Skip to main content

Έχεις ποτέ φανταστεί ότι μπορεί να κάνεις κάποια λάθη που ξενερώνουν απόλυτα τον άντρα με τον οποίο βγαίνεις πρώτο ραντεβού, ακόμα και αν ενδιαφερόταν στην αρχή για εσένα?
Μπορεί να σκέφτεσαι ότι αυτά που κάνεις είναι γλυκά, χαριτωμένα ή αστεία, αλλά στην πραγματικότητα καταστρέφουν κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με αυτόν. Αυτά τα λάθη είναι που κάνουν έναν άντρα να φεύγει τρέχοντας από το πρώτο κιόλας ραντεβού!

Ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού με έναν άνδρα;

Λάθος #1: Δείχνεις ασέβεια προς το αντρικό φύλο

Στη σήμερον ημέρα, είναι σύνηθες να γίνονται κάποια πειράγματα προς το αντρικό φύλο και ταυτόχρονα να υπονοείται η ανωτερότητα των γυναικών. Πόσες οικογενειακές κωμωδίες δεν παρουσιάζουν έναν άντρα πρωταγωνιστή που τα κάνει όλα λάθος και χρειάζεται τη βοήθεια της γυναίκας του για να τα βγάλει πέρα; Αυτό το στερεότυπο το αναπαράγουν αρκετοί στο πρώτο ραντεβού και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει δεύτερο ραντεβού μετά.

Παρόλο που αυτού του είδος το χιούμορ μπορεί να είναι αστείο μερικές φορές, οι άντρες έχουν σιχαθεί να εξισώνονται με το χαζό της υπόθεσης. Σχόλια όπως “τι περιμένεις από άντρες” μπορεί να εκνευρίσουν το φίλο σου, καθώς δείχνουν ασέβεια, αδιαφορία για να τον ανακαλύψεις και καταντούν σεξιστικά.
Όπως και οι γυναίκες δεν αρέσκονται στο να ακούνε σχόλια του τύπου “γυναίκα οδηγός”, ή “χτυπάς σα γυναίκα”, το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες. Θυμήσου, ο άντρας ακόμη και στο πρώτο ραντεβού θέλει να αισθάνεται άντρας που έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό του. Όταν αμφισβητείς ή κοροϊδεύεις τις πράξεις του, τότε χτυπάς πολύ άσχημα τον εγωισμό του.

Λάθος #2: Ασχολείσαι υπερβολικά με την εμφάνισή σου

Αυτό μπορεί να σε εκπλήσσει, καθώς οι περισσότεροι συμβουλάτορες τονίζουν ότι πρέπει να κάνεις υπερβολική προσπάθεια για να εντυπωσιάσεις τον άντρα που βγαίνεις ραντεβού. Και ΝΑΙ, μέχρι ενός βαθμού αυτό είναι αλήθεια.

Οι άντρες αρέσκονται στο να είναι όμορφες οι κοπέλες τους.

Όταν όμως ασχολείσαι μόνο με την εμφάνισή σου δεν είσαι χαλαρή και δε μπορείς να διασκεδάσεις. Για παράδειγμα, όταν δεν θέλεις να συμμετάσχεις σε κάποια δραστηριότητα γιατί φοβάσαι μήπως χαλάσει το μακιγιάζ ή τα μαλλιά σου. Το ίδιο συμβαίνει όταν φοράς μια κοντή φούστα που δεν επιτρέπει σχεδόν καμία κίνηση.

Οι άντρες μπορούν επίσης να καταλάβουν όταν μια κοπέλα είναι ψεύτικη.

Μπορεί ένα απλό, φυσικό μακιγιάζ να καλύπτει κάποιες ατέλειες και να αναδεικνύει τα καλά σου χαρακτηριστικά, αλλά το υπερβολικό “μπογιάτισμα” είναι μέγιστο ξενέρωμα για όλους τους άντρες. Αυτό ισχύει επίσης για το ψεύτικο μαύρισμα, το ψεύτικο στήθος, τις ψεύτικες βλεφαρίδες, τα ψεύτικα νύχια, τις υπερβολικά ψηλές γόβες και τα ψεύτικά μαλλιά. Κάθε τι ψεύτικο δίνει την εντύπωση στον άλλον ότι δε νιώθεις άνετα με τον πραγματικό σου εαυτό.

Λάθος #3: Δεν αποδέχεσαι τα κομπλιμέντα του

Ένα άλλο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν βγαίνουν πρώτο ραντεβού είναι να απορρίπτουν τα κομπλιμέντα που τους κάνει ο άντρας. Όλοι το έχουμε κάνει. Είναι μια φυσική αντίδραση όπου προσπαθείς να εξηγήσεις στον άλλον γιατί δεν είσαι όμορφη, στοργική, έξυπνη ή οτιδήποτε άλλο σου πει. Αυτό πολλές φορές συνεχίζει και στο δεύτερο ραντεβού και έτσι δεν υπάρχει συνέχεια.

Για παράδειγμα, όταν σου λέει ότι τα μαλλιά σου είναι πολύ ωραία, εσύ απαντάς ότι “όχι, ούτε καν, είναι ξηρά και αρχίζει να φαίνεται η ρίζα”. Για τον άντρα αυτό μπορεί να είναι μέγιστο ξενέρωμα και δείγμα για αδιαφορία σε ότι θα πεις στη συνέχεια, καθώς μειώνεις την αξία σου και δείχνεις ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Κάθε άντρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει σχέση μαζί σου σκεπτόμενος ότι πρέπει να σε διορθώσει, ή να επιβεβαιώνει συνεχώς το γεγονός ότι του αρέσεις.

Θυμήσου πως η αυτοπεποίθηση είναι σέξι και στα ραντεβού θέλουμε να δείχνουμε στα καλύτερά μας.

Αν ένας άντρας θέλει να σου κάνει κομπλιμέντο, συνήθως το εννοεί. Οπότε ξεκίνα να δέχεσαι τα κομπλιμέντα του, ευχαρίστησέ τον, χαμογέλα και βρες κάτι αντίστοιχο για να ανταποδώσεις. Αποδεχόμενη τα κομπλιμέντα του δε σημαίνει είσαι αλαζονική, απλά αποδέχεσαι το κομπλιμέντο που σου κάνει.

Λάθος #4: Προκλητική

Και πάλι, οι άντρες αρέσκονται στο να δείχνεις όμορφη, αρκεί να μην το παρακάνεις. Είναι λογικό να προσθέσεις μια σέξι νότα στο ντύσιμό σου, αλλά αν παραείναι αποκαλυπτικό μπορεί να ξενερώσει τον παρτενέρ σου. Το να δείχνεις “εύκολη” σημαίνει ότι ρίχνεις τον εαυτό σου στα μάτια του. Με άλλα λόγια, υποθέτει ότι θα κοιμόσουν με τον πρώτο άντρα που σου έδειχνε ενδιαφέρον και αυτό τον κάνει να μην αισθάνεται μοναδικός.

Θέλει να ξέρει ότι πρέπει να προσπαθήσει για να σε κερδίσει.

Το ίδιο συμβαίνει όταν σε δει να αλληλεπιδράς με άλλους άντρες. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για κάποιον από το να βλέπει την παρτενέρ του να φλερτάρει με άλλους άντρες. Παρόλο που νομίζεις ότι είσαι απλά φιλική, ή προσπαθείς να τον κάνεις να ζηλέψει, στην πραγματικότητα αποτελεί ξενέρωμα για τον άντρα. Πολλές φορές, όταν μιλάς συνεχώς για τους άντρες φίλους σου, μπορεί να νιώσει ότι απειλείται.

Παρόλο που είναι απόλυτα λογικό να μιλάς και να είσαι ευγενική με τους άλλους άντρες, θα πρέπει να θέσεις όρια μεταξύ του να είσαι φιλική και του να φλερτάρεις. Αν δείξεις στον παρτενέρ σου ότι έχεις μάτια μόνο για εκείνον, τότε τον έχεις κερδίσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Λάθος #5: Διακόπτεις τη συζήτηση

Πολλές φορές, όταν νιώθουμε πως επικοινωνούμε πραγματικά με κάποιον, τελειώνουμε τις προτάσεις του διακόπτοντάς τον. Το κακό είναι πως αυτό γίνεται ασυναίσθητα, αλλά το να θεωρείς πως ξέρεις τι θα πει σε κάθε του πρόταση μπορεί να καταντήσει ενοχλητικό. Μια μεγάλη μερίδα αντρών, αναφέρει ότι είναι μεγάλο ξενέρωμα όταν τον διακόπτει μια γυναίκα, ακόμα και αν μαντέψει σωστά αυτό που έχει να πει.

Ιδιαίτερα όταν κάνει μια μικρή παύση για να σκεφτεί, είναι πολύ ενοχλητικό να διακόπτεις τον ειρμό των σκέψεων του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σιωπή για να ανταλλάξεις ματιές και χαμόγελα με τον παρτενέρ σου και έτσι να είσαι σίγουρη που η συζητήσεις σου θα βρεθούν σε άλλο επίπεδο.

Λάθος #6: Να τον συγκρίνεις με άλλους (ιδιαίτερα με τους πρώην σου)

Όταν βγαίνεις πρώτο ραντεβού με έναν άντρα προσπαθείς να τον γνωρίσεις καλύτερα. Ναι, μπορεί να είναι οικοδόμος, όπως ο πρώην σου, ή ποδοσφαιριστής, όπως ο αδερφός σου. Όταν όμως κάνεις συνεχώς συγκρίσεις με άλλους τότε τον κάνεις να νιώθει μειονεκτικά. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία τις συγκρίσεις με τον/τους πρώην σου.

Επικεντρώσου στο ραντεβού και τις συζητήσεις σας.

Όσο και αν βρίσκεις ομοιότητες με άλλους, οι εμπειρίες του είναι μοναδικές. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να σε εντυπωσιάσει και να νιώσει ότι τον βλέπεις ως κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Έτσι, δώσε λίγο μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ότι είναι σημαντικό για εκείνον.

Λάθος #7: Αποκτάς μεγάλη άνεση σε μικρό χρονικό διάστημα

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση είναι απόλυτα λογικό να χρειαστεί ο ένας την υποστήριξη του άλλου σε πολλά θέματα.

Όταν όμως βρίσκεσαι στη φάση των ραντεβού πρέπει να φλερτάρεις και να διασκεδάζεις.

Οι άντρες αντίστοιχα θέλουν να πιστεύουν πως τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Αν όμως εσύ αρχίσεις να συμπεριφέρεσαι σα μαμά με ερωτήσεις “Μήπως κρυώνεις?”, “Ζακέτα πήρες μαζί σου?”, “Πώς νιώθεις?“, τότε τον ξενερώνεις. Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι είσαι ευγενική και γλυκιά μαζί του, αλλά αυτός νιώθει ότι τον πνίγεις. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε νεαρούς άντρες, οι οποίοι θέλουν να τους βλέπεις ως ανεξάρτητα άτομα και όχι ως παιχνιδάκια.

Εν τέλει, αυτό που θέλουν είναι να μπορούν να σε φροντίσουν.

Αν από την άλλη συμπεριφέρεσαι από πολύ νωρίς σα να είστε σε σχέση, διώχνεις όλο τον ενθουσιασμό και το μυστήριο. Αν θες να κρατήσεις το πάθος της στιγμής ζωντανό, θα πρέπει να αφήσεις τον άντρα σου να σε κυνηγήσει λιγάκι. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προσέχεις την εμφάνισή σου, να κρατάς χαρακτήρα και να αποφεύγεις να συζητήσεις πολύ προσωπικά θέματα στην αρχή ενός ραντεβού. Προσπάθησε να διασκεδάσεις, να γελάσεις και να μην αναφέρεις τίποτε για το μέλλον σας.

Οι άντρες που ερωτεύονται δυσκολότερα είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ! Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα