Δασών ήταν ένας καταπιεστικός σύζυγος λόγω κακών εμπειριών από παλαιότερες σχέσεις? Τι θα συνέβαινε αν η Χιονάτη υπέφερε από μειωμένες σεξουαλικές ορμές λόγω της κατάθλιψης ή της κακής αυτοπεποίθησής της?

Το “ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα” δεν υπάρχει, εκτός αν και οι δύο είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά πάνω στη σχέση τους.

Ας επιστρέψουμε στη φίλη μου και την κατάστασή της. Οι πάμπολλες ανασφάλειές της, που προερχόντουσαν από κακές εμπειρίες των παιδικών της χρόνων, την οδήγησαν στο να έχει μια πολύ αρνητική εικόνα για τον εαυτό της και άφηνε τις ανασφάλειές της να επισκιάζουν την κρίση της όσον αφορά τη σχέση της.

Μου μίλησε για τον καιρό όπου ο φίλος της τη σιχάθηκε και αποφάσισε να λήξει τη σχέση τους. Η ερωτική της ζωή ήταν ένα ατελείωτο κεφάλαιο αποτυχιών και αναλώθηκε στο να προσπαθεί να βρει κρυφά νοήματα στα λεγόμενα του συντρόφου της που θα προμηνύανε ότι θα την αφήσει όπως και ο πατέρας της παράτησε τη μητέρα της.

Είχα εκπλαγεί με την προσπάθεια που έκανε να εστιάσει σε όλα τα αρνητικά πράγματα που δυνητικά μπορούσαν να συμβούν στη σχέση της με αποτέλεσμα να χάνει όλα τα θετικά που συνέβαιναν.
Είχε το σπίτι της, την υγεία της, την αγάπη και τη φροντίδα ενός υπέροχου άντρα. Μπορεί να μην ήταν ο τύπος της αγάπης που πάντα ήθελε και πολλές φορές δεν το καταλάβαινε.

Αυτό που της είπα είναι να έχει πίστη. Ναι ακριβώς, πίστη. Να έχει πίστη στο γεγονός ότι ο άντρας της είχε τους λόγους του να θέλει να βρίσκεται σε αυτή τη σχέση. Να έχει πίστη ότι θα κοιμάται μαζί της κάθε βράδυ, επειδή ακριβώς θέλει να το κάνει αυτό. Και να έχει πίστη ότι την αγαπάει ακόμα και όταν δε μιλάει τη γλώσσα της αγάπης, που τόσο πολύ ήθελε να ακούσει η φίλη μου.

Το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο, είναι μισογεμάτο.

Είναι πολύ εύκολο να επικεντρωθούμε στο τι λείπει από τη σχέση μας, παρά να δούμε όλα τα καλά αυτής. Το θέμα λοιπόν είναι η νοοτροπία. Και λίγο η πίστη.

Μερικές φορές, μαζευόμαστε με φίλους και αρχίζουμε να λέμε ο ένας στον άλλον όλα εκείνα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Ο σκοπός δεν είναι να υπερηφανευτούμε για κάτι, αλλά για να δημιουργήσουμε μια θετική νοοτροπία. Αρχικά, κάτι τέτοιο ήταν πολύ δύσκολο. Πολλά πράγματα τα θεωρούσαμε δεδομένα και οι απαντήσεις των άλλων ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

Όλοι έχουμε διαφορετική άποψη και οπτική γωνία για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Αν έχεις χρόνο, ξεκίνα να το κάνεις κάθε πρωί. Στο μπάνιο, στη διαδρομή για τη δουλειά, οπουδήποτε.

Ξεκίνα να απαριθμήσεις 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Μπορεί να είναι ένα φιλί, μια αγκαλιά, ή το γεγονός ότι είσαι υγιής. Μπορεί να είναι το γεγονός ότι είσαι σε καλό δρόμο στο να βρεις τον άντρα που ψάχνεις και να ζήσετε μαζί τη ζωή των ονείρων σας.

Θέλεις να βρεις τον άντρα των ονείρων σου; Θέλεις να έχεις την τέλεια σχέση; Είναι στο χέρι σου!

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα