Skip to main content

Γιατί μερικοί άντρες είναι διατεθειμένοι να δεσμευτούν άμεσα ενώ κάποιοι άλλοι το παίζουνε αιώνιοι τυχοδιώκτες?

Πώς μπορείς με σιγουριά να πεις ότι ένας άντρας είναι έτοιμος να δεσμευτεί?

Η δέσμευση προκαλεί τεράστια ερωτηματικά που απασχολούν όλο και περισσότερες γυναίκες τελευταία.
Έτσι, σήμερα θα αναφέρω τα 4 χαρακτηριστικά που κάθε άντρας πρέπει να έχει πριν θελήσει να δεσμευτεί μαζί σου.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του “είμαι ερωτευμένος με κάποιον” και το “αγαπώ πραγματικά κάποιον“. Ο καθένας μας είναι ικανός να ερωτευτεί κάποιον, βιώνοντας όλες εκείνες τις χημικές αντιδράσεις του έρωτα που συμβαίνουν στο κεφάλι μας όταν γνωρίζουμε κάποιον με τον οποίο συνδεόμαστε συναισθηματικά.

Μας κάνει να νιώθουμε καλά και επομένως τον ερωτευόμαστε.

Όταν αγαπάμε κάποιον, αντίθετα με τον έρωτα, υπονοούμε μια βαθύτερη και ωριμότερη συναισθηματική σύνδεση μαζί του όπου μπορούμε να βάλουμε τις ανάγκες του πιο πάνω και από τις δικές μας.

Είμαστε δεσμευμένοι στην ευτυχία και την καλοπέρασή του.

Σταματάμε να είμαστε το εστιακό σημείο της σχέσης και επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε το σύντροφό μας χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Οι άντρες μπορούν να ερωτεύονται όλη την ώρα, καθώς απαιτεί μια ελάχιστη συναισθηματική δέσμευση και είναι πολύ εύκολο να απολαμβάνεις την παρέα κάποιου και το γεγονός ότι σε κάνει να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου. Αντίστοιχα στο θέμα της αγάπης, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι άντρες που μπορούν να αγαπήσουν πραγματικά μια κοπέλα είναι πολύ λιγότεροι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι ικανοί και να θέλουν να δεσμευτούν μαζί της.

Σήμερα λοιπόν, θα σου αναφέρω τα 4 βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχεις ένας άντρας για να είναι σε θέση να δεσμευτεί μαζί σου.

1. Είναι η κατάλληλη στιγμή

Το θέμα της αγάπης για τις γυναίκες έχει να κάνει με το ΠΟΙΟΝ θα αγαπήσουν. Όταν συναντήσουν τον κύριο Κατάλληλο, τον ερωτεύονται και τον αγαπούν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους άντρες. Για να δεσμευτεί ένας άντρας με μια γυναίκα θα πρέπει να είναι η κατάλληλη ώρα και όχι τόσο η κατάλληλη γυναίκα. Οι άντρες βλέπουν τις ζωές τους με χρονολογική σειρά. Όταν πιστεύει πως είναι η κατάλληλη στιγμή, θα δεσμευτεί με οποιαδήποτε κοπέλα είναι μαζί εκείνη τη στιγμή.

Η δέσμευση για έναν άντρα έρχεται μαζί με όρους χρήσης. Υπάρχουν περίοδοι της ζωής του όπου η δέσμευση είναι απαραίτητη, ενώ υπάρχουν και στιγμές που συμβαίνει το αντίθετο. Ας δούμε λοιπόν αυτές τις περιόδους.

Παιδική ηλικία.

Το αγόρι εξαρτάται πλήρως από την οικογένειά του. Η δέσμευση δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, καθώς η επιβίωσή του εξαρτάται από την οικογένειά του.

Ενηλικίωση.

Η αρχή της ανεξαρτησίας και της σεξουαλικής και συναισθηματικής ελευθερίας. Γίνονται οι πρώτες προσπάθειες για να σπάσει τα δεσμά της οικογένειας και φεύγει από το σπίτι για να σπουδάσει. Για πρώτη φορά στη ζωή του μπορεί να προγραμματίσει τις προτεραιότητες των αναγκών και των θέλω του. Έχει απόλυτη ελευθερία και δε δεσμεύεται με κάποιον και δεν έχει υποχρεώσεις προς τρίτους.

Ενήλικη Ζωή.

Ξεκινάει η επαγγελματική του ζωή. Είναι υποχρεωμένος να συγκεντρωθεί στη δουλειά και την καριέρα του. Δεν υπάρχει μεγάλη ελευθερία για πειραματισμούς καθώς έχει περιορισμένο περιβάλλον.

Γάμος.

Ακραία δέσμευση, όπου υποχρεούται να παραμείνει σε μια ασφαλή δουλειά για να μπορεί να φροντίσει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Σύνταξη.

Υπερβολικά περιορισμένη προσωπική ελευθερία, λόγω των φυσικών περιορισμών της ηλικίας.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο.

Η εφηβεία είναι η αρχή της διασκέδασης για έναν άντρα.

Είναι η απόλυτη ευκαιρία για να γίνει εγωιστής, να κάνει αυτό που ακριβώς θέλει και να μην ακούει τη γνώμη κανενός πέρα από τη δικιά του. Για να φτάσει λοιπόν ένας άντρας στη δέσμευση θα πρέπει να έχει μπουχτίσει από τη διασκέδαση και την ελευθερία του πριν να είναι έτοιμος να αποδεχτεί εγκάρδια τη δέσμευση και τις ευθύνες της.

Δεν υπάρχουν πραγματικά χρονικά όρια στις περιόδους της ζωής ενός άντρα. Η πρόοδός του από τη μια φάση στην άλλη δεν εξαρτάται από την ηλικία του ή το χρόνο, αλλά από την προσωπική του ωριμότητα. Για κάποιους η ενηλικίωση ξεκινάει από τα 18 και τελειώνει στα 22, ενώ κάποιοι την τραβάνε μέχρι τα 30, ακόμα και τα 40 τους χρόνια. Αυτό εξαρτάται πάντοτε από τα μέχρι τώρα επιτεύγματά του.

Σε γενικές γραμμές, οι άντρες δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους μέχρι να πετύχουν τους στόχους που έχουνε θέσει. Αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν ταξίδια σε άλλες χώρες, ραντεβού με γυναίκες και το ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Μη έχοντας κάποιον να εξαρτάται από αυτόν του δίνει την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του και να παίξει με τους δικούς του όρους.

Η φάση της ενηλικίωσης είναι η χειρότερη χρονική στιγμή για να πιέσεις έναν άντρα να δεσμευτεί μαζί σου. Αν δεν είναι έτοιμος να νοικοκυρευτεί, τότε δεν πρόκειται να το κάνει. Μπορεί να είσαι γι’ αυτόν η μια και μοναδική, αλλά αν δεν είναι έτοιμος να πει αντίο στην εργένικη ζωή του θα πρέπει να ξεχάσεις τη δέσμευση.

Αν εσύ και ο κύριος Κατάλληλος απολαμβάνετε μαζί τη φάση της ενηλικίωσης (θυμήσου, δεν είναι η ηλικία που καθορίζει τη φάση, αλλά το κατά πόσο νιώθει χορτάτος από την ελευθερία του), τότε θα χρειαστεί να:

  • Προχωρήσεις τη ζωή σου με κάποιον άλλο που είναι σε φάση δέσμευσης,
  • Πείσεις το σύντροφό σου ότι η δέσμευσή του μαζί σου δεν θα το στερήσει την προσωπική του ελευθερία.

Προαπαιτούμενο #1 λοιπόν: Θα πρέπει να νιώθει έτοιμος να δεσμευτεί. Θυμήσου, δεν έχει να κάνει με Ποιόν, αλλά το Πότε.

2. Απόφυγε κάθε είδος Περιορισμού

Ένας άντρας είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του και αν είναι. Επειδή πέρασε τη φάση της ενηλικίωσης δε σημαίνει ότι δεν θα θέλει την ελευθερία του και το δικαίωμα να διεκδικεί τη γνώμη του. Θα πρέπει να ξέρει ότι δεν πρόκειται να του γίνεις μια μπάλα στα πόδια.

Θα πρέπει να γίνεις χρήσιμη για τη ζωή του και όχι να τον απομυζείς ή να τον περιορίζεις. Είναι αλήθεια πως οι άντρες έλκονται από δυναμικές γυναίκες που έχουν τις δικές τους απόψεις και ιδέες για τον κόσμο και τη ζωή. Αλλά και πάλι θα πρέπει να βρούνε την ισορροπία μεταξύ του να είναι ανεξάρτητες γυναίκες και του να το παίζουν απλά δύσκολες. Για παράδειγμα, η αντίδραση μιας δυναμικής γυναίκας της οποίας ο άντρας θέλει να πάει ταξίδι με τη μοτοσικλέτα του και να διασχίσει πέντε χώρες είναι η εξής:

Του εκφράζει το θαυμασμό της για την αίσθηση της περιπέτειάς του,
Του ανακοινώνει πως της λείπει και
Τον ξεπροβοδίζει με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά.

Στη συνέχεια και όταν επιστρέψει θα του προτείνει να πάνε μαζί διακοπές, ή να κάνουν μια δραστηριότητα που αυτή απολαμβάνει έτσι ώστε να περάσουν χρόνο μαζί. Αυτή η διαδικασία ενδυναμώνει τη σχέση τους με δύο τρόπους:

  • Του δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την ευτυχία του και θέτει τον εαυτό της ως έναν καλό υποψήφιο για μακροχρόνια δέσμευση και
  • Απολαμβάνοντας τον κοινό τους χρόνο μετά το γυρισμό θα του τονίσει την ευτυχία που του προσφέρει η σχέση του, η οποία συμπληρώνει την ευτυχία που του προσφέρει το ταξίδι που μόλις έκανε.

Για να κάνεις έναν άντρα να δεσμευτεί μαζί σου, θα πρέπει να του κάνεις σαφές το γεγονός ότι θα βελτιώσεις τη ζωή του. Θα πρέπει να του ξεκαθαρίσεις ότι το να είστε μαζί είναι πολύ καλύτερα από το να είναι μόνος του.

Εδώ εισέρχονται ο συμβιβασμός και η κοινή λογική. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε επιτυχημένες σχέσεις έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του συμβιβασμού. Έχουν τη δική τους αντίληψη για τον τέλειο άντρα, αλλά δεν την αφήνουν να μπαίνει εμπόδιο στη σχέση τους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι μια ευέλικτη σύντροφος με πολλή κατανόηση. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να βάλεις σε προτεραιότητα την καλοπέρασή του, όπως θα περίμενες να κάνει και αυτός το ίδιο. Κράτα μόνο τις σημαντικές απαιτήσεις σου και το υπόλοιπο του χρόνου δώσ’ του την ελευθερία που θέλει.

Προαπαιτούμενο #2 λοιπόν: Να έχει μια γυναίκα που απολαμβάνει και θαυμάζει το πάθος του για τη ζωή και όχι να τον καταδικάζει γι’ αυτό.

3. Είστε και οι δύο στο ίδιο μήκος κύματος

Είναι πολύ σημαντικό για μια σχέση το γεγονός ότι έχετε κοινούς στόχους. Είναι λογικό να υπάρχει μια μικρή απόκλιση, αλλά θα πρέπει να είναι μέχρις ενός σημείου. Θα πρέπει να μοιράζεστε τον ίδιο κοινό στόχο, αλλιώς θα έχετε πρόβλημα. Ας φέρω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι ο σύντροφός σου θέλει να ταξιδέψει στο Περού μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ενώ εσύ θέλεις να πας στη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Είναι πολύ πιθανό να μπορέσετε να κάνετε ένα συμβιβασμό, χωρίς να επηρεαστεί η σχέση. Γιατί? Γιατί μοιράζεστε τον ίδιο κοινό στόχο που είναι το ταξίδι.

Ας δούμε τώρα μια διαφορετική περίπτωση. Ας πούμε ότι ο σύντροφός σου θέλει να ταξιδέψει στο Περού τα επόμενα 5 χρόνια και εσύ έχεις επικεντρωθεί στο διδακτορικό σου, ή την καριέρα σου, ή σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κοινή βάση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συγκρούσεις. Θα πρέπει ο ένας από τους δύο να συμβιβαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αναβάλλει, ακόμα και να ακυρώσει αυτό που έχει βάλει στο πρόγραμμά του, με αποτέλεσμα να νιώσει πικρία και στεναχώρια.

Είναι πολύ σημαντικό να συζητάτε τους στόχους και τις προσδοκίες σας. Αν θέλεις να δεις πόσο εύκολο είναι γι’ αυτόν να δεσμευτεί και να παραμείνει στη σχέση θα πρέπει να συζητήσετε για τους στόχους του μέλλοντός σας. Δε χρειάζεται να μπείτε σε μεγάλες λεπτομέρειες, απλά να πάρετε μια γεύση του αν συμπίπτουν ή όχι οι επιθυμίες σας.

Προαπαιτούμενο #3 λοιπόν: Θα πρέπει να έχετε κοινή βάση στις επιθυμίες και τους στόχους σας.

4. Αποδέχεται τόσο τα καλά, όσο και τα αρνητικά σου χαρακτηριστικά

Μόλις αρχίσει να φεύγει το συννεφάκι του έρωτα θα αρχίσετε να βλέπετε ο ένας τον άλλον με μια πιο ρεαλιστική ματιά. Αυτό είναι το διάστημα κατά το οποίο τα περισσότερα ζευγάρια αποδέχονται τις ατέλειές τους και παραμένουν μαζί, είτε χωρίζουν ψάχνοντας κάτι πιο ταιριαστό στις απαιτήσεις του.

Ένα μεγάλο μέρος αυτού καταλήγει στο πόσο έτοιμος είναι να δεσμευτεί. Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ο τέλειος σύντροφος. Όλοι μας έχουμε τις κακές μας μέρες, καθώς και της κακές μας συνήθειες. Χρειάζεται λοιπόν εμπειρία και ένας βαθμός συναισθηματικής ωριμότητας για να το καταλάβουμε αυτό. Με άλλα λόγια, οι άντρες μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει “η τέλεια σύντροφος“, αλλά δε σταματούν μέχρι να τη βρούνε. Χρειάζονται εμπειρία πριν προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, χωρίς να νιώθουν ότι συμβιβάζονται.

Ο άντρας που ψάχνει ακόμα την τέλεια σύντροφο δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί ακόμα. Θα του πάρει χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει η τέλεια σχέση με την τέλεια γυναίκα και να είναι πραγματικά έτοιμος να δεσμευτεί.

Προαπαιτούμενο #4 λοιπόν: Το ξέρει πως έχεις ατέλειες, αλλά σε αγαπάει έτσι και αλλιώς.

Η δέσμευση είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Πως θα κάνετε επομένως το βήμα;

Ο Νίκος Ανδρέου, συγγραφέας του Best seller «τα μυστικά της επανασύνδεσης»με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο θέμα «σχέσεις»  έχει την απάντηση που ψάχνεις και την προσφέρει μέσα από μια ολοκληρωμένη σειρά δωρεάν μαθημάτων.

Τι πρέπει να κάνεις τώρα: 

Πάτησε τον παρακάτω σύνδεσμο, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου παρακάτω και ξεκίνα από σήμερα να λαμβάνεις τα μαθήματα που θα αλλάξουν την ζωή σου!

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα