Skip to main content

Ψάχνεις συνεχώς τον έρωτα, αλλά δε μπορείς ποτέ να βρεις αυτό που θέλεις?

Λες συνέχεια “Θέλω να ερωτευτώ!”

Παραπονιέσαι συχνά στους φίλους σου για το πως “Όλες οι καλές κοπέλες είναι παντρεμένες/ όλοι οι καλοί άντρες είναι παντρεμένοι”?

Έχεις κουραστεί να είσαι μόνη σου, αλλά είσαι ενοχλημένη με την όλη φάση των ραντεβού?

Αν ναι θα σου προτείνω μια άμεση λύση με την οποία αρχικά θα διαφωνήσεις, αλλά είναι ανάγκη να κρατήσεις ανοιχτό μυαλό και να συνεχίσεις την ανάγνωση.

Δυστυχώς, το πρόβλημα αυτό δεν προέρχεται από τον αριθμό των πιθανών συντρόφων, αλλά από τον ίδιο σου τον εαυτό. Συγκεκριμένα, το ίδιο σου το μυαλό σε αποτρέπει από το να βρεις την αληθινή αγάπη. Σκέφτεσαι “θέλω να ερωτευτώ” αλλά κάτι συμβαίνει πάντα και σε εμποδίζει από τα θέλω σου..

Πίστεψέ με, το έχω ζήσει. Ήμουν ο βασιλιάς της αποτυχίας των σχέσεων, πριν καν αυτές αρχίσουν.

Για πολλά χρόνια συνήθισα να πιστεύω πως το πρόβλημα ήταν η ατυχία μου και το γεγονός ότι οι κοπέλες άρχισαν να φέρονται παράξενα μόλις βγαίναμε. Μια μέρα όμως συνειδητοποίησα ότι ο φόβος της απόρριψης ήταν τόσο μεγάλος που κατέληξα να απωθώ οποιαδήποτε φυσιολογική κοπέλα με προσέγγιζε.

Αυτό που θέλω από εσένα είναι να βγεις από αυτή τη νοοτροπία, καθώς σε οδηγεί στη στεναχώρια και την κατάθλιψη. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν πιστεύεις πως είσαι ικανή να βρεις την πραγματική αγάπη, τότε δεν θα τη βρεις ποτέ. Αν πιστεύεις πως δεν υπάρχει το κατάλληλο ταίρι για εσένα, τότε δεν θα το βρεις.

Το μόνο που σε κρατάει πίσω στην όλη φάση είναι οι ανούσιες πεποιθήσεις σου.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, όλοι μας έχουμε αναπτύξει στο μυαλό μας ιδιαίτερες απόψεις για τον εαυτό μας και την ερωτική μας ζωή. Το κακό είναι ότι πολλές από αυτές δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα. Αντίθετα, αυτές διαμορφώνονται από παλιές εμπειρίες και συνήθως διαστρεβλωμένες αντιλήψεις, τις οποίες το μυαλό μας προσπαθεί συνεχώς να αποδείξει. Έτσι, καταφέρνει να μας πείσει, δημιουργώντας μια ψεύτικη πραγματικότητα, η οποία μας αποτρέπει κυριολεκτικά στο να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Μας εμποδίζει από το μεγάλο “θέλω” στον έρωτα…

Μια πολύ ωραία άσκηση για να ανακαλύψεις τις “αλήθειες” που σε ταΐζει το μυαλό σου είναι η εξής:

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να φέρεις στο μυαλό σου τον ιδανικό σύντροφο και την ιδανική σχέση. Σκέψου τα προτερήματα που θέλεις να έχει ο σύντροφός σου και πως μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μεταξύ σας. Δημιούργησε μια λεπτομερή λίστα με αυτά που αποζητάς. Θέλεις να ερωτευτείς. Ποιόν όμως θέλεις να ερωτευτείς. Στη συνέχεια σκέψου όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους δεν μπορείς να τα αποκτήσεις. Γιατί δεν μπορείς να έχεις μια τέτοια σχέση? Γιατι δεν μπορείς να ερωτευτείς; Ας δούμε λοιπόν τι έγραψες.

Αυτό που παρατηρούμε είναι οι δυσλειτουργικές θεωρίες που έχεις δημιουργήσει για τον έρωτα, βασισμένες σε παλιές αρνητικές εμπειρίες και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αντί λοιπόν να βγεις έξω και να αναζητήσεις το ταίρι σου, προσπαθείς να αποδείξεις αυτές τις λανθασμένες θεωρίες. Νομίζω όμως πως ήρθε η ώρα να τις ξεφορτωθείς και να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Πώς όμως θα το κάνεις αυτό;

Πρώτα θα πρέπει να μάθεις να φροντίζεις και να αγαπάς τον εαυτό σου. Ξεκίνα υγιεινή διατροφή και άσκηση, βρες καινούρια και διασκεδαστικά χόμπι και πέρνα το χρόνο σου με ανθρώπους που αγαπάς.
Η βελτίωση της αυτοπεποίθησής σου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι αξίζεις πολλά περισσότερα και υπάρχουν πολλοί/ ες που θέλουν να σε γνωρίσουν.

Δεύτερον, θέλω από εσένα να οραματίζεσαι συχνά την ιδανική σου σχέση και να την αφήσεις να αντικαταστήσει σιγά σιγά τις παλιές και αρνητικές σου σκέψεις. Θέλω να φανταστείς στο μυαλό σου όλα εκείνα τα προτερήματα που θέλεις να έχει ο/η σύντροφός σου πριν βγεις οποιοδήποτε ραντεβού.
Έχοντας αυτή τη νοοτροπία θα εκπλαγείς με τα άτομα που ελκύεις.

Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα μυστικά για τους άνδρες; Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις μυστικά που οι περισσότερες γυναίκες δεν θα μάθουν ποτέ! Γράψου, σήμερα στα δωρεάν μαθήματα και μάθε όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για τους άνδρες. Συμπλήρωσε απλώς την παρακάτω φόρμα.

Θέλω τα Δωρεάν Μαθήματα